שאלה פילוסופית ש...

tia4good

New member
שאלה פילוסופית ש...

מעסיקה אותי מדי פעם ובעיקר לאחרונה.... אולי יהיה למישהו רעיון, אני מקווה שאסביר את עצמי כמו שצריך... ובכן... אהמ, אני תוההה... הקבלה אומרת שכדי להינות ממשהו באמת, אבל באמת, צריך לעבוד בשבילו קשה, כי רק ככה יודעים להעריך את האושר, דרך הקושי, שרק דרך השינאה לומדים להעריך את האהבה וכד´.. ואומרים גם שאנחנו כבני אנוש מנצלים רק 5% מהיכולת השכלית שלנו ושמחשבות יוצרות מציאות, אם כך, אני תוהה למה שלא ניצור במחשבתינו מציאות קלה? למה לא ללכת על הפשוט ולהינות מזה? זה אפשרי בכלל? ואם לא, אז האם זה אומר שרק בדרך הקשה אפשר למצות דברים? בקל או בקשה? להשגת האושר והסיפוק ... כי תהיתי, להתייחסותכם אודה יום טוב, טיה

שלום לך טיה פור גוד ברוך בואך../images/Emo140.gif

אני לא כל כך בטוחה שמה שאומרת הקבלה זה מה שפרשת. נכון שאם התאמצנו עבור מה שהוא והשגנו אותו הרי אנו מאד נהנה לכשיהיה בידנו. עד כמה שלי ידוע זה שישנן שתי דרכים להשיג את אותו מה שהוא: אחת היא דרכם של הכרישים. אחרת היא דרכם של החכמים. דרך הכרישים היא דרכה של החוויה לעיתים החוויה הקשה של המיפלצות והשדים. הדרך השניה היא ללמוד מנסיונם של האחרים. לנו יש את זכות הבחירה. מה שכן דברים לא נגלים לנו מלכתחילה על מנת שנגלה אותם בעצמנו צעד אחר צעד בהתאם ליכולת שלנו. זכרי זכות הבחירה תמיד תהיה בידך. לגבי היכולת השכלית שלנו אנו אכן מנצלים 5% ממוחנו במקרה הטוב, זה עדיין לא אומר שהמחוננים לא מנצלים את מוחם לפחות ב15% המקובלים מסוגלים לנצל 20% מיכולתו של המח ולכן הם מבצעים דברים שנחשבים בעיננו לניסים. הכל הוא עניין של הזדככות, טיהור הנפש תרגול ואימון יומיומי כמו כל סוג ספורט. יש בהחלט אפשרות להגיע לניצול וממימוש הפוטנציאל של המח יותר ממה שאנו עושים. לגבי מחשבות שיוצרות מציאות אכן כך העניין ואני מחזקת אותו על סמך נסיוני האישי, אני מנסה זאת יומיום וישנן תוצאות מדהימות בשטח, גם במקרים הכי הכי קשים.

tia4good

New member
מיכל... יש המשך

קודם כל תודה יקירה על התייחסותך וגם על הפרח
איזה חמודההההההההה! עכשיו ברשותך, אני רוצה להרחיב את השאלה שלי... אני אשמח לשמוע את דעתך בעניין וגם את שאר חברי הפורום כי יש דילמה... זה נכון שכל מה שצריך לקרות קורה? הכל לטובה... (אני זורקת הרבה סיסמאות לאוויר, אבל עבורי הן יותר מסיסמאות, הן אמונות שאימצתי לעצמי) אז כל מה שקורה הוא לטובה. עכשיו נניח שיש משהו בחיים... אהבה למשל
שלא מסתדרת כמו שאני רוצה... הכל לטובה... לכאורה, מצד שני - מחשבות יוצרות מציאות, אז אולי וסביר שיש לי חלק בזה שזה לא עבד, עכשיו נכנסת הדילמה... תופים בבקשה... אם יש רצון עז לתקן, ושזה יצליח ותחושה פנימית חזקה שהחיבור הוא מאוד מיוחד, האם כדאי לנסות לתקן ולהחזיר את האהבה בכח המחשבה - כלומר, ליצור את המציאות שאני רוצה בכח המחשבה? או להיות פסיבית כי אם זה לא עבד, אז זה לטובה... אצלי זה נוגע לאהבה, אבל השאלה הזאת מעסיקה אותי בכל תחומי החיים - איפה הגבול בין לקבל את המציאות כמו שהיא ולהמשיך הלאה ל - לעבוד על ליצור את המציאות הרצוייה, מתי כדאי להפסיק אם עדיין אין את התוצאות הרצויות? לשיתופכם אודה מאוד, שבוע טוב שיהיה
TIA

קצת התבלבלתי-אבחר בזוגיות../images/Emo22.gif

היי טיה!!! תודה על הסמיילים. טוב עם הבנתי נכון הקטע של הזוגיות מפריע לך. אתאר את המציאות שתארת לי בעניים שלי, כפי שהבנתי: יש לך זוגיות, מה שהוא קרה בה, מה שהוא התפקשש, האהבה עכשיו לא כל כך ברורה כי... המציאות העכשוית לא נוחה, חבל להפסיד קשר מיוחד. האם בדקת מה גרם לפקשוש? האם את יצרת את הענין או שהצד השני היה יוזם למציאות? האם את פגועה עכשיו? האם את כואבת? או שהצלחת כבר להתגבר על הסיצואציה? את רוצה לתקן מה? את אותו קשר מיוחד? האם להיות פסיבית לדעתך יותר בריא? אצלי גם אם אני פסיבית מה שנקרא להכנס לשתיקה ולאדישות מילולית ומעשית עדיין לא הופך אותי לפסיבית מכוון שהאנרגיה של המחשבות שלי עדיין עובדת, ואז תלוי אם אני נמצאת בשמחת חיים הסיטואציה תשתנה לטובה גם אם אני לא עושה דבר. אם אשקע לדכדוך הכל יעלם... כן המחשבה החיובית יוצרת מציאות חיובית ונכון קשה לישם זאת בחיים כי יותר קל לנו לשקוע מאשר לצמוח במצבים קשים. חוץ מזה אני מרגישה בדבריך שכנראה יש לנו כאן עניין עם פתוח כלי שקוראים לו סבלנות... אין דבר כזה יותר מידי או פחות מידי, תמיד עלינו לקבל את המציאות ולאמר שכל עכבה היא לטובה, לנו אין שליטה על אנשים אחרים, אנו יכולים לנסות להשפיע רק בתנאי שאנו נמצאים במצב חיובי. אין דבר כזה להפסיק לעבוד על יצירת מציאות חיובית, אנו צריכים לחנך את עצמנו להיות ולחשוב תמיד חיובי, ולא משנה מה המציאות משקפת לנו. אין דבר כזה תוצאות רצויות או לא, התוצאות קימות, השאלה אם נעים לנו איתן או לא, השאלה אם אנו מקבלים את התוצאות או לא. תוצאה=מציאות עכשוית שורש הבעיה=הסיבה מצאי את הסיבה לכל בעיה, טפלי בה ואז התוצאה תהיה יותר חיובית בכל תחום בחייך. בהצלחה

למעלה