שאלה: עתודה או לא??

Law Ho

New member
שאלה: עתודה או לא??

חבר'ה, שמינסטים ושמיניסטים לשעבר, תגידו מה דעתכם (בכיתה שלי יש מחלוקת). כדאי לעשות עתודה או לא?? למה? יתרונות וחסרונות. ותכתבו - אני עושה עתודה\לא עושה עתודה\אין לי מושג מה אני עושה.

פייצקלה

New member
אני אומרת...

שכדאי שתעשה עתודה להלן הסיבות 1. הצבא ממן את הלימודים לאורך כל התואר 2. כשאתה מסיים את התואר אתה משרת בתפקיד שלמדת 3. כשאתה משרת אתה מקבל שכר 4 אתה יכול לחתום קבע ולהנות מהעבודה היציבה ביותר שיש היום ולא להיות חלק ממעגל האבטלה! i rest my case! בהצלחה!

morethanwords

New member
בתור מועמדת לעתודה..שמיניסטית לשעבר

אני יכולה להעיד שאני עדיין מתלבטת...אפילו ברגעים אלה ממש אם ללכת לעתודה או לא. נכון כל הסיבות שמנית נכונות והן מניע מאוד טוב ללכת לעתודה אבל...כן יש את האבל הגדול, אחרי יב' רוצים את השקט הנפשי בלי לימודים 12 שנה של לימודים הן תהליך מתיש מכל הבחינות הן נפשית והן פיזית וללמוד אח"כ מינימום שלוש שנים(במקרה של מדעים) ועד שבע שנים רפואה זה "די" קשה. מה גם שבגיל 18 אני בספק אם לכולם יש את הבגרות הנפשית ואת הידיעה הברורה להחליט מה רוצים לעשות בעתיד.לא לשקוח שזו התחייבות לשמונה שנים לפחות. זה שיקול מאוד חשוב כי לא מעט אנשים מוצאים עצמם מתחרטים על החיים הדי אפורים שהם בחרו לעצמם. מה גם שאני מכירה אנשים שלא הלכו לעתודה משום שחווית הצבא די מתפספסת, עושים טירונות בין שנות הלימוד בחופשים. גם קורס קצינים ועוד... בנוסף לא כולם משובצים בתפקיד בו הם למדו במיוחד עכשיו כשהמצב הכלכלי של צה"ל לא בדיוק מזהיר וכוח אדם אקדמי מנוצל לכל מיני תפקידים. אלה החסרונות, יש עוד השאלה היא כמה דומיננטים הם ביחס ליתרונות אצל כל אדם בנפרד... בכל מקרה, בכל דרך בה תבחרו תקפידו להיות שלמים עד כמה שניתן עם ההחלטה משום שזו החלטה שתצטרכו לחיות עימה...

DANAM00

New member
הסיבות בעד ונגד כבר נאמרו

אני רק יוסיף שכבר אני מתחילה להתחרט.. הלכתי לכנס עתודעים לעתיד ושם ממש שיכנעו אותי.. אני קצת מפחדת עכשיו ש"יתבזבזו" לי כל כך הרבה שנים אבל בכל זאת לימודים על חשבון בצבא+ניסיון בתחום שלמדת וכל זה אלו יתרונות מאוד טובים. אני עכשיו מתחילה ללמוד לפסיכומטרי בשביל להתקבל לעתודה וזה די שוחק אותי.. אבל מה לעשות שכשרוצים משהו צריך להשקיע.. ד"א- מי שרוצה להתקבל לעתודה והוא בי"ב צריך ממש מהר לעשות את הבחינה של הפסיכומטרי כי לא יקבלו את ההרשמות לעתודה מאוחר מאיזה תאריך שאני לא זוכרת אותו אבל זה ממש קרוב (אני חושבת משהו באוקטובר) אז כדאי לכם להזדרז ולהתכונן לפסיכו (קורס אני לא חושבת שתמצאו בזמן כזה מועט אבל לפחות תנסו כי אח"כ לא תהיה לכם הזדמנות שנייה) נ.ב- זה גם תהליך של הרבה כסף- פסיכומטרי, קורס פסיכומטרי, הרשמה לאוניברסיטה והכל.. אבל מצד שני מקבלים מהצבא מלגות אז צריך לחשוב ל זה..

N I R VA N A

New member
כנס

לפורום עתודה - הם יוכלו לענות יותר טוב (או לפחות תעשה שם חיפוש - בטח שאלו את זה כבר המון...)

Stillwater

New member
בגלל שאני...

תלמידה כ"כ חרוצה וכ"כ מצטיינת אני לא הולכת לעתודה! חחחח..לא חרוצה ולא מצטיינת, סתם טיפשה. אוקיי... למה כן? כי זה יעזור לך המון בהמשך...בצבא, אחרי הצבא (אם תחליט שלא להישאר). למה לא? רוב החברים שלך נמצאים בצבא, מספרים חויות ואתה נשאר תקוע עם חויות הלימודים. אתה מתגייס יחסית מאוחר ושוב פעם...כולם כבר עם הראש בטיול הגדול שאחרי הצבא ואתה תיהיה תקוע בצבא! אבל זה תלוי בבן-אדם, מה סדר העדיפויות שלו...ללמוד, להצליח, שיהיה לו עתיד די בטוח (עד כמה שזה אפשרי בישראל) או שאתה בן-אדם שאוהב להנות מהחיים!

למעלה