שאלה - צילון לחלון

yaelRG

New member
שאלה - צילון לחלון

שלום לפורום, אשמח לעיצה. במטבח ישנה דלת למרפסת קטנה ובדלת יש חלון זכוכית. אני מעוניינת לכסות את החלון. חשבתי בתחילה על בד - לנעוץ ווים משני (או מארבעת) הצדדים וחוט ואז לשים בד. במחשבה נוספת אני רוצה לבדוק עוד אופציות. אולי צילון? המידה היא קטנה - חצי מטר על מטר. אני רוצה למצוא משהו שניתן להתקין אותו ללא פגיעה גדולה בדלת העץ וגם שלא יהיה מסיבי. נאמר תריסי צילון דקים קטנים 'עדינים',אם יש כאלו. האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כאלו לפי מידה? והאם יש לכם אופציות-רעיונות אחרים? תודה

goanin

New member
שלום ../images/Emo13.gif

זה רעיון מעולה, ואני גם חושב לאחרונה לעשות את זה בבית שלי. (מטבח ודלת עם חלון זכוכית לחדר שירות). אני אוהב בדים, ונראה לי שבד היא אופציה טובה. בד הוא זול, ואפשר להחליף מדי פעם ולשנות מראה. בד יתן מעבר של אור רך לתוך המטבח (תלוי איזה תבחרי - לפי צרכייך), ואף יצבע את האור וישרה אוירה נעימה. אפשר לתלות מקל עם גומיות, מהלמעלה של הדלת, ועליו להלביש את הבד. וילון תריסים או צילון נשמע פחות טוב מכמה סבות: זה לא כיף שיש פסים של אור. זה מראה קר ו'משרדי'. זה יקר - זה אשכרה מוצר שצריך לחפש ולתלות, ובלאגן. אבל זה באמת תלוי איך זה ישתלב לך. אופציה נוספת היא וילון חוטים מהמשקוף עד למטה (הום סנטר, אייס, חנויות רהיטים).

shelico

New member
בד על קפיץ

צלון ונציאני לפי מידה יעלה כ220 ש"ח - אני לא אוהבת אותו בגלל הנטיה שלו לצבור אבק (השלבים מאוזנים והאבק 'מתלבש' עליהם..) יש ספירלת קפיץ בדיוק לחלונות קטנים כאלו (כמו של וילונות באוטו) ואז תופרים בד בתפירת כיס - ומשחילים על הקפיץ שמתוח בין שני הצדדים של החלון . עינין של שקלים בודדים כל הסיפור , ואפשר להחליף את הבד מדי פעם ולגוון בעלות מזערית אם בכלל... המקצוע שלי הוא עיצוב וילונות...

goanin

New member
../images/Emo45.gif לפַנים!

תודה על הרעיון

maybesure

New member
אפשר גם אחרת עם צלונים

אנחנו באייס במבצע, נדמה לי עלה 80 ש"ח כל צלון, אבא שלי ניסר את הרוחב שלו לגודל החלון משני הצדדים (בתנאי שזה לא עובר את החוט שלאורך הצלון!) וסידר לי שני צלונים לחלון המטבח. אחרי הניסור מלבישים חזרה את ה"פקקים" משייפים ומעגלים קצת הפינות של הרפפות - עושים את זה כשהרפפות מהודקות לגמרי ומחוזקות בגומיה, ואז מנסרים/מעגלים את כולן יחד. אטרך הצלון לא משנה אם הוא ארוך יותר מהחלון - פשוט סוגרים רק עד איפה שצריך. לא חייבים לקנות לפי מידה ולשלם הון. בכללי גם אני מעדיפה בדים ובחלק מהחלונות (סלון) הוספתי וילון בד נוסף לצלונים. מאחר ואין לי שם תריס חיצוני, חייבת משהו נגד השמש וגם כדי להגן על הוילון עצמו. ניקוי - פשוט בעזרת מטלית לחה. זה רק אבק. וילונות מעוצבים לחלונות גדולים עולים פי כמה יותר מצלונים, ולא תמיד ניתנים לכביסה ביתית במכונה.

yaelRG

New member
תודה

תודה על הרעיונות וההסברים. עכשיו יש כמה אופציות אפשריות.

yaelRG

New member
תודה על הרעיונות

לקח לי זמן לחזור בגלל איזו בעיה בגלישה. בכל מקרה - אני מעדיפה כרגע לא ללכת על וילון של בד. לא מתאים לי שם המראה הרך. לגבי הצילון - מה שנאמר על הצטברות אבק יכול להיות בעייתי. חשבתי על וילון גלילה, אם כך קוראים לזה - ומעניין איך ניתן לנקות וילון כזה.. השימוש הרצוי יותר ברור לי עכשיו - הרעיון הוא שיהיה וילון שאפשר בקלות להעלות אותו למעלה ולחשוף את החלון, ובקלות להוריד אותו - ושאז החלון יהיה אטום. כתבו כאן על איקאה - אז אולי אבדוק שם - אם לא במקומות יותר קרובים.

yaelRG

New member
ואני מקפיצה את ההודעה ../images/Emo105.gif ../images/Emo105.gif

ההודעה נשארה בעמוד שני אז - קפיץ קפוץ מנתרת הצפרדע. מילה מוזרה - צפרדע.

maybesure

New member
הצעה

יש מתלים שנתלים על החלק הפנימי של הדלת,ללא מיסמור או הברגה- אם זו לא דלת הזזה. אפשר לתפור וילון בד עם לולאות בד שיתלו על הווים של המתלה הזה. ללא צורך בהברגות, מסמרים או כל פגיעה אחרת בדלת. קל מאוד גם להסיר לניקוי או להחלפה. אם רוצים מסודר יותר - ניתן להשחיל את הלולאות על מוט עץ או מתכת דק ולהניח על הווים האלו. את המתלה הזה קונים בחנויות ה 2 שקל, מחירו עד 10 שקלים יש לפחות 2 מידות שונות. אם אחד לא מספיק אפשר להשתמש ב 2 קטנים. אני משתמשת במתלים האלו בחדר השירות לתליית מטאטאים, יעה, מגבים, מספרים...והם מחזיקים מצויין את המשקל, בחדרי הילדים לתליית המגבות שלהם. אם תרצי אוכל לצרף תמונה בהמשך. צלוני מיקדו יש בחנויות DYS ואיקאה, כמובן בחנויות המתמחות בוילונות.

למעלה