שאלה קומפקטית

שאלה קומפקטית

השאלה מופנית לכל חסידי ספירת הסל"ד, אבל כולם מוזמנים לענות. אני רוכב על אופניים יפניות (קריצה, קריצה) עם קראנק דאבל רגיל. לאחרונה התחלתי לרכב תוך הקפדה על סל"ד גבוה. כתוצאה מזה, השימוש שלי בפלטה הגדולה ירד ל0. חוץ מבירידות, אני לא עולה לפלטה הגדולה בכלל. מצאתי שמהירות השיוט האופטימלית שלי היא בסביבות ה 30 +- , על 39/14 או 39/15. ב35 קמ"ש אני עולה ל39/13 ומסובב במשהו כמו 90 סל"ד (ספירה ויזואלית). ככה אני יכול לעשות 150 קילומטר במישור. א: האם זה שהפלטה הגדולה לא בשימוש זה נורמלי, או מחייב איזה תשומת לב מיוחדת? ב: האם לא עדיף לי להחליף לקומפקט, ולהרחיב את הטווח? כי קצת חבל להפסיד 9 הילוכים. ג:איך עולים לפלטה הגדולה אחרי שמגיעים לגלג"ש הקטן בפלטה קטנה?הרי הקפיצה היא ענקית?מפצים על זה בהעברת הילוכים בו-זמנית, גם מאחורה? אציין שעליות אני עולה, תודה לאל, בלי בעיות מיוחדות. בקשות אני מתפגר ומקלל, בקלות אני מחייך, אבל עולה, לאט לאט. בטח עם קומקפט יהיה לי יותר קל. זהו, בזמנכם החופשי - אש. תודה, אמיל.

זימה

New member
הספירה הוויזואלית

של סל"ד לדעתי אינה נכונה, אין תחליף למד קאדנס. אני חשבתי שאני עושה 90-100 סל"ד. אחרי שקנייה מד קאדנס מסתבר שזה בעצם 115-120 וזה הבדל משמעותי. יכול להיות שהמקרה שלך הוא כמו שלי או אפילו ההפך, תלוי איך סופרים, איך מעדלים בראש, אבל עדיין לא תגיע לדיוק של מחשבון קדנס.

כן, אבל הסל"ד הוא פחות חשוב לי

"בערך" זה מספיק טוב. כל עוד אני יודע שעדיף לסובב מהר, מאשר חזק, זה מספיק. עיקר השאלה נוגע לטווח ההילוכים.

Tamir Eshel

New member
הנושא כבר ניטחן דק דק

עדיף לך להשתמש ביחס 53/17 במקום 39/13 במישור. גם תקטין את הבלאי של האופניים וגם תקבל מומנטום אנרציה גבוה יותר מכיוון שהשרשרת מסתובבת סביב היקף גדול יותר ויוצרת אפקט של גלגל תנופה כבד יותר וזה מתאים יותר לרכיבת מישור. לגבי שאלה ב: חבל להפסיד 9 הילוכים????????????????? מה אתה פולני?

natibergman

New member
גדל לנו פה מרקס חדש ולא ידענו...

150 ק"מ ב-35 קמ"ש במישור, טוב נו 30 קמ"ש פלוס מינוס...לבד בלי קבוצה, נותן בראש בעליות וסופר "ויזואלית" את הקדנס... אמיל - אני לא רוצה להעליב אותך, אתה רוכב כמה חודשים ועושה פה הרבה רעש לגבי היכולות המופלאות שלך והורמו פה לא מעט גבות של אנשים שרוכבים הרבה זמן... לפי השאלות שאתה שואל יש לך עוד הרבה ללמוד הן מקצועית והן מבחינה טכנית (כמו כולנו). קצת שינוי בסגנון ויתייחסו אלייך פה ביותר רצינות ותקבל גם תשובות בהתאם מהרבה אנשים שעד עכשיו התעלמו ממך, ולא בגלל שלא ידעו את התשובות...

תעצור את המרכבה../images/Emo18.gif

נהיה לי התקף חרדה מההודעה שלך, בן אדם... על מה אתה מדבר?אני עושה רעש לגבי היכולות שלי? מתי? באיזה נסיבות? אני שואל שאלות, משתתף בדיונים, מסביר לדרור-טריינר מה זה TPI. יותר מזה?בחיים לא. איזה יכולות כבר יש לי? אני צוחק על עצמי יותר מכולם, אתה נורמלי? איזה סגנון, ומי מתעלם? למי אכפת מה אמרתי? תחלק בחצי את 150, אם זה צורם לך בעין. ירושלים-עין גדי, 76 קילומטר, שעתים ורבע, בסדר? תחשב ממוצע לבד. (רמז, בירידות מירושלים יורדים ב70-80 קמ"ש, אז חצי מהקרדיט לגרביטציה) חזרתי באוטובוס, כי אני שונא עליות. אה, ותוסיף 32 ל150: עפולה-חספין-עפולה, 182 קילומטר, 7 ומשהו שעות נטו, עם הפסקה גדולה באמצע. כן, הממוצע קצת נמוך, פשוט העליה למבוא חמה גמרה אותי. הכל במישור, פחות או יותר, בדיוק כמו שתיארתי. בעליות אני מת. שונא עליות, אין לי כושר וכוח לעליות. בחיים לא אמרתי שאני "נותן בראש" בעליות. בין היתר בגלל שאני שונא את הביטוי "נותן בראש". מאיפה אתה יודע מי אני ומה אני? ומאיפה לך הרעיון ההזוי שאתה יכול להעליב אותי? תתעשת. נ.ב. אז מה דעתך, 53X17 או 39X13?

מצחיקול, למה פולני?

אזרבייג'ני טהור. סתם, נראה אידיוטי שיש טווח הילוכים שלם שאני לא משתמש בו בגלל שהרגליים חלשות מדי. בגלל זה מעבר לקומקפט נראה כמו אופציה טובה. חוץ מזה, לא הבנתי משהו. חשבתי שיש קונצנזוס לגבי סל"ד גבוה, ואתה בא ומנפץ לי את האשליה. רק בעליות צריך לשמור על סל"ד גבוה?במישור תופס ההסבר שלך לגבי התנופה? אוף, הלוואי שהיה אפשר סתם לרכב, בלי כל התאוריות האלה
תודה, בכל אופן.

אורי חן

New member
תשובה

אמיל 52/19 קצת יותר קל מ39/14 .. כלומר תחשב את יחס העברה .. אם אתה משייט כבר ב 39/13 .. אז לאחר מכן תעבור ל 52/17 .. פשוט תחלק ותראה מה יחס העברה בהצלחה אורי

צוציק 1

New member
גמלצ'יק . בכל פורום יש צרי עין

לי ממש לא נראה שאתה מתפלצן או משהו כזה, רק מה זו שאלה שמושכת אש.אני למשל רוכב גם עם הפלטה הגדולה אפילו 53/18 וגם יותר מזה למרות שזה אמור לשחוק יותר את השרשרת. יש לך 9 או 10 גלגלי שיניים. לטעמי כן תהיה פולני ןתשתמש בכולם, מה יש שילמת עליהם

פולני זה הכי,אחי

אבל כמו ששאלתי את תמיר-חשבתי שאמורים לסובב כמה שיותר מהר. כל הזמן מחדשים לי. והשחיקה של השרשרת נראית לי זניחה, לא? אז מחליפים כל אלפיים, שלושת אלפים קילומטר.

Tamir Eshel

New member
לא אמרתי שתסובב לאט

וגם לרעיון של לסובב הכי מהר יש גבול. קודם כל אמרתי שתבחר הילוך מקביל להילוך שבחרת - רק על פלטה גדולה, כך שתסובב באותו קצב שרצית, רק עם יותר התאמה לתנאי הדרך. מעבר לזה, אם אתה מבקש ייעוץ בקשר למהירות הדיווש המומלצת, אז ככה: בעליה ומול רוח פנים - סל"ד נמוך, בירידה ועם רוח גב - סל"ד גבוה. כך הכי יעיל מבחינת תיצרוכת אנרגיה.

אוקי, הבנתי אותך.

פשוט נראה בעייתי להעביר לפלטה הגדולה ואז להוריד הילוכים, כי זה גם לוקח זמן, וגם מבלבל, בין היתר כי אין מד סל"ד. אבל אוקי, קצת תרגול. תודה

Tamir Eshel

New member
הפוך גוטה, הפוך:

53/18 ישחוק את השרשרת פחות מאשר 39/13 כי השרשרת נישענת על גלגלי שיניים גדולים יותר והעומס מתחלק על יותר שיניים.

aabramovich

New member
זה שהוא אזרביג'אני לא אומר

שהוא צר עיין... זה יותר החברה שקרובים פיזית לסין. טוב, עכשיו אני אענה ברצינות- סל"ד - שמור על סל"ד נוח וטוב. 90 זה טוב. למה להשתמש בפלטה - קודם כל למנוע הצלבות. שנית - לשחוק פחות את הקטן (פלאטה קטנה, למה מה חשבת?) מה אני עושה? אישית? רוב הזמן על הקטנה, ועובר לפלטה רק מגלג"ש 6-7 (מתוך 9). זה בד"כ משולב בהעלאה מיידת של הילוכים. אני אפילו שואב הנאה מזה... מעין סינכרון בין שתי הידיים... תנסה לעשות את זה כשאתה עובד בקבוצה... זה נחמד אם אתה מצליח לעשות את זה ולשמור על סל"ד ולא להפיל אף אחד בדרך... בקיצור - זה יותר עניין של תחושה מאשר מדע. מן הסתם, אתה לא רוכב במישור שאין בו אפילו טיפה שיפוע.. ולכן בירידות הקלות.. פלאטה מתבקשת. עכשיו, קנה ספידומטר עם מהירות ממוצעת. אם אתה מחזיק 35 ממצוע על 150 ק"מ, זה יפה מאוד ואני מוריד את הכובע. הסיבה, אני חושב, שנתי העיר לך היא ש"באת משומקום" פתאום ואתה נותן תשובות ומספרים... ומספרים מכובדים. לפחות למישור. לגבי מד קאדנס - תאמין לי, שאני היתי בטוח בעצמי. לגמרי. "ידעתי" בוודאות מה הסל"ד שאני מפדל בו. עד שקניתי ספידומטר עם מד סל"ד. כנ"ל היה עם דופק. ואני מתבייש לומר שאני "ידעתי" בוודאות של מומחה איך הלב שלי מתנהג (יותר טוב ממה שחשבתי!). זה לא הכרח. אבל לאט לאט לפי השאלות שלך, אני חושב שתהנה ממנו יותר.. וגם מהרכיבה.. כי תגיע למבוא חמה עם יותר ... יאללה. לרכב.
עזריאל

אז בגלל זה יש לי עיניים קטנות...

ההעלאה הסנכרונית הזאת זה בדיוק מה ששאלתי לגביו. עדיין לא הגעתי לסנכרון חלק. פשוט רציתי לדעת מה הטכניקה כשמעלים לפלטה, מבחינת הקפיצה ביחס. ואני לא שומר על 35 קמ"ש ב150 קילומטר. נושק ל35 מדי פעם, רוב הזמן בסביבות ה30, רוב הזמן מהצד התחתון. אין מה להוריד את הכובע, אני אפילו לא קרוב לקילומטרים שיש לך מתחת לאוכף. ונתי לא העיר, נתי התפרץ. לדלת פתוחה. לגבי מד דופק וסל"ד - בינתיים זה לא חשוב לי. אני רוצה לטייל, אין לי חלוקת קשב מספיק טובה בשביל להינות מהנוף וגם לנתח מידע מספרי, בו זמנית. אבל בטח מתישהו אגיע לזה. תודה עזריאל. אמיליו.

aabramovich

New member
אז הנה עיצה לגבי סינכרון -

במעבר מפלטה גדולה לקנה תוריד 3 הילוכים בקסטה. ולהפך. עם הזמן תגלה שלפעמים זה רק 2. אבל 3 בד"כ עובד יופי. ומד סל"ד מומלץ גם לטיולים. למה? יותר קל לשמור על דופק קבוע כששומרים על סל"ד קבוע, ואז אפשר לטייל למרחק ארוך יותר. רוצה עוד? בערוצהאופניים יש מאמר של איציק הימן ItzikH על רכיבה למרחקים ארוכים. תרכבו ותסעדו...
עזריאל

מצוין, איישם ברכיבה הקרובה.

ואתה צודק, אין ספק, לגבי הסל"ד. הוא ברשימת הקניות הרצויות, פשוט לא בראשה. בינתיים אולי הגיע הזמן שאתחיל לרכב עם נעלי כביש, למשל. ודיסלקט שכמותי, קראתי "ערוץ האופנה", הלכתי לFTV. לא ראיתי את איציק. אבל הדופק עלה יופי.

ORGANICfood

New member
איזה בידור

ממש מתגלגל מצחוק לקרוא את כל מה שהלך פה ...בחור פיקח אמיל שלנו למרות שגמל שלמה זאת חיה קצת דוחה אבל אמיל מצחיק ושנון !! ונתי באמת קצת ניסחף ... יאללה בייי .

למעלה