שאלה פשוטה

CD BOY

New member
שאלה פשוטה

מהו רוק פסיכודאלי? ואיפה אני יכול לשמוע דבר כזה? אמרו לי בפינק פלויד אז באיזה שיר שלהם ?

begone

New member
פסיכדליה

מוסיקה פסיכדלית, בהגדרתה הפשוטה ביותר, היא מוסיקה שנוצרה בעקבות שימוש בסמים פסיכוטיים (בעיקר LSD אבל לא רק LSD). כשאתה מרגיש שהמוסיקאים קצת מעופפים באוויר, אז אפשר לומר שזו המסורת של הפסיכדליה. מה שמאפיין את המוסיקה הזאת זה התעלמות יחסית ממימד הקצב/משקל, גיטרות מהדהדות, סולואים ארוכים, פיתוח אסוצאיטיבי, מבנה רופף וטקסטים חלומיים. יש הסבר יפה מאוד, ובאנגלית, על הז´אנר הזה באתר אול-מיוזיק.

Chocoholic

New member
פסיכאדלי

בעיקרון, זה סיגנון רוק שהתפתח באמצע שנות השישים, והתאפיין בכתיבה יותר מופשטת וסוריאליסטית, מבנה שיר לא אחיד (לא בית-פזמון-בית כמקובל), שימוש מוגבר בכלים חדשים (אורגן חשמלי, מלוטרון) והכנסת כלים לא "מערביים" כגון סיטאר. הוא נקשר כמעט מיד עם תופעת צריכת הסמים שגברה באותה תקופה, ואף פורש כביטוי מוסיקלי להזיות מצריכת הסמים... רוק פסיכאדלי אתה יכול לשמוע בכל חנות מוסיקה ממוצעת. בקש לשמוע את סרג´נט פפר ואת מג´יקל מיסטרי טור של הביטלס, להקות כמו Love,13th Floor Elevators,Jefferson Airplane, The Doors,The Grateful Dead... בקשר לפינק פלויד: כל החומר המוקדם שלהם (שנתיים ראשונות) מתאים להגדרה, בדגש על האלבום הראשון The Piper At The Gates Of Dawn. תהנה!

אוקיי

אני עומל כבר יותר משבוע על הקלדת עבודתו של בני שדה, "רוק מתקדם", אל תוך המחשב. בני שדה כתב בשנת 1981 עבודת גמר בנושא רוק מתקדם (הוא היה בכתה י"ב). נתקלתי לגמרי במקרה בעותק של העבודה הזו באחד מביקוריי הנדירים (זה עומד להשתנות) בבית אריאלה. לפני די הרבה זמן כתבתי על כך בפורום המקביל בפורטל המתחרה, ואני לא זוכר מה בדיוק נאמר על כך אז. מישהו (זה בטח היה אורי) גם הציע שננסה ליצור קשר עם הבנאדם. תמכתי בזה אז (אני מקווה
) ואני תומך בזה היום, ואני מתכוון לעשות זאת בכל מקרה. לא לצורך קבלת רשות על פרסום העבודה. מאחר והעבודה נמצאת בבית אריאלה והיא נגישה לכלל הציבור, אני יוצא מנקודת הנחה שמר שדה לא יתנגד לפרסום העבודה בפורומים רלוונטיים (כמה מגניב יהיה לגלות שהוא משתתף באחד מהפורומים תחת שם בדוי
). עוד לא סיימתי להקליד, אסיים בקרוב ואעלה את העבודה לרשת. אך מאחר והזכרת את נושא הפסיכדליה והגדרתה, אז הנה מצורף לו כקדימון במסמך doc הפרק שנקרא "רוק פסיכדלי". הוא מכיל מספר בלתי מבוטל של מילים על התחום, ואני מאמין שתבוא על סיפוקך לבינתיים.

למעלה