שאלה פילוסופית

demoloc

New member
שאלה פילוסופית

מדוע אנשים שאמורים להיות לבנים הפכו לצהובים בסימפסונס לעומת אפרו-ספרינגפילדים (שחורים) שהם נארו שחורים? הם לא היו אמורים להיות כחולים? (לפי הגיון פסיכודאלי) או לפחות כתומים? (לפי הגיון כרונולוגי) אני היחידי שמוצא את זה גזעני?! (לא נגד השחורים,נגד הלבנים)

shlomov2001

New member
תשובה מתפלספת

בוא נראה: משפחת סימפסון מבוססת על דמויות צהובות. כך צייר מאט גריינינג בפעם הראשונה שצייר אותם. ומכיוון שכך, צבעה העור ה"רגיל", או המוכר יותר לסיביליזציה, או לנו, הוא הצהוב - כמו שבעולם האמיתי הלבן. כמו שאמרת בעצמך, האפרו-אמריקנים, כלומר אלה שבאו מהעולם החיצוני לספרינגפילד, הם שחורים. דבר שמעיד על היותם מתערים בחברה אחרת. כמו שאתה בוודאי זוכר, הומר פחד שאם אייב יתחתן עם אמא של מארג', הם יהיו אחים, ואז הילדים שלהם יהיו מפלצות! (ילדים שדומים יותר לעולם שלנו). דבר נוסף הוא: איך יציירו את השחורים עם בחילה, אם הם יהיו גם ככה כחולים? מלבד זאת, לו יצוייר שכחול הוא שחור בסדרה, אזי ששערה של מארג', הסמל המסחרי שלה- הוא לא כחול אלא שחור!!! המסקנה המתבקשת היא: מאט גריינינג גזען. סתם. הוא לא. And that's the truth. Pffffffff.

demoloc

New member
רגע

התשובה עם הקטע שהם באו מבחוץ לא הגיוני,כי זה לא משהו סימבולי שהאנשים הם צהובים(עד כמה שאני יודע) זה סתם...,כנל השחורים אם משנים משהו אחד אז צריך לשנות את השני,כדי שתווצר הקבלה. ובקשר לשיער,בפרקים הישנים: א)קיימים 2 אנשים שחורים,קארל ואחד משני החברים של נלסון (הם ניראים אותו דבר רק בשינוי בצבע שיער ועור). ב)אז גם היו דמויות עם שיער שחור אז הטענה שלך היתה הגיונית בפרקים החדשים לעומת זאת: א) שני החברים של נלסון נעלמו (מלבד הופעת אורח בתור חלק מהמון של ילדים,אבל הם לא מדברים) והתחלפו בארבעת הביריונים. מה שמשאיר רק דמות פעילה שחורה וקבועה אחת,קארל. ב) לאף דמות (חוץ מקארל שהוא יוצא דופן בגלל צבעו) אין שיער שחור,מצד שני יש שיער כחול,שלא קיים באופן טיבעי,מסקנה מתבקש/ת,הם "הוחלפו" מה ששחור כעת כחול מה שהופך את הסמך המסחרי להגיוני באופן פסיכודאלי כמובן. נ.ב סעיפי ה-'א' הם סתם לידע כללי,הם לא נחוצים לשיחה נ.נ.ב נזכרתי במשהו,אבל במקום לשנות החלטתי להפוך לחידה,מיצאו עוד דמות עם שיער שחור ועוד דמות שחורה (apu לא נחשב,הוא אסייתי,לא שחור. וכמובן גם האיש השחור השני הוא בעל שיער שחור אז הכוונה לשני אנשים שונים!)

shlomov2001

New member
זהו, ש...

זה לא סימבולי שהם צהובים, ובאותה מידה זה גם לא ביחס לזה שהם לבנים. זה סתם כי מאט גריינינג צייר אותם ככה. אין פה הקבלה.... אין לי מושג על איזה חברים של נלסון אתה מדבר... וונדל הילד הוא שחור. בפרק הראשון בו הופיע, גם סמיתרז היה שחור. וזה שהשיער של מארג' כחול - אז אתה אומר שאנשים עם שיער שחור בסדרה אמורים להיות עם שיער כחול במציאות??? דמות שחורה - כמובן ד"ר היברט, ודמות עם שיער שחור - יש את אוטו.

sideshow

New member
החברים של נלסון

הכוונה כנראה לאותם שני בריונים שהופיעו בפרק בארט הגנרל (פרק 4 או 5). ומאז כמעט נעלמו (אולי הם נראים ברקע פעם ב...). את מקומם מאכלסים כיום גימבו, קירני ודולף. וונדל היה שחור? לא נראה לי. אתה בטוח? באיזה פרק? אתה מתכוון כנראה לילד בשם לואיס.

shlomov2001

New member
כן, וונדל

לגבי החברים של נלסון, אני לא חושב שהם החליפו אותם. הרי הקטנים היו "בני חסות" שלו, והחברים שיש לו היום הם גם בריונים. דבר נוסף: הם לא נראים לי שחורים, לפחות לא בתמונה הזאת:

sideshow

New member
רק אחד מהם שחור. וזה בדוק

מן הסתם לא זה המצויר בתמונה. הילד השחור מופיע בקטעים אחרים בפרק.

demoloc

New member
ועוד אחד

גם אחד מהשוטרים הוא שחור,יש את וויגאם ושני שוטרים שאני לא חושב שאמרו את שמם,אחד מהם הוא שחור. הזכרה: בפרקים הראשונים השיער של מילהאוס היה שחור,והוא שונה לשחור,מה שתורם לתאוריית ההקבלה שלי

sideshow

New member
דווקא כן יש להם שמות

השוטר הלבן שמו "אדי" ולשוטר השחום (לא שחור) קוראים "לו". אגב,כדאי להזכיר בדיון על צבע עורם ושערם של דמויות הסדרה את אפו מהמרכול. היה הודי שחור שיער ונשאר כזה :). דמות כזו אי אפשר לשנות.

shlomov2001

New member
עוד דבר שכדאי לעשות

הוא לקרוא את מה שדימולוק אמר - שבשבילו אפו לא נחשב שחור כי הוא אסייתי.

למעלה