שאלה קטנה - דינק 150

FZR600R

New member
שאלה קטנה - דינק 150

ביומיים האחרונים שמתי לב לרעש לוואי נוסף לרעש המנוע הרגיל - מן רעש כזה של צירצור + שריקה כזאת . קשה להגדיר את זה אבל זה נשמע כמו חיכוך יתר של רצועה או משהו כזה. הדינק נוסע ומגיב מצויין כרגיל , אבל הרעש מעצבן. הסתכלתי טוב טוב ולא ראיתי שום דבר משוחרר או לא במקום , לא חסר שמן מנוע , אין שום דבר תפוס בשום מקום. חשבתי שאולי זה מחסור בשמן וריאטור - אבל איך אפשר לבדוק את זה ומאיפה פתאום יכל לצוץ מחסור כזה? אין נזילות והמנוע חדש יחסית. בקיצור - HELP

TheReverend

New member
הרעש מכיוון המנוע?

כי אם לא אז יכול להיות שאילו הרפידות בחיכוך עם הדיסק.

FZR600R

New member
הרעש מכיוון המנוע

בדקתי את החיכוך של הרפידות בסיבוב של הגלגלים באוויר ו....נאדה , שום דבר , אין חיכוך מיותר ואין רעש.

TheReverend

New member
נסה את זה...

הרם את הקטנוע על ג'ק אמצע. סובב את הגלגל האחורי באוויר(בלי להניע את הקטנוע) יש רעש? עכשיו תעשה אותו דבר קק שבמקום לסובב את הגלגל ידנית, תניע את המנוע ותן לגלגל האחורי להסתובב באוויר עם ממש מעט גז. עדיין יש רעש? יש רעש בשתי המקרים? רק באחד מהם?

macro

New member
כיוון אחר!!!

אני נוסע ושמוע רעשים מהרבה דינקים בכביש ולא מבין איך הם מסוגלים לנסו ככה. מה שקורה זה שהמגן של האגזוז זה שעשוי מתכת משתחרר בגלל הרעידות ומצרצר כמו צרצר בחיזור עצבני. הרעש הזה יכול להטריף אותי, אצלי כל רעש חריג ישר מקפיץ לי את הפיוז..תלך בכיוון הזה ותבדוק שמגן האגזוז מוברג למקומו כמו שצריך! ואם לא..אז לא יזיק לבדוק ולחזק :)

FZR600R

New member
לאחר בדיקה

א. מגן האגזוז מחובר היטב (ועשוי מפלסטיק ...) ב. הרעש מופיע רק כאשר המנוע עובד (ולא כאשר הגלגל מסתובב ללא פעולת המנוע) ומאיצים. ג. זה מגיע מהמנוע ולא מהגלגל וזה נשמע כמו בורג או פחית משוחררים שבגלל הויברציה מיצרים את הרעש הנ"ל. מה כבר יכל להשתחרר שם ? ANYBODY?

Slavoy

New member
כמה ק"מ עשית מאז הטיפול ?

לי ניו נקישות שלא יכלתי למצוא את המוצא שלהן, לאחר טיפול הן נעלמו. אולי גם הרעש שלך יעלם לאחר שתעשה טיפול. יש לי שאלה גם כן: כאשר אני מאיץ מעצירה הטורים שלי עולים בערך ב-1000 סל"ד יותר ממה שהיו, ואז כאשר המהירות מגיע ל- 40 קמ"ש בערך הטורים יורדים למצבם הרגיל. חשבתי שזה אולי המשקולות, אבל החלפתי אותן בטיפול האחרון (לפני כ- 1700 ק"מ). יכול להיות שהן נשחקו כל כך מהר ? מה יכולה להיות הסיבה לזה?

FZR600R

New member
לידיעת כולם - נמצא ותוקן הגורם

לבעיה: זה היה בסה"כ בורג שהשתחרר - אחד משני הברגים שתופסים את צינור האגזוז ליציאה שלו (האטם בקיצור) מהמנוע, זו הסיבה לרעש הקרקושים שהיו ולרעש האגזוז שהפך לדומיננטי ומפליץ יותר (כמו בדיוק 125 למשל
)

למעלה