שאלה עקרונית

שאלה עקרונית

אני בד"כ לא נוהג להשאיר הודעות בפורומים של בע"ח אבל קראתי את הדיון הסוער שהתקיים בנוגע להרבית בעלי חיים ואני לא הבנתי כל כך למה מנהלת הפורום בעד הרביית חמוסים אבל נגד הרביית חתולים וכלבים ? מה ההבדל ? נ.ב. לאהובתי ולי יש שני חתולים מקסימים שאספנו מהרחוב (מסורס ומעוקרת). יובל

Lovable Stray

New member
בעקרון

גם מנהלת הפורום (אם אני לא טועה) נגד כך שכל מגדל מתחיל ירביע את החמוסים שלו אלה רק מגדלים מנוסים. בישראל כיום יש יותר מדי כלבים וחתולים וכתוצאה מכך אלפים מורדמים במכלאות. בניגוד לכך, עדיין אין יותר חמוסים מאשר אנשים שרוצים לאמץ למרות שזה כבר דיי גבולי.

דיי גבולי ?

יש לגיטימציה להרבות את החמוסים בגלל שאין מספיק מהם לספק יצר נהנתני של האדם ? זה נשמע כמו כרוניכה של דבר ידוע מראש (כמות הכלבים והחתולים למשל...). לגבי מגדלים מנוסים - אצל כלבים וחתולים זה מובן איכשהו כי ישנם גזעים רבים שמגדלים רוצים לשמר/להנציח/להשביח למטרות מסויימות (חלקן יותר מתקבלות על הדעת, חלקן פחות ) אבל חמוסים ? הסיבה היחידה (לדעתי כמובן) היא לגרום לגידול האוכלוסיה שלהם ( עד לאיזה מספר ? מי מחליט ? אנחנו או אלוהים ?) לסיפוק יצר האדם לגידול חיה שהיא לא חתול ולא כלב אם זה מתוך אהבה חיבה לחיה ואם זה מתוך טרנד זמני. האם זה הכל מסתכם בביקוש והיצע ? נ.ב. כוונתי היא רק לעורר שיח בנושא זה ולהבינו ולא להקניט או לתקוף חלילה את ממגדלי החמוסים. יובל

Lovable Stray

New member
קודם כל,

אם יוצאים מנקודת הנחה שאין שום דבר פסול בלהחזיק בעלי חיים מבוייתים בבית זה אומר שאין כל שום בעיה להרביע בעלי חיים אלה לצורך החזקתם בבית. קודם כל אני לא מאמינה באלוהים ככה שהטיעון הזה לא בשבילי. למה רק מגדלים מנוסים? יש לזה כמה סיבות: 1. הריון של חמוסות הן לא דבר פשוט - הרבה פעמים הוא מסוכן ומסכן את חיי החמוסה והגורים - מגדל לא מנוסה לא ידע מה לעשות ואיך להתמודד עם המצב. 2. גורי חמוסים גודלים להיות שובבים ונורא קשה להשגיח עליהם, זאת לא משימה למישהו שרק התחיל לגדל חמוסים. הם זקוקים לחינוך ראשוני והמון המון זמן. 3. השגחה על מטען גנטי טוב. אין טעם להרביע חמוסים עם אופי נשכני, מחלות גנטיות או דברים אחרים שיועברו לגורים. מגדלים טובים צריכים להרביע אך ורק חמוסים בריאים בעלי אופי טוב. הרבה פעמים אנשים קונים חמוסים וישר רוצים לעשות גורים בלי לחשוב פעמיים, אם זה בגלל רצון להרוויח כמה גרושים ואם בגלל שהם חושבים שזה נורא חמוד. הרבה מאוד באמת מסתכם בביקוש - מגדל חייב לדעת בוודאות שיהיה לו מה לעשות עם הגורים אחרי שיוולדו והוא לא יזרוק אותם באיזו חנות רק כי אין קונים.

ז"א...

שאין הבדל מהותי בין אלו שמרבים חתולים/כלבים/חמוסים הכל נעשה בסופו של דבר מאותה הסיבה והיא ריצויי הבן אדם (אם לשם הנאה, ריפויי וכו") ומכאן שבן אדם שמרבה חמוסים בעצמו לא יכול לבוא בטענות לבן אדם אחר שמרבה חתולים/כלבים. נ.ב. 1 תודה על פירוט הסיבות לצורך בידע והבחנה נכונה לצורך ריבויי נכון של חמוסים, העיקרון של השארת הגנים הטובים חל גם על חתולים וכלבים. נ.ב. 2 אלוהים - הכוונה לאמונה במשהו ולא לאלוהים הספציפי של זה או אחר :) לחיים, יובל

Twinsen2005

New member
יובל...

אני SPARK3, פתחתי משתמש חדש, אני הייתי יוצר הויכוח הקודם. אני מוריד בפניך את הכובע על ההבחנה המבריקה אותה לא עשיתי. כל הכבוד. מסכים איתך במאה אחוז.

Lovable Stray

New member
שלח לי לפני הזמן-

אדם שמרביע כלב וחתול תורם בעקיפין לכמות ההמתות בשנה, אדם שמרביע חמוס לא. זה ההבדל הקטן.

Twinsen2005

New member
ואדם...

שמרביע חמוסים תורם בעקיפין למה שעתידה להיות בדיוק אותה בעיה שיש לנו עם חתולים וכלבים, רק אצל חמוסים.

Lovable Stray

New member
ברגע שיהיו יותר חמוסים

ממאמצים אני מאמינה שהמרביעים יגבילו את ההרבעות. אין שום סיבה למנוע הרבעת בעלי חיים כמו סוסים, חמוסים ואחרים אותם לא הורגים בגלל חוסר מקום.

Twinsen2005

New member
היסטוריה...

אומרים שאחת הסיבות הטובות ללמוד היסטוריה היא הבנת הטעויות שעשינו בעבר והמנעות מלעשות אותן שוב. יותר מזה, אני מאמין שבעיה כמו זו שיש לנו כיום עם כלבים וחתולים היא מסוג הטעויות שמגלים רק אחרי שעושים אותן... מתי נידע שזה מספיק? וגם כשנדע, סביר להניח שזה יהיה מאוחר מדי...

ההסטוריה חוזרת על עצמה...

אותו היצור שהרבה/מרבה/ירבה אי אילו בעלי חיים מסוסים ופילים דרך פרות וכבשים (בכמויות מטורופות ובלתי נתפסות) ועד לכלבים חתולים וחמוסים, נוהג באותו אופן כבר אלפי שנים וחוזר על אותן פעולות (טעויות או לא !?) ונראה לי שכולם יסכימו שזה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב -כמובן שהכוונה היא לאדם ולכן דין חמוסים כדין חתולים וכלבים (הראיה לעתיד כמובן) נ.ב. 1 ראויי לציין שגם אני שקלתי להרבות זן חתולים מסויים ומדהים (רגדול), שמסיבות אלו ואחרות הרעיון ירד מהפרק, אולי בעתיד... נ.ב. תודה twinsen2005 לכבוד הואלי להבהיר את התמונה ולפתח דיון מובן יותר:) יובל

Twinsen2005

New member
יובל...

רגדול זה חתול מדהים, הסיאמי הזכר שלי הוא מעורב עם רגדול ואחת הסיבות שאנחנו יודעים את זה היא ההתנהגות שלו... פשוט חתול מדהים... הגורים דרך אגב לא קיבלו בכלל את האופי הזה, אף אחד מהם... אני מעריץ של החתול הזה... הנה תמונה שלו...

Lovable Stray

New member
כל עוד הבורות קיימת אי אפשר יהיה

למנוע את הדברים האלה בין אם נרביע חמוסים ובין אם לא. אם אנשים היו מבינים שלהרביע בעלי חיים זו אחריות עצומה - אחריות לא רק על חיות המחמד הספציפיות שלהם אלה על המצב בארץ בכלל - לא היינו מגיעים למצבים של עמותות עמוסות והרדמות (כך לדוגמא את הונגריה או ארצות מפותחות אחרות - שם המצב שונה לגמרי ואי אפשר להשוות בכלל את מצב העמותות בין שם לכאן - למה? הכל עניין של חינוך). ברגע שמגדלי חמוסים (וכלבים, וחתולים) יהיו מודעים להשלחות של ההמלטות שלהם ויסבירו למגדלים חדשים מדוע לא להרביע את החמוסים שלהם זה ימנע המון גורים לא רצויים (בתקווה שהם יקשיבו). כשאני באתי לאמץ את החמוס שלי - בערך לפני שנתיים היו מעט מאוד המלטות והייתי צריכה לחפש כמה חודשים כדי למצוא גור. עכשיו המצב שונה ויש הרבה המלטות והמחירים ירדו מאוד ולכן חשוב מאוד להגביל את המלטות למגדלים אחראיים ומנוסים כך שיהיו כמה המלטות בשנה ולא 20. זה לא אומר שעדיין אין גורים בחנויות שנזרקים ע"י אנשים שאין להם כח לחפש להם בית והם עדיין היו מגיעים לשם לא משנה אם היינו עוסקים בהרבעת חמוסים או לא. יש גם המון בני אדם לא רצויים, צפיפות איומה באסיה ומה לא. האם אפשר לגמרי למנוע את זה? לא. אפשר להסביר להם על אמצעי מניעה, לחנך ולנסות לפתור את הבעיה. אני אומרת מראש, אני לא נגד כלבנות גזעית (או חתולים גזעים). אדם מסויים יכול לרצות לאמץ כלב בעל אופי מוגדר מראש פחות או יותר וגודל שמתאים לו. אני גם מאוד אוהבת חתולי רגדול ששונים מכל חתול אחר שאפשר למצוא ומאוד מיוחדים לדעתי, אבל אני גם יודעת שלהרביע חתולים כאלה בארץ יתרדר אותם לרחוב בסופו של דבר כי בארץ אין כמעט אנשים שעוסקים בחתולים גזעיים. אני גם מאוד אוהבת חולדות ובבריטניה למשל אנשים עוסקים בהרבעות של חולדות מיוחדות ויפות אבל אני לא הייתי שוקולת את זה אפילו בגלל שבארץ רובן היו הופכות למזון נחשים.

ariane

New member
רגדול?!?!?!

ואאאאאאוווו לא ידעתי שיש בארץ רגדול... אני כל כך רציתי חתול כזה... הם פשוט מדהימים. יש לחתולים שלך באמת את האופי של הרגדול?

Twinsen2005

New member
סקיי מדהים!

החתול שלי היה נראה לגמרה כמו סיאמי כשהוא נולד (והבאנו אותו), רק כשהוא גדל פתאום הוא התחיל לקבל גוונים חומים, והוא רגדול בטוח, גם בגלל הגורים שלו שקיבלו גוונים שונים לגמרה שקשורים דווקא לרגדול (כמו למשל אפור בהיר עם לבן) וגם בגלל האופי שלו, הוא פשוט סמרטוט, לא איכפת לו מכלום, אפשר למחוץ אותו ולחבק אותו להפוך אותו על הגב והוא פשוט נהנה מכל רגע... אנחנו יצאנו במזל גדול כי הוא מעורב עם סיאמי, הוא לא פרוותי כמו "סקיי" שמראים פה (שהוא דרך אגב מדהים)... הנקבה שלי מוקה היא סיאמית גזעית, הגורים שיצאו להם כולם סיאמים במראה חוץ מהבן שלו שנמצא אצלנו וקיבל גוונים של רגדול, לצערי לא יצא לה אפילו לא גור אחד שמתנהג כמו האבא... למרות שאת הגודל כולם לקחו ממנו..

Sweet Fantasy

New member
זה סיאמי

לסיאמי יש כמה גוונים רד פוינט סיל פוינט ועוד אני לא מומחית בזה לפי צורת הגוונים זהו סיאמי ולא רגדול הגוונים של הרגדול מפוזרים כמו אצל סקיי רק על העיניים פחות או יותר ואצל הסיאמי זה בקצוות (פנים, אוזניים,רגליים וזנב) זה שהגורים יצאון בגוונים אחרים זה נורמלי כי יש כמה גוונים לסיאמי אבל זה לא עושה אותם רגדול גם זה שאין להם פרווה ארוכה כמוהו מחזק את זה..

למעלה