שאלה קוסמטית

שאלה קוסמטית

אמנם אין לי (עדיין) ילדים משלי אבל מעניין אותי לדעת מה תחשבו על השאלה שלי לפני יומיים חזרתי הביתה משיעור ריקוד באוטובוס. ישבה מולי ילדה מקסימה, חייכנית, קמה מהכיסא בשביל מישהו מבוגר, ממש ילדה מקסימה. אני מעריכה אותה בת 10 אבל - ילדה מכוערת נורא שמנה, שיער קצוץ ומקורזל, לבוש מאוד מוזנח, גבות -המון גבות-, נעליים מטונפות בקיצור ריחמתי על הילדה. חשבתי לעצמי מה אני היתי עושה במקום האם. עושה לה דיאטה? מורטת לה בין הגבות? זורקת לה בגדים בלויים? שמה לה סיכות בשיער? האם ""להיכנס לחיים" של הילדה זה נכון? אני אומרת שזה יהיה יותר טוב בשבילה ושהכל לטובתה אבל איפה נמתח הגבול? מה אני יודעת מה נכון וטוב בשבילה?

אור2221

New member
מדובר על ילדה בת 10

אם את על תקן האמא שלה, זה התפקיד שלך לטפל בה - לא יודעת לגבי הגבות (למרות שבגיל 10 כבר הייתי מורטת לילדה בת 10 גבות אם היא היתה מבקשת והם באמת היו משהו חריג), אבל בהחלט זורקת לה בגדים בלויים (חלק אינטגרלי מהתפקיד כאם, ומי יודע מה המצב בבית והאם יש להם כסף לקנות לה בגדים) ודואגת לטיפוח בסיסי שלה. אבל יכול מאוד להיות שהאמא לא מסוגלת לדאוג לילדה, ולכן המראה המוזנח.

אני מבינה שהפגישה שלך עם הילדה

היתה מקרית לחלוטין ולכן לדעתי - אל לך להתערב במקרה כזה. אני יכולה לספר לך על בנות - במקרה תלמידה שלי שבאה מבית שבהחלט משקיע בילדים , והילדה נראית מוזנחת לגמרי. האמא סיפרה לי שכך הילדה רוצה והיא לא רוצה להתעמת איתה בשל דברים כאלו מה עוד שברור לה שיבוא יום וזה יעבור.

את , כאדם זר לחלוטין לא יכולה להתערב

בתור אם - אנני יודעת מה הערכים שעליהם גדלה הילדה ומתחנכת ומי ההורים שלה, גם מדונה מסרבת לאפשר לביתה בת ה15 (נדמה לי)למרוט גבות למרות שגבותיה עבות ומחוברות בניהן. אני מלמדת את הבת שלי לשים לב למראה, להופעה נקיה ומסודרת - לא לסגידה למודל יופי מסויים של רזון או חוסר שיער, היא בת 11 , לדעתי היא צעירה מידי (אולי בגלל שאין לנו בעיה של שיער יתר או השמנת יתר , אין לי דילמות האם לאפשר לה למרוט שיער בגילה או האם יש צורך בדיאטה)

בוודאי שאין מה להתערב

אבוי מסכנה הילדה אם מישהו מבחוץ יעיר על זה. אבל באמת היה מדובר במקרה מאוד חריג, ממש ריחמתי על הילדה

אור2221

New member
היא כבר מרשה לה

וזה היה כשהיא היתה בת 12 נראה לי סוג של אכזריות בלתי מובנת, לגדל ילדה שהפאפרצי מצלמים ללא הרף בעיתונות בגללך, אבל לא להרשות לה לסדר גבות, כשאת מסדרת בעצמך.

b o t t e n

New member
להיפך!!! אני חושבת שהיא נתנה מסר מאוד יפה

וברור לביתה ולאימהות וילדות אחרות שיש זמן להיות ילדות ומבלי להתבגר בכוח בגיל צעיר.

פלגיה

New member
למרוט גבות לילדה בת 10?

אפילו מדונה מלכת הסטייל לא מרטה לבת שלה גבות בגיל 10 (ולא שלא היו לה גבות עבותות) תשמעי, בגיל 10 הרבה ילדות נראות מוזנחות. כי הן כבר גדולות, ולא אוהבות שאמא רוחצת או מסרקת אותן, או מסדרת להן כל 5 דקות את הבגדים וכו'. מצד שני הן עוד קטנות ואוהבות לשחק בדברים מלכלכים ועוד לא ממש מצליחות לדאוג לטיפוח. הן גם יכולות להתביית על בגד ממורטט ובלוי, ולא להסכים להחליף אותו בכלל. מעבר לכך יש שינויים בגוף שהם חלק מההתבגרות. ילדה שנראית שמנה בגיל 10 תגבה בשנתיים או שלוש הבאות ותראה טוב. אז עם כל הקושי שנגרם לעיניים של הסביבה שקשה להם לראות - עדיף להניח את הבנות לנפשן. יום אחד. בגיל 12 או 14 או 17 - הן תהיינה אלופות טיפוח. לא לדאוג.

את חושבת שהילדה מוזנחת? את מוזמנת לראות איך

נראים בנים בגילאי 14-15. עם החצקונים, עם השיער שמתחיל לצמוח על השיער והוא עוד לא בגודל של לגלח, עם הקול החצי ציפציף חצי בס ועם הפרשי גובה מטורפים בין אלה שכבר עשו את הקפיצה בגדילה לבין אלה שלא..... מה לעשות רובנו לא נראים פיצוץ בגיל ההתבגרות..... המזל שזה עובר מהר יחסית.....

למעלה