שאלה עקרונית..

רן ס

New member
שאלה עקרונית..

כידוע, שוחר המסיים את לימודיו בטכני מחוייב לבחור באחת האפשרויות הבאות: לבודדים שהתמזל מזלם (ושכלם) יש אפשרות ללכת לעתודה או ליג/יד, הרגילים הולכים לחיל האויר, והפייטרים בינינו הולכים ליחידה התנדבותית (חלק לקורס טיס, אך הרוב לסיירות). עכשיו יש לי שאלה: למה לא מאפשרים לצאת למגב/יסמ?? הרי העיקרון אומר שהרגילים הולכים לחיל האויר ישר, החכמים נשארים לתקופה שבא הם מתפתחים למען חיל האויר, ומי שרוצה ללחום הולך ליחידה לוחמת.. ומגב או יסמ זה לא לוחמה?? מה הקטע פה? נכון שאלה לא סיירות, אבל זה גם יחידה לוחמת!

shimonev

New member
תפתח את החוזה ושם רשום

אפשר ללכת רק ליחידות התנדבות וזהו!!!!!

pure_as_fire

New member
בן כמה אתה?

שאתה חושב שמי שחכם זה בשבילו כזה מזל להשאר י"ג י"ד ושזה בודדים?

אתה לא בחור חכם במיוחד הא../images/Emo12.gif

לא צריך שיתמזל מזלך בשביל להגיע לי"ג-י"ד, היי, אתה לא צריך אפילו להיות חכם במיוחד. ממש לא בודדים
ביס"מ לא משרתים בכלל חיילי סדיר, זו יחידה משטרתית המורכבת מלוחמים אחרי צבא, אם אני לא טועה נתוני הקבלה זה רובאי 05 עם יתרון למי ששרת במג"ב, פרופיל 97 וללא עבר פלילי. והאפשרות שנותנים לשוחרים ללכת ליחידות התנדבותיות זה לא כדי שיוכלו ללכת לקרבי, בגדול היחידות ההתנדבותיות שקיימות זה טיס/חובלים/סיירת, לא קרבי רגיל כמו גולני/גבעתי/צנחנים/נח"ל/חי"ר יעודי וכך הלאה, לא מג"ב, בדיוק כמו שאתה לא יכול ללכת לכמעט שום מסלול אחר בצבא ברגע שהכותפות הכחלכחלות עלו על כתפייך. אין קשר בין יחידה התנדבותית לזה שהיא קרבית, זה העניין של ההתנדבות והאפשרות לחתום וויתור במהלך כל שלב במסלול.

למעלה