שאלה קטנה ב ACCESS-

שאלה קטנה ב ACCESS-../images/Emo51.gif

יש לי מסד נתונים שבתוכו יש את כל המוצרים שאני רוצה למכור... עכשיו יש לי גם אפשרות להיות חבר מועדון... ההבדל הוא שאם אתה חבר מועדון אתה רואה מוצרים ממש זולים מי שלא חבר מועדון לא יכול לראות אותם יש אפרות לעשות טבלה אחת לכל המוצרים ופשוט להגדיר מהו חבר מועדון למשל לעשות V או משהו כזה לכל מוצר של המועדון... הבעייה היא פשוט שדרך מנוע החיפוש יוכלו להגיע לכל המוצרים גם אם הם לא חברי מועדון... או שהכי פשוט זה לבנות טבלה מיוחדת שרק מי שחבר מועדון יוכל לפנות אליה??? תודה רבה ברי

drorli

New member
כמו שכתבת...

הכי פשוט ליצור טבלה אחת לכל המוצרים עם שדה מאפיין שיקבע האם יש התייחסות מיוחדת לחבר מועדון. אם ערך השדה של המוצר שווה TRUE למשל וגם אתה חבר מועדון אז..[תן לקנות / הצג מחיר מועדף]... דרור MCP, MCSP

תודה רבה אבל עדיין.... לא הבנתי ...

עדיין לא הבנתי את הקטע של אם ערך השדה של המוצר שווה TRUE למשל וגם אתה חבר מועדון אז..[תן לקנות / הצג מחיר איך אני קובע שהוא אכן TRUE? ואם הכל בסדר מה מבטיח לי שגולש יעשה חיפוש לשם מסוים הוא יגיע אליוו מתוך מסד הנתונים בלי להיות חבר מועדון??? תודה רבה ברי

drorli

New member
הסבר מעט מפורט יותר../images/Emo36.gif

יש לנו שתי טבלאות: 1. טבלת משתמשים, 2. טבלת מוצרים. בטבלת מוצרים יש שדות: ID, שם מוצר, מק"ט וכד´ וכן שדה "מוצר מועדון" בטבלת משתמשים יש שדות: ID, שם, כתובת טלפון וכד´ וכן שדה "חבר מועדון" בזמן קליטת מוצרים לטבלת המוצרים אתה מכניס TRUE לשדה "מוצר מועדון" לכל מוצר שחבר מוזיאון זכאי לרכוש אותו. כל משתמש שהופך להיות חבר מועדון מקבל ערך TRUE בשדה "חבר מועדון" עכשיו השאילתות עובדות כך: בזמן חיפוש במוצרים, כולם רואים את כל המוצרים, כולל יכולת לחפש מכיון שמדובר בטבלה אחת. כאשר באים לבצע רכישה אתה בודק: אם יש TRUE בשדה "מוצר מועדון" ואם יש TRUE בשדה "חבר מועדון" אז המשתמש רשאי לרכוש את המוצר. אם יש TRUE בשדה "מוצר מועדון" אבל אין TRUE בשדה "חבר מועדון" אז המשתמש אינו רשאי לרכוש את המוצר. אל תהסס לבקש עוד הבהרות במידת הצורך. דרור MCP,MCSP

תודה רבה רבה רבה לך...

אני באמת אשתדל לעשות את זה כך.... מקסימום אני אציק לך עוד קצת... אתה חיב לסלוח לי אבל רק ככה אני אלמד... שוב תודה.. ברי

טוב נוו מה אני יעשה אני חיב לשאול..

יש לי אקסס 2000 עיברי אני שמתי שם שדה בשם חבר מועדון... עכשיו הוא שדה של כן ולא.. איך אני דואג שאם אותו אדם הוא חבר מועדון הוא אכן יהיה מוסמן ב-V שאילתה או משהו כזה???? תודה

יודעים ככה.......

רק ברגע שאתה חבר מועדון אתה יכול לרכוש משחקים שהם ממש זולים (מעין מבצעים רק לחברי מועדון) ומי שהוא חבר מועדון פשוט יודע את זה כי הוא נרשם... אבל כל העניין הזה בכלל נראה לי מסובך... כי למשל מנוע חיפוש יתן לי משחק שהוא זול גם אם אני לא חבר מועדון וכאן מגיע תנאי שצריך לבדוק אם אני כן חבר מועדון אני אוכל לרכוש אותו אם לא אז לא.... אני חושב שבכל זאת עדיף לעשות טבלת מוצרים רק לחברי מועדון.... ואז מי שחבר מועדון אחרי הפרטים ישר ילך לדף שנועד לחברי המועעדון בלבד... ככה אף אחד לא יוכל לראות את זה.... וזה לא ממש יסבך לי את מסד הנתונים.. ברי כמה זה כבר יסבך לי את מסד הנתונים???

drorli

New member
תאום ציפיות

ההצעה שלי וההסבר התייחסו למצב שבו אתה מעוניין ש*כולם* יוכלו לראות את כל המוצרים אך רק חברי המועדון יוכלו לרכוש מוצרי מועדון. אם אתה מעוניין שרק חברי מועדון יוכלו לראות מוצרי מועדון אזי ההצעה לגבי בניית הטבלאות בעינה עומדת, אבל השאילתה של החיפוש משתנה קצת. אבל ראשית, הסבר קצר לגבי שדה "חבר מועדון": כאשר המשתמש נרשם כחבר מועדון אזי בסוף תהליך הרישום ולפני שאתה מודיע לו על חברותו, אפשר להריץ שאילתת עדכון שמעדכנת את השדה ל TRUE. בזמן החיפוש אתה לוקח את ערך שדה "חבר מועדון" ומשים אותו במשתנה כלשהו ומריץ את השאילתא הבאה: -- תעשה [CTRL SHIFT] כדי לראות את השאילתא משמאל לימין -- SELECT מוצרים.* FROM מוצרים WHERE (((מוצרים.חבר_בלבד)=True)) OR ((((מוצרים.חבר_בלבד)=True or(מוצרים.חבר_בלבד)=משתנה))) הרעיון של השאילתא הוא כזה: אם המשתמש חבר מועדון תראה את כל המוצרים ואם הוא לא חבר מועדון אז תראה מוצרים שהם לא עבור חברי מועדון. בתקווה.. דרור MCP, MCSP

למעלה