שאלה (פרישה מעתודה)

IיבI

New member
שאלה (פרישה מעתודה)

שלום לכם. אני עולה לי"ב, ואין לי מושג מה אני רוצה לעשות בצבא. אני עושה באוק´ פסיכומטרי, כדי שתשאר האופציה של עתודה. קראתי במאמרים את השלבים של ההרשמה לעתודה ויש לי שאלה: א. נניח ונרשמתי לעתודה, ונניח ובמהלך השנה אני מתחרט, אני יכול לצאת מזה? ב. עד מתי אני יכול לשנות את דעתי? ג.ומה ההשלכות של זה? זה ידפוק אותי בעתיד? ד.הרעיון של להרשם ולהשאיר את האופציה פתוחה, כדאית? תודה מראש על תשובות... (אפשר גם במסר פרטי- זה ממש מרגש אותי לקבל שם הודעות...)

IיבI

New member
צה צה צה הקפצה!!!

ההודעה שלי נדחקת ע"י הודעות "כסף קל"... אז אני מקפיץ!!!

יוסי99

New member
רעיון ממש רע - רוב הסיכויים

שתתקע בעתודה למרות שזה לא בשבילך. א) אם זאת הסיבה\דרך שאתה נכנס לעתודה זה ממש לא מסלול ש 1) מתאים לך וסביר להניח גם לא משתלם 2) אתה מוכן אליו מבחינה נפשית פיסכולוגית סוציולוגית כלכלית ועוד מיליון דברים ב) אני מכיר שני אנשים בלבד שחתמו "בינתיים" ל "ניסיון", שניהם עדיין עתודאים, שניהם לא ממש בטוחים\מרוצים (במקרה הטוב..). אחד מהם זה פלטרון, הוא גם אוהב לברבר (שום דבר אישי פלט), בעיקר אם זה נגד העתודה, אז אני אשאיר לו את המלאכה הענוגה של לפרט לך באיזה 5 עמודים מודפסים למה זה לא רעיון טוב..

IיבI

New member
מממש לא יתנו לי לעזוב?

אפילו שזה לפני תחילת השירות?? אם לא הובנתי נכון- אני לא מתכוון לפרוש אחרי הגיוס, אלא במהלך י"ב...

atheist22

New member
אין שום בעיה לעזוב

פשוט מה שקורה הוא שהרבה אנשים שנרשמים לכל מקרה נשארים בזה כברירת מחדל.

IיבI

New member
אז תכל´ס- מה לעשות?

אני צריך לקבל החלטה אם להירשם בחודשיים הקרובים (עד אוק´), ואני ממש לא סגור על כלום. אז להרשם או לא?

atheist22

New member
אתה שואל אותנו?

אתה זה שצריך להחליט. יש הרבה גורמים. קודם כל תחשוב טוב טוב מה אתה רוצה ללמוד. אם אתה לא סגור על זה, תשכח מעתודה. אתה קודם צריך להחליט מה אתה לומד ורק אחר כך באיזו מסגרת. העתודה היא אמצעי ולא המטרה. אם היא מתאימה למטרותיך, זה יכול להיות גם טוב.

Saba9

New member
מיד אפשר לפרוש

מנסיון - אפשר לפרוש מהעתודה בכל שלב (רק צריך להציק למדור עתודה מספיק פעמים) - אני פרשתי מהעתודה לפני שנתיים אחרי שנה בהנדסת אלקט´. הנזק היחיד (פרט לזמן המבוזבז) הוא שלא תקבל מיונים מיוחדים למיניהם (אתה יודע - מודיעין, תכנות וכו´) כי אתה כאילו כבר מגוייס. מצד שני, כמו שאמר זה שמעלי, לעתודה כדאי להגיע אם רק אם אתה *באמת* סגור על העניין - ולא כברירת מחדל.

La Bamba

New member
"הזמן המבוזבז"

חשבתי שוהיה אם אני מפסיק את הלימודים ומתגייס אפשר להמשיך אחרי כן (אולי עם השלמה של קורסים שעברתי עם ציון נמוך). ברור שעתודה כדאי לעשות רק אם באמת סגורים על המקצוע, אבל זה עדיין מעניין אותי (מה יקרה, אם נניח שבאמצע שנה שנייה של הלימודים אני רק אבין שטעיתי בבחירת המקצוע).

פלטרון

New member
קפיץ קפוץ .. קפיץ קפוץ ..

אני מנצל את ההזדמנות ( קופץ עליה .. ) , ופורש את משנתי הפוליטית בנוגע לרצועת הניוד של הדולר , האלכסון , ו"עזה תחילה" .... אבל קודם - איך חשבתי כמוך , ויריתי לעצמי ברגל . תראה , חביבי , הצעתי היא להרשם לעתודה כדי להשאיר את האופציה פתוחה, כמו שפרטת , אבל (!!) בשום פנים ואופן לא להתחיל ללמוד עם אותה הגישה ( "אני אנצל את השנה הראשונה לנסיונות , ואז ..." בררררררר - טעות !! אל תעשה את זה !! ). סיפורי האישי - חשבתי לנצל את הזמן יותר טוב , עד לגיוס ( למה לשבת בבית ולא לעשות כלום , כשאפשר להתחיל ללמוד , לעבור סמסטר , ולא לעשות כלום
), ולהשאיר את החלטת הפרישה שלי מהעתודה לסוף סמסטר 1 . סוף סיפור - אני כרגע בסמסטר 8 ועדיין מריץ בתענוג את האפשרות האחרונה בראשי ... ושם היא כנראה תשאר עוד הרבה זמן .... טוב , אבל זה מעבר לשאלתך , נכון ?!

oritbd

New member
אפשרי ביותר

מנסיוני האישי אני יכולה לומר לך שאני נרשמתי לעתודה ובו- זמנית התמיינתי לתפקיד שרציתי בצבא, וגם התקבלתי אליו. אחרי הודעת הקבלה מהאוניברסיטה, התקשרו אלי בסביבות אוגוסט-ספטמבר ושאלו אותי מה החלטתי סופית - צבא או עתודה ושם הסתיים הסיפור. אני כמובן מסכימה עם פלטרון שאם הכוונה היא במהלך י"ב - כמובן שאפשר וכדאי להתלבט ואולי להתחרט אבל כמובן לא להתחיל ללמוד כברירת מחדל.. בהצלחה!

אבשי ג

New member
מממ... תשובות... למרות שכבר ענו...

אם לא סיימת את התואר (או 80 אחוז ממנו נדמה לי שזה נקרא לסיים) אז אתה יכול לפרוש בכל רגע נתון. ולא, זה לא ידפוק אותך ואפילו להפך... כמה מהפורשים במחזור שלי הגיעו לתפקידים מצויינים בזכות הידע שהם רכשו במהלך חצי הלימודים שלהם.

להמחשת דבריהם של הכותבים לפני

אני הולך לעתודה אך ורק כדי לבנות קריירה אקדמאית, ואני סגור על זה.

שמש27

New member
סדר סדר תרדוף... פרישה מהעתודה.

אז. אכן אפשר לפרוש מהעתודה כמעט בכל רגע נתון (תיכף הסבר הכמעט) ללא השפעה שלילית על אופי השיבוץ בצבא. עתודאים שפורשים (שוב הרמתי 501 טלפונים) מגיעים למדור מעבר בבקו"ם, שם פוגש אותם קצין מיון. אם הם קרביים ברמ"ח איבריהם ושס"ה גידיהם - הוא יפנה אותם למה שפתוח ואפשרי - וכאן כן אפשר להגיע לדברים שדורשים גיבושים/מבדקים כמו טיס, צוללות, סיירות וכו´. אם רצונם (ורצון קצין המיון כמובן) לשרת במערך המטה (איזה ביטוי יפה כתחליף ל "ג´ובניק"... אמא של שק"מיסט בטלפון לגיסתה: הבן שלי משרת במשרד הביטחון בתל-אביב (=קריה) כמש"ק (=מפקד על כלום) במערך המטה (=ג´ובניק, כאמור) של אספקת השבר (=מצופה ושוקו) ליחידות הקצה (=שאר החיילים)....
נחזור לתלם:) אז הוא בהחלט ינסה למקסם את השיבוץ שלהם, בהתאם לידיעות שצברו ולכישוריהם הכלליים. כאן בא בחשבון הכל, כולל מודיעין, כולל מחשבים, כולל הכל - בהחלט ניתן להגיע לתפקידים טובים. עכשיו הסבר הכמעט: יש מצב, שאם העתודאי מצליח או אף מצטיין בלימודיו, לומד בקצב תקין, ואז "פתאום" בסמסטר שישי/שביעי/שמיני (אם מדברים על הנדסות, למשל) בא לו לעזוב. כולם מבינים שזה מריח לא טוב. אז במקרה כזה יש לאותו בחור תחמן סיכוי טוב להגיע לבירור או משהו. אבל אין לי מושג מה המדיניות עכשיו - אז זה רק מההיגיון. בקשר ל"זמן המבוזבז" אז בהחלט ניתן ל"הקפיא" את התואר, ולהלן החוקים: כל המוסדות בארץ מאפשרים להקפיא לימודי תואר למשך שנתיים ימים. הטכניון, ובעקבותיו מוסדות נוספים, מאפשר הקפאה מיוחדת רק לחיילי חובה, של שלוש שנים - לצורך שירות חובה (דורש אישורים). ברוב המוסדות, ציוני נכשל וציונים מתחת ל 65 - ימחקו, ויהיה צורך לעשות שוב את הקורס. יש מוסדות עם תנאים קשים יותר להקפאה מאלה - צריך כבר לברר ספיציצית. יש עוד אספקטים - אבל זה בפעם הבאה...

למעלה