שאלה פמניסטית

שאלה פמניסטית

אני מגדירה את עצמי פמניסטית... מאוד מאמינה בכוחן של נשים וביכולתן... אבל למה הדוברים שלנו הם תמיד גברים? צרם לי כל כך שבשביתת העובדות הסוציאליות, הדובר שלהן היה גבר... במקצוע שהוא מקצוע מאוד נשי... ולדעתי אחוז מנהלי בתי הספר גבוה מאחוז המנהלות... בטוח שהוא לא תואם את היחס המגדרי במקצוע ההוראה... אז למה אפילו במקצועות שמזוהים איתנו, הנשים, עדין הדוברים שלנו הם גברים? למה עדין הקול הוא קול גברי? כנראה שהדרך שלנו עוד ארוכה....

pizi33

New member
קסם איך אסביר לך שפמיניזם זה לא

השתלטות על מקצועות מסויימים. מדוע כשאומרים עו"ס ישר יש בראש תמונה של אישה? וכשאומרים חוקר משטרה תמונה של גבר? הכרתי עו"ס גברים. הכרתי חוקרות ובלשיות נשים. אם הדובר הוא גבר אז הוא גבר. אם דוברת המשטרה היא אישה אז היא אישה. מה את מעדיפה? גניקולוג או גניקולוגית? אני מעדיפה גניקולוג - גבר, כי החוויה שלי מגניקולוגית אישה (כמה כאלו) לא טובה. אבל אני לא שוללת את כל הגניקולוגיות ולא טוענת שכל הגניקולוגים טובים. אני מכירה בעלים ושף של מסעדה והוא מבשל טוב. שאלתי אותו מי מבשל בבית. הוא אמר שאשתו, כי היא גם שפית והיא טוענת שהיא טובה ממנו. אני מקווה שהוא לפחות שוטף כלים. פמיניזים זה לא להגיד אנחנו רוב נשי ולכן הקול שישמע יהיה קול אישה. אלא לתת לאדם המתאים ביותר לבצע את העבודה בלי קשר למינו. זאת דעתי בלבד. את מוזמנת לנסות לשנות אותה.

אני מסכימה איתך..

אבל התנועה קמה כדי לקדם את מעמד האישה.... כלומר רוצה שגם נשים יעמדו בחזית גוף או ארגון גדול וידברו.... אז יש מעט כאלה... אבל בארוע כל כך חשוב וגדול... שנגע בעיקר לנשים... היה לי קשה שהיה צורך בגבר כדי לדבר... כי אני משוכנעת שהיו גם הרבה נשים מוכשרות בכך... אבל אולי אנחנו נוטים לקחת יותר ברצינות גברים? אני לא יודעת.... יתכן שאני צריכה לשמוח על כך שגם גברים מוכנים להילחם למען מקצוע נשי?... וכן... אני חושבת שאני עדיין חיה בתקופה שלהגדרה "מקצוע נשי" ישנה חשיבות והשפעה... ואני כמוך מייחלת ליום שזה כלל לא ישנה... הייתי שמחה יותר לראות אישה יושבת ומדברת שכל המדינה תשמע.. אישה שתשב ותדרוש זכויות עבור.... אולי זה באמת לא העיקר.... חג פורים שמח

פאמקי

New member
קססם, הייחול שלך

כל כך במקום, כי אנו כל כך רחוקות מכך. עם כל זה, שאנו מנסות לטשטש את ההבדלים בין "מקצועות נשיים" ו"מקצועות גבריים", בעמדות המפתח אנו לא "נמצאות" מספיק. למה? כי אנו חיות בחברה פטריאכלית המנוהלת ע"י גברים. אך החוכמה היא להאבק על מקומנו ולשנות מציאות זו. התחלנו, אך אנו בהחלט רק בהתחלה ויש עוד דרך לעשות עד שנגיע לכך- שאחוזי הנשים שנמצאות בעמדות מפתח, יהיו לפחות כמו אחוז הנשים בחברה.

pizi33

New member
ומשהוא ברוח פורים

מי המאפרים הכי מפורסמים בארץ??? ירין שחף וגיורא שביט. ואת מי הם מלמדים לאפר ולהתאפר? בעיקר נשים. לא אירוני. לא. ככה זה, כולם רוצים ללמוד ממי שהם חושבים שהוא הכי טוב, וירין וגיורא כבר הרבה שנים גורמים לנו לחשוב שהם הכי טובים. יש גם מאפרות נשים נהדרות. פשוט אני לא מדברת עם אחותי המאפרת, ואני לא מתעניינת בתחום אז אני לא יודעת את השמות.

pizi33

New member
האם באמת יש שיויון?

כמה נשים דורשות לעבוד "משרת אם?" וכמה גברים דורשים לעבוד "משרת אב?" יש בכלל דבר כזה משרת אב? החליטו בשבילנו שמי שאין גבר לצידה אז אין לה זכות קיום. זה עצוב זה כואב אבל... חוץ מאשר לסביות, שגם שם אני רואה הרבה פעמים את "המפרנסת הראשית" ואת "זאת שטובה בלנהל את הבית". מי לא חושבת שזוגיות עם גבר שמרוויח טוב זה הדבר שהכי חשוב להשיג? אז בתור גרושה שחיה לבד ומתנהלת בהמון מקומות לבד, למדתי לעמוד על שלי. אבל רוב הנשים מוותרות, וה חבל. בקשר לעו"ס ולממונים על חינוך ילדנו. דווקא אני נתקלתי אך ורק במנהלות נשים. כבר שנים לא ראיתי מנהל גבר בבית ספר. לגבי עו"ס, זה אירוני, פסיכולוגיים קליניים יש הרבה יותר גברים מנשים ואילו עו"ס יותר נשים מגברים. אולי כי... יותר קשה לבקש 400 ש"ח לשעה כשאתה יודע שאתה לא באמת עוזר, אבל גברים עושים את זה בלי בעיה כי הם עוזרים לעצמם??? במלחמת המפרץ של 1991 החליט מי שהחליט לשים את נחמן שי על תקן הרגיעון הלאומי. יכלו בקלי קלות לקחת את קצינת ח"ן ראשית. הרי אשה זה יותר מרגיע לא?? החליטו שלא. שנחמן הוא דובר צה"ל והוא יסביר לעם מה קורה. לדעתי הוא עשה עבודה טובה. ציפי ליבני מתלהמת כמו כל עמיתיה הגברים. וגם אז היא עושה עבודה טובה, כי... כך נראית עבודתם של פוליטיקאים בימנו. כבר היתה לנו ראש ממשלה אישה. ומליון יועצים גברים היו לה. והיא סמכה עליהם והאמינה בהם. והתוצאה, במקום שופר לסיום יום הכיפורים 1973 קיבלנו סירנות. אז בבקשה, גבר או אישה, לי לא משנה. העיקר שיעשה את מה שהתפקיד דורש ממנו.

פאמקי

New member
מאוד מקווה

שאשה תעשה "מה שהתפקיד דורש ממנה", ולא תתנהל כ"איך שגבר היה עושה את התפקיד". לצערי, נשים רבות, הנאבקות למען שיוויון, שוכחות את עצמן בדרך והופכות להיות 'נשים שעושות תפקידים כמו גברים' במקום 'נשים שנהנות לעשות תפקידים (שהחליטו) שהם גבריים, עם ערך מוסף נשי'. כמו לדוגמא התלהמות, דורסנות... כמו גברים. אני מאמינה שאנו 'לא זהות לגברים'. אנו רק צריכות להרחיב את האפשרויות העומדות בפנינו, לא את מהותנו ואופיינו. אני רוצה שיוויון הזדנויות ולא הזדמנות להפוך לגבר.

pizi33

New member
אכן אם הוא גנן שיהיה גנן

שיביא דמות גבר לגן הילדים. ואם היא סוהרת אז שלא תהיה חברה של האסירים בשביל זה יש להם עובד סוציאלי. חוץ מאם פונדאית ותורם זרע, אני לא מבינה מקור פרנסה לגבר ומקור פרנסה לאישה. תפקיד הוא תלוי כישורים והכשרה ולאלו אסור להיות תלויי מגדר!!!

פאמקי

New member
מסכימה...../images/Emo45.gif

ובעיקר, רצוי שהשכר יהיה תלוי הכשרה וכישורים... ובהחלט לא תלוי מגדר!!

pizi33

New member
השכר יהיה תלוי הכשרה כישורים

ותרומה לעסק. אדם שנעדר יום בשבוע כדי ללטפל באמו החולה לא יכול לצפות להביא משכורת כמו אדם שנמצא במשרד 5 ימים בשבוע 10 שעות ביום וגם עובד. לא רק נמצא.

יעל ולי

New member
Pizi33 אני מסכימה איתך לחלוטין!!

אני אישה וגאה להיות אישה! ולומר כי גבר לא אמור להוביל את העובדים הסוציאליים זו שטות! וזו אמירה שוביניסטית אם בכלל.

למעלה