שאלה פסיכולוגית

ספירח

New member
שאלה פסיכולוגית

שלום לכולם יש לי שאלה בעקבות הסדרה בטיפול. בפרק האחרון של הטיפול במיכאל ואורנה, הם הגיעו לתובנה שאורנה זקוקה לכך שמיכאל יסלח לה על הבגידה , בכדי 'לטהר' אותה. מאחר שבעקבות מותו של אביה בילדותה, כשהיא היתה עסוקה באכילת מנת גלידה שניה, הרגישה אורנה 'מזוהמת'. ולשאלתי...אם אורנה היתה עוברת טיפול לפני הכרותה את מיכאל,היתכן שבכלל לא היתה מתאהבת במיכאל? האם הצורך בסליחה ,מזין את האהבה שלה? או שאהבתם התקימה ללא שום קשר לצורך בסליחה? אני מודעת לכך שזוהי שאלה פילוסופית ומורכבת. למישהו יש תובנות בענין? או נסיון דומה?

אני חושב ש...

יתכן ואורנה לא היתה מתאהבת במיכאל, אילו היתה עוברת טיפול לפני הכרותה איתו. אבל נראה לי שזה לא ה'פוינט'. הפוינט הוא שאורנה תפסה עצמה כטמאה, מאז מות אביה, ונזדקקה למה שנקרא חוויה מתקנת, ובמקרה שלה - שאדם קרוב אליה מאד יסלח לה על מעשה נורא שהיא עשתה.לא מדובר פה בסליחה הרגילה, שהיא אולי זכתה לה כל יום, כמו כולנו, אלא בסליחה מסוג מסוים, סליחה אלטרואיסטית ועוצמתית, שתנקה ממנה את הטומאה. וכאן מתגלה בעצם שהשאלה מה היה קורה אילו טיפלה בעצמה לפני שהכירה או אחרי שהכירה את מיכאל ללא רלוונטית, מפני שלמיכאל חלק נכבד פה בטיפול - סליחתו הוא ריפוייה! כך לפחות אני רואה את זה

D i s o r d e r

New member
אני חושבת ש...

כל התעסקות עם "מה היה קורה אם..." היא לא רלוונטית. הרי אף אחד מאיתנו לא יודע מה היה קורה באילו אפילו משהו קטן (אך משמעותי) שליווה אותו בחייו, לא היה קורה. נראה לי שזה מעבר לפילוסופיה, הייתי אומרת שזה המון גורל...

למעלה