שאלה פרנואידית

parano

New member
שאלה פרנואידית

נניח שמכניסים אותי למעצר. כמו בסיפורים, אני מקבל אפשרות לשיחת טלפון אחת ואני מתקשר לעורך דין שמופיע בדפי זהב כי אני לא מכיר אף עו"ד. איך אני יכול לקבוע את גובה התשלום עבור שרותו? הרי בגלל מצבי העגום הוא יכול לחייב אותי בכמה שירצה.

nirdagan

New member
בארץ לא נותנים לך לטלפן

וגם לא לעיין בדפי זהב. ואם נתמזל מזלך נותנים לך שיחה אחת אפשר להתקשר לחבר או קרוב משפחה והוא\היא יעשה\תעשה טלפונים לעורכי דין. אבל אם אתה מתכוון להיעצר בארה"ב הייתי מציע לך לשכור עו"ד מבעוד מועד. ויפה שעה אחת קודם. ניר

parano

New member
תודה אך לא ברור לי

אתה כותב "התמזל מזלך"- מה,יכול להיות מצב שלא יתאפשר לי לקחת עורך דין? ואם לא שיחה לידיד (כפי שאתה מציין), אז איך אני משיג עו"ד?

מעצר

לפי חוק המעצרים החדש, אם החליטה המשטרה לעצור אותך, עליה למסור על כך הודעה לאדם קרוב שנקבת בשמו וכן לעו"ד שנקבת בשמו או שמופיע ברשימה של עורכי דין שהסכימו לשמש סניגורים. המשטרה חייבת למסור לעצור את הרשימה.

parano

New member
תודה לעו"ד פנדריך ועוד נקודה:

אני לא מכיר אף עורך דין (נכון, מוזר, אבל יש גם בני אדם כאלה) ונניח שאני בוחר בשם עו"ד באופן אקראי,איך אני מסכם אתו את המחיר???

תשובה

אינני מתמצא. אולי הרשימה שבידי המשטרה היא של סניגורים ציבוריים. למשטרה יש אתר אינטרנט. אולי תשאל שם או בסנגוריה הציבורית.

SHUM

New member
לא הגיוני

ככל הידוע לי שירותי הסניגוריה הציבורית מיועדים רק למעוטי יכולת. אז אדם עשיר ומכובד שנניח לצורך השאלה נעצר ע"י המשטרה שלא בצדק ובשרירות לב ומעוניין לחפש לעצמו עו"ד לביטול המעצר לא יכול?

לא יודע אם זה הגיוני או לא

אבל עקרונית המדינה מוכנה להעמיד לרשות האזרח עורך דין בכל מקרה (ככה אני מבין את זה, ואני לא לומד משפטים או עוסק בנושא). ההנחה היא שמרבית האנשים יעדיפו לשלם מכיסם וממיטב כספם לעו"ד, כדי שלקבל את מלא המיומנויות שלו ולוודא שהוא עושה את המקסימום. בלי נסיון קודם זה נראה לי שיקול נכון. אבל, אני לא חושב שיש חובת הכרחה לשכור את שירותיו של עורך דין גם אם החשוד הוא בעל אמצעים. מצד שני, אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית יותר בנושא, כי זו סוגיה מעניינית.

ממש לא...

ישנם מקרים, בהם רשאי ביהמ"ש למנות סניגור, אלב המדינה אינה מממנת הגנה לבעלי אמצעים.

למעלה