שאלה פילוסופית

A GIFT OF LOVE

New member
אין מקום לפקפק?

תתפלאי לשמוע, אבל יש... אלוהים לא רוצה שתקבלי את הדת כמו תוכי, הוא רוצה שתשאלי, שתחקרי ואז, אם תגיעי למסקנה שהיהדות היא נכונה, תדעי גם להביט לה בעיניים..... היהדות היא הדת היחידה שלא מחייבת, והוכחה מהצד היא גר, שמגיע לבית דין להתגייר, הדיינים משכנעים אותו שלא כדאי לא, שהיהדות קשה ליישום ומחייבת... זהו לבינתיים..... חחחח קצת מוזר לי להתפלסף על דת. אם שמת לב אני כמעט ולא נכנסת לדת, פוליטקה וכאלה אבל הרגשתי חייבת!

eshkolit32

New member
גיפטוש בואי נכנס למדרשה הוירטואלית שהקמנו../images/Emo22.gif

ותני לי לכתוב לך מילה בענין, אני דווקא שמחה שאת מתפלספת איתי על הדת ואני גם אגיד לך למה. אני כחילונית לא יודעת בדיוק מה עובר לאדם דתי בראש, אני יכולה רק לנחש, או להניח הנחות מתוך המעט ששמעתי וככל הנראה זה לא ממש מדויק. יש "שמועות" כאלה לפיהן לאדם דתי קל יותר להתמודד עם המוות כי הוא מקבל "באהבה" ובהבנה את רצון האלה, במקום שהחילוניים שואלים למה, ולמה זה מגיע להם, ומה הסיבה שזה היה צריך לקרות וכו'. אני לא בטוחה עד כמה זה נכון, תגידי לי את.... ממה שאני יודעת, בארץ ההתיחסות לחזרה בתשובה היא לא כמו התיחסות אל הגר שרוצה להתגייר (כך נדמה לי בכל אופן, נורא נזהרת כאן לא להכליל). יש פה ניסיונות מצד אנשים דתיים מסוימים (לא כולם!
) לעודד חילוניים אבודים להתקרב אל הדת (במיוחד בת"א) בצידוקים של: להיות אדם טוב יותר, נקי יותר, קרוב לאלוהים, שמח בחלקו יותר ועוד - "מבטיחים" המון תגמולים אבל עוד לא שמעתי על השכנוע והאזהרה לגבי הקושי של הדת היהודית ליישום (אולי בגלל שלא ממש ניסיתי לחזור בתשובה או הכרתי מישהו בזמן התהליך). אני מאמינה שיש משהו במה שאת אומרת, שהדת מטרתה להוציא מבן אדם את הסקרנות והשאלות והתהיות לגביה ואת הפעלת המוח ולא קבלת הדת כמו תוכי. אבא שלי תמיד היה מצטט את סוקרטס שאמר: "אני יודע שאינני יודע", כלומר יש כאן השלמה וידיעה שההבנה והידע שלנו מוגבלים. יש המון תופעות שאנחנו לא מסוגלים להסביר או להבין ועצם שאילת השאלות חשובה יותר מפתרונות ותשובות. זה קצת כמו שהדרך חשובה לפעמים יותר מהמטרה. העליה עצמה להר והקושי שבה חשובה לא פחות ואולי אפילו יותר מלהגיע לפסגה. מה את אומרת?

למעלה