שאלה קטנה ומפגרת [-:

bonzol

New member
שאלה קטנה ומפגרת [-:

אני ממש ממש ממש מתעניין בקומיקס, אז החלטתי להגיע לחנות קומיקס וירקות ולקנות קומיקס! תמיד אהבתי את הסיפור של ספיידרמן ושל אקס-מן... הגעתי לחנות והיו כל כך הרבה ולא ידעתי, מה טוב יותר או פחות, מה שווה, מה חלק מסיפור - אני פשוט לא מבין בזה והמוכר היה די עסוק ולא עזר.... לבסוף קניתי שתי חוברות וגילית רק שהגעתי הבייתה שהן חלק מסיפור, ולא סיפור בפני עצמן! זה ממש מתסכל וקיוויתי שתעזרו לי! קודם כל, מה זה אוגדן בכלל?!!? דבר שני, ראיתי שאפשר להזמין מהאינטרנט מהחנות ואני מעוניין וקיוויתי שתתנו לי המלצות ותסבירו לי מה לקנות, איזה סיפורים בחלקים, כמה חלקים זה סיפור וכדומה.. מקווה שהבנתם, תודה מראש [-:

evil i

New member
זאת באמת שאלה מפגרת!!! תתבייש!

סתם. אז ככה: בפעם הבאה שאתה מגיע לקומיקס וירקות (חנות מעולה ומומלצת) אל תתבייש להציק למוכרים. אל תשכח שאתה לקוח. חוץ מזה, אני מכיר את המוכרים, והם לא יכעסו עלייך אם תדרוש תשומת לב קצת יותר בתקיפות. רק אל תבקש מדני המלצות על חוברות של מרוול. בכל מקרה, אוגדנים: בקצרה, אוגדנים זה כמה חוברות עם סיפור משותף שיוצאות ביחד. כאילו, מאוגדות. בהרחבה: בוא נגיד סיפור של ספיידרמן. הסיפור מתחיל בחוברת מספר 231, וממשיך במשך שש חוברות עד חוברת מספר 236. כרגע הסיפור מפוזר על גבי שש חוברות נפרדות. וזה לא יעיל אם מישהו יחליט, נגיד חמש שנים אחרי שהסיפור יצא, שהוא רוצה לקרא את הסיפור. אז לוקחים את כל החוברות ומוציאים אותם ביחד כספר. הספר הזה נקרא אוגדן (או tpb, שזה trade paper back). אם אין לך את היכולת לעקוב כל חודש אחרי החוברות, תתחיל לקנות אוגדנים. ככה תקבל את כל הסיפור מההתחלה ועד הסוף בספר אחד. איזה המלצות אני יכול להביא על קומיקס? זה מאוד תלוי מה אתה אוהב (ספיידי ואקס מן?). אבל עדיף שתקפוץ שוב לקומיקס וירקות ותבקש המלצה מהמוכרים. הם מאוד טובים בקטע של המלצות וככה גם תוכל להתרשם מהציורים בספר לפני שאתה קונה.

spidey 82

New member
זו לא שאלה מפגרת בכלל.

אוגדן (Trading Paperback בלעז) הוא ספר שמכיל מיני סדרה, סיפור שנמשך על פני כמה גליונות מתוך סדרה רצה וכדומה. זו דרך איסוף וקריאה נוחה יותר מחוברות לדעת רבים (אני אישית קורא את מרבית הסדרות בחוברות וחלק באוגדנים). יש כאלו בכריכה רכה, זולים יותר; ובכריכה קשה, לעתים מאגדים ריצות ארוכות יותר ומין הסתם מעט יקרות יותר. מאחר ואתה קורא מתחיל שמעוניין באקס-מן וספיידר-מן אני ממליץ על: Spider-Man: Blue - סיפור בן 6 חלקים ובו פיטר פארקר מקליט שיחה לחברתו המנוחה גוון סטייסי ונזכר כיצד הם הם הפכו לזוג. בין השאר הוא גם נלחם בכמה מאויביו במזימה שמאחוריה עומד יריב מסתורי. לדעתי אחד הסיפורים הכי טובים בכיכוב הדמות, אם לא הטוב שבהם. X-Men: The Dark Phoenix Saga - הסיפור הידוע ביותר בכיכוב הקבוצה, שיא ההרצה של כריס קלרמונט וג'ון ביירן. הקבוצה מתמודדת עם איום שנולד מתוכה, כנראה המאבק הכי קשה שלהם. Astonishing X-Men - סדרה שהחזירה את האקס-מן לאווירה הקלאסית אך עם זאת מרעננת תודות לג'וס ווידון (יוצר 'באפי' ו'אנג'ל) והצייר ג'ון קאסאדיי. אם לחרוג מהדמויות הללו, אז: Runaways - סדרה בכיכוב בני נוער שמגלים שהוריהם חברים בארגון נבלי על המתכנן להרוס את העולם ואילו הם בעלי יכולות מיוחדות. הם מחליטים לברוח ולהיאבק בהם.

evil i

New member
בלי קשר אליו

למי אכפת ממנו?!?!? זה היה כתגובה על "ספיידרמן בלו הוא הקומיקס הכי טוב של ספיידרמן אי פעם"

spidey 82

New member
ציטוט מדויק:

"לדעתי אחד הסיפורים הכי טובים בכיכוב הדמות, אם לא הטוב שבהם." להדגיש את "לדעתי"? ואתה, מולי, קראת אותו?

evil i

New member
"על טעם ועל ריח...

...זאת תכנית עם גארי קולמן". הבנתי שלדעתך. רק שאלתי אם לקחת בחשבון את הצייד האחרון של קרייבן.

MajorWinters

New member
ומה עם אולטי' ספיידי ווליום 1?

תמיד יהיו עוד ועוד סיפורים טובים. זה מיותר להגיד "זה הכי טוב" או השני הכי טוב... ומה זה משנה בעצם?

evil i

New member
צריך להשמיד את כל יקום האולטימייט

ואת כל המעורבים בו, ולו רק בגלל שניק פיורי עכשיו שחור בלי שום סיבה.

spidey 82

New member
יש סיבה:

כדי שסמואל אל. ג'קסון יוכל לגלם אותו בסרט עתידי.

mulon1984

New member
שמתי לב לשיחה הזאת שלהם

"מעניין מי ישחק אותי..." מעניין ת'תחת! אי אפשר היה לתת לסם אל לשחק את הוואספ, או סתם דמות שלאף אחד לא אכפת ממנה? למה דווקא ניק?!?!

mulon1984

New member
אולי

אני יכול לחשוב על מיליון סיבות למה דמות מסויימת צריכה להיות שחורה, אבל זה פשוט לא יושב טוב על ניק פיורי. ניק פיורי הוא בעל רקורד צבאי ארוך מאוד. וזה לא הגיוני שאדם שחור, בתקופה שבה פיורי היה פעיל, יהיה באותה הסיטואציה. זה פשוט הופך אותו לדמות מטומטמת עם עבר דפוק. וקולין פאוול הוא לא שחור.

bonzol

New member
יש לי בעיה קטנה, אני גר בחיפה ו....

ממש אין לי הזדמנויות להגיע לתל אביב ושבאתי לחנות זה היה בחנוכה. אז נגיד ואני רוצה להזמין, איפה אני מוצא באתר, למשל, את האוגדנים שאתה רשמת?? אגב, תודה! ( וגם ל- evil i )

spidey 82

New member
אני לא יכול לדבר בשם CNV כי

אני לא יודע איך הם עובדים (אני בכלל קונה אצל המתחרים...), אבל בשביל זה יש מספר טלפון. תשאל את המוכר והוא יעזור לך (כל מה שציינתי הם בין הסיפורים המוכרים ביותר בתחום, כך שזה לא אמור להוות בעיה).

evil i

New member
דוגרי

תרים טלפון לחנות ותבקש המלצות. הנה המספר: 036204847

למעלה