זה סיפור מעניין
אין ספק לגבי היכולת התראפית של הריקוד וכן לגבי הקתרזיס שהוא מייצר. בכל זאת הרבה אנשים רוקדים ושום דבר לא קורה. זה בסדר , יש גם הרבה שעושים מדיטציה לשווא אז זה לא טיעון. טוב בוא נסתכל על זה מבחינה אנרגטית ונהיטה יותר חכמים. הריקוד עושה שני דברים קודם כל , הוא משנה את הכיוון של אנרגיה קיימת וכמוסה , מעבר לזה הוא גם שואב אנרגיה מהקרקע דרך הבטן. אנרגיה כזאת , היא לא אנרגיה שצריכה לעבור טרנספורמציה בעצמה וזה כבר טוב מאוד. מה שמחזיר אותנו לשאלה הראשונה , כלומר אם הריקוד כל כך טוב למה הוא לא כל כך עוזר. אז ככה , אם אתה מקבל אנרגיה ולא מתעל אותה , לא עשית שום דבר מעבר לזה שלזמן מוגבל אתה מרגיש טוב בעצמך ואחר כך זה דועך. אני לא מזלזל בזה אלא שיש כאן גם כמה דברים שהם מעבר. אוספנסקי וגורודייף למדו אותנו שאם מכניסים את הריקוד לאיזו תבניתיות מקבלים אפקט מרחיק לכת הרבה יותר מעבר לסתם קתרזיס. העניין הוא שהאנשים שחיקו את אוספנסקי ושות´ הגיעו להשגים מאוד עלובים. אם ניקח לדוגמא את הניסיונות שנעשו בפונה , די ברור שהתבניתיות הגיעה על חשבון הטוטאליות והרושםמ שנוצר היה של כמה אנשים שעושים כל מיני תנועות גיאומטריות כאילו הם בובות על חוט. בריקודי העם הישראלים יש משהו אחר. כאן התבניתיות והטוטאליות הולכות יד ביד ואולי זאת הסיבה שכשאני לימדתי בפונה את "צדיק כתמר יפרח יפרח" אנשים התעלפו מרוב אושר וטענו שזה סוף הדרך. אז כן, במשך השנים פיתחתי כמה טכניקות שניבנות על התשתית הזאת של ריקודי עם ישראליים ואני יכול להגיד לך בפה מלא , שלא רק שאפשר להגיע למדיטציה ככה אלא שאפשר להגיע להרבה יותר. לרוע המזל הטכניקות הללו הן לא משהו שניתן להדריך באינטרנט, אבל אולי יום יבוא ואני אוכל להדריך קבוצה של רקדנים קבועים בעניין הזה שכל אחד יקח את הטכניקות להרקדות שלו. אם בכל זאת אתה רוצה לקבל משהו אתה יכול להתייחס לריקוד כאילו הוא ריצה פראית. תרקוד שעה רצוף ואחר כך תשב עשרים דקות בעיניים עצומות. בינתיים "סןבי סובי ממטרה" דרול