שאלה פילוסופית

פרח75

New member
שאלה פילוסופית

אני עובדת לאחרונה עם משפחות שכולות ואני בת ללא אם בעצמי. אמי היתה גם אחות שכולה. אני תוהה הרבה פעמים מאיפה אנשים שכולים מוצאים את האופטימיות והרצון להמשיך הלאה, איך ממשיכים להנות מהדברים שלחיים יש להציע, מאיפה מביעים את הרצון להמשיך לחיות? מה בעצם טוב בחיים אחרי שאיבדת אדם יקר? אני לא מתכוונת לדכא, אלא פשוט מעלה שאלה על פילוסופיות חיים. מעניין אותי איך אנשים מוצאים את הכוחות ולמה...

דליה ח

New member
אין תשובה חד משמעית

את שואלת שאלה מאוד חשובה, היא עלתה כאן בפורום הרבה מאוד פעמים. כמובן שאין תשובה אחת ברורה. את בעצמך התחלת עם העובדה שאת עובדת עם משפחות שכולות. שזה אומר שמצאת דרך וטעם בחיים, לעזור להם למצוא את האופטימיות. וגם אם את לא ממש יודעת איך עושים את זה, את שם, וזה כבר משהוא. מי שאיבד אדם יקר, ומוצא אותך על ידו, יודע שיש טעם לחיים, שיש אנשים שאיכפת להם, שלמרות מצבך האישי, את מוצאת כוחות ועושה למענם. לכל אחד מאיתנו שאיבד אדם יקר, יש רגעי שבירה שבם נראה כאילו אין חזרה לחיים. אנחנו כמו "נחום תקום" נופלים וקמים...... לחיים יש הרבה להציע, למרות הפצע הפתוח שאני נושאים, אם לא נחשוב כך, נאבד תקווה ונדעך. אני אישית הגעתי למסקנה שיש בנו כוחות נפש סמויים שאנחנו לא יודעים על קיומם עד שאנחנו צריכים אותם. תמיד נהגתי להכריז שאם יקרה משהוא לאחד מילדי, אני לא אשרוד. עברו למעלה משנתיים, לצד הקרע בלב קורים לנו גם דברים טובים, רגעים קטנים של אושר.

פרח75

New member
ריגשת אותי מאד מאד בתגובה שלך

תודה על מה שכתבת. קבלי חיבוק ענק ממני

למעלה