שאלה פילוסופית

שאלה פילוסופית

אני במשבר אמצע החיים. אתם יודעים - שאני לא איפה שצריך, לא איך שצריך - אם מסתכלים מבחוץ אני סמל ההצלחה בחיים, אבל אני מרגיש בזבל. הלכתי לייעוץ. מבחינה מסויימת דברים אולי זזו קצת, אבל אני עוד מרגיש תקוע. פעם גם דיברתי איתו על זה. לפעמים אני מרגיש שהפסיכולוג שלי מפרש דברים שלי לגמרי אחרת ממני. ניסיתי לראות את הדברים כמוהו אבל אני לא מצליח. בפעם האחרונה הרגשתי כמו שיח חרשים וחלק מהזמן הרגשתי שאני ממש מותקף. מה לעשות?

גרא.

New member
קדחת בצלחת,זו אינה דווקא שאלה..

פילוסופית, אלא דווקא אקזיזטנציאלית עבורך..אתה שנמצא במשבר אמצע החיים.. בין עבר לעתיד, עם הווה מבואס..אם החלטת שאתה זקוק לטיפול פסיכולוגי, אבל יש קשיי תקשורת רבים בינך לבין המטפל הנוכחי שלך.חבל על הזמן,עזוב אותו.,וחפש מטפל אחר שיתאים יותר לציפיות שלך.

חשבתי על זה:

א. השקעתי המון זמן וכסף. אין לי כוח לעבור את זה שוב. זה גם לא נעים כל החיטוט הזה, אתה יודע. אני מרגיש שאם אני עוזב - אני לא הולך על משהו כזה שוב. ב. אולי טיפול הוא לא הפתרון הטוב? ג. אולי בכלל אני הבעיה ולא הפסיכולוג? אני לא מפסיק לחשוב שאולי הוא צודק ואני לא רואה דברים נכון. וזאת השאלה העיקרית. מה שהפריע לי זה שחשבתי שאדם מקצועי שאני צריך להאמין בו, הכי שרק אפשר, איך הוא מגיע למצב שאני מרגיש מותקף? הוא הרי מכיר אותי - אין יותר מזה? ובכלל אני לא יודע איך צריך להיות טיפול פסיכולוגי - זה בסגנון של כמו רופא? שומע, זורק אבחנה, ואחר כך מטפל כדי לשנות? כי ככה בערך זה אצלי, רק שזה לוקח המון המון זמן, ואני ממש לא מסכים עם האבחנות שהוא זורק.

קראתי מה שכתבתי ואני חושב,

מה שבאמת מפריע לי זה שאני חושב שאם פסיכולוג גרם לי להרגיש ככה בפגישה הוא כנראה לא כל כך מקצועי, ולא משנה כמה המלצות טובות קיבלתי עליו נכון?

nutmeg

New member
שאלה:

הגעת לפסיכולוג כי רצית לשנות משהו בחיים שלך, נכון? האם ברור לך מה רצית לשנות? האם למדת להציב לעצמך מטרות בטיפול? האם עשית משהו בחייך שיכול להחשב כשינוי? האם יש לך איזה מדד עמו תבחן אם השינוי מתחולל או לא? אם אתה יודע ויכול לענות על השאלות הללו - הטיפול בסדר גמור!

תשובה

לא ברור לי מה רציתי לשנות. היה בלאגן, הרגשתי רע. ניסיתי לשנות אבל יצא רק גרוע יותר אז הלכתי לחפש מישהו שיוכל לעזור לי לעשות סדר. את מטרות הטיפול הציג הפסיכולוג, שהחליט קודם לטפל בדברים קטנים, ולדחות את כל הבלאגן. בחלק מהדברים הקטנים עשיתי מה שהוא אמר, אבל זה לא עשה שינוי גדול. השינוי העיקרי היה שנרגעתי קצת והייתי קצת פחות לחוץ. אבל אולי זה כי הרגשתי שיש מוצא. בדיוק הקטע זה שלחצתי על הפסיכולוג להתעסק עם הדברים שמעניינים אותי ואז הוא בא לי עם תאוריות עלי, ואני גם הרגשתי נאחס עם מה שהוא אמר עלי, גם לא התאים לי, וגם לא ראיתי מה אני יכול לעשות עם זה. מה זה - טיפול בהלם?????

nutmeg

New member
קצת משונה בעיני

שהמטפל מחליט פה אחד על מטרות הטיפול. אתה יודע משהו? שב עם עצמך קצת ורשום כמה מטרות שנראות לך ראויות. אחר כך עשה קצת shopping למטפל אחר שיהיה מוכן ללכת איתך. הטיפול נראה אחרת לגמרי כשיודעים מה רוצים, גם אם הידיעה היא כסקיצה ולא כתכנית מפורטת.

SomeCrazyShit

New member
הפסיכולוג ואתה...

יש 2 צורות לראות את זה. 1. לפסיכולוג, כמו לכל בנאדם, יש נקודת ראות שונה משלך. הוא מסתכל על הדברים מבחוץ, מה שמצד אחד יכול להיות טוב כי הוא רואה את התמונה הכוללת, אך מצד שני - הוא אינו יכול להבין מה בדיוק הולך לך בתוך הראש. כמו כן, יש לו ניסיון רב, הוא ודאי נתקל באנשים עם בעיות דומות, מה ש-שוב- יכול להיות טוב, כיוון שהוא כבר מכיר את הדרכים השונות לפתור את הבעיה, אך גם רע כיוון שכל אחד חווה את הדברים בצורה אחרת. לכן, מה שטוב לאחד לא בהכרח רע לאחר. 2. יכול להיות שבאמת אין ביניכם תקשורת, אתם לא משדרים על אותו הגל. הגיוני, לא? אתם שני בני אדם שונים, לא תמיד הולך. אני אישית מאוד בעד פסיכולוגים, אני חושבת שזה אחלה דבר, אבל העניין הוא למצוא את הפסיכולוג המתאים. אני חושבת שלמרות שכבר השקעת כסף וזמן, כדאי לנסות למצוא עוד אחד. באמת, חבל. תשקיע בעצמך, תאמין לי שזה יהיה שווה את זה.

למעלה