שאלה עקרונית....

שאלה עקרונית....

לשאלה המתבקשת במציאות של היום: אם כוחות צה"ל היו מאתרים את המכונית בה נחטף נהג המונית גוראל והאש הנורית לגלגלי המכונית היתה פוגעת בשוגג בילדה בת ה-4 והאישה שהושמו ברכב ע"י החוטפים ואשר לצה"ל לא היה מושג על קיומן..! מי היה אשם במותן..? iceviper כבר קבע שבמקרה כזה לו הילדה והאישה שהחוטפים כפו עליהן השתתפות בחטיפה ללא ידיעת צה"ל, היו נפגעות בשוגג מירי החיילים, צה"ל היה נקי מאשמה... ותגובתכם בבקשה..ובניגוד iceviper ציינו גם על מי היתה מוטלת האשמה..!

../images/Emo41.gifהשאלה לישגבול, טלמון וסוציולוג

שעדין לא הצליח להשיב, הזדמנות חוזרת...

לי פרידמן!

אני שמח שנטלת על עצמך להציל את הלוגיקה של מחנה הימין, אחרי שחבריך התבזו בתחום זה. והרי לך תשובה לוגית למהדרין, וכולי תקווה שלא תתקשי בהבנתה. ובכן, תיארת מצב היפותטי לחלוטין. האם גם את מוכנה לספר על תגובתך למצבים היפותטיים אחרים, שאני אביא לך? ובכן, נניח שצה"ל היה עוסק בפעילות מבצעית אמיתית להצלת חיי אדם, ותוך כדי כך היו נפגעים חפים מפשע שהחיילים כלל לא ידעו על הימצאותם בסביבה, האם ניתן להטיל על החיילים את האשמה בפגיעה בהם? התשובה שלי לשאלה היפותטית זו: לא, החיילים אינם אשמים. שאלה נוספת. נניח שפושעים מסתתרים מאחורי נשים ותינוקות. האם החיילים אמורים בכל זאת לירות בהם, תוך סיכון הנשים והילדים? התשובה שלי: לא! הקשקשן הרוסופובי שלכם מטרניך אוהב לתקוף את הרוסים האכזרים. אבל כל הסיפור עם בית החולים שבָּסָייב השתלט עליו היה נגמר לגמרי אחרת, אם הרוסים האכזריים לא היו מתחשבים בבני הערובה, ובסייב בוודאי לא היה יוצא משם חי. שאלה נוספת: האם זה משנה אם אותם נשים וילדים הם "שלנו" או "שלהם"? התשובה שלי: לא! ולסיום, תשובה לשאלתך ההיפותטית: נניח שפושעים סיכנו את חייהם של אזרחים חפים מפשע, וחיילים שעסקו בהצלת חיי אדם, ולא ידעו על קיומם של אותם אזרחים חפים מפשע, פגעו בהם בשוגג תוך כדי מבצע ההצלה. האם ניתן להטיל על הפושעים את האחריות לפגיעה באזרחים החפים מפשע, למרות שלכאורה הם נפגעו ע"י החיילים? התשובה שלי: כן! הפושעים הם האשמים במצב היפותטי זה. עכשיו נחזור למציאות. מדוע את מגינה על החיילים בכל מקרה ומקרה? אפילו כאשר הצבא מקים כביכול ועדה לחקירת הנסיבות - את תמיד יודעת מראש שהכל בסדר, שאנחנו צודקים, כאילו ממש נוכחת באותו מקום. כאשר פורסם לראשונה בעיתונים שמתנחלים מתנכלים לפלסטינים היוצאים למסוק את זיתיהם, מאיימים עליהם בנשק, אפילו מבריחים אותם מכפרם, פושטים על זיתיהם וחומסים אותם, ותופעה זו אינה בודדת אלא נושאת אופי המוני ומתמשך, וישראלים רבים יצאו לשם לעזור לפלסטינים למסוק את זיתיהם בעצם נוכחותם - איפה היית את? וזה לא תרחיש היפותטי, אלא מציאות "לא נחמדה". האם השמעת לפחות מילת גינוי אחת נגד אותם מתנחלים, ונגד אותם חיילים שנכחו בשטח ולא נקפו אצבע? האם את מצדיקה אותם מתנחלים וחיילים? כן או לא?

מטרניך

New member
אני אינני 'רוסופוב', להיפך: תמכתי

בשחרורו של העם הרוסי מהקומוניזם, אני יודע את שפתו ואוהב את תרבותו (כן, גם את סולז'ניצין שהגליתם לסיביר וגרשתם ממולדתו). אני מתעב את מעשיה של רוסיה בצ'צ'ניה שם היא רוצחת בעם הצ'צ'ני כבר 200 שנה - מהצאר ניקולאי ה-1, דרך סטאלין ועד המאפיה של פוטין . אתה ומפלגתך הקומוניסטית, לעומת זה, אנטישמים ושונאי אדם בכלל. אתם הפאשיסטים של השמאל. אתם תמכתם ברצח הסופרים והרופאים היהודיים בבריה"מ ובכל שאר מעשי הרצח ההמוניים שם. אתם שיתפתם פעולה עם הנהגת המופתי הפרו-נאצי בא"י ועזרתם לו לרצוח יהודים כמו שאתם היום עוזרים לערפאת ולאירגוני הטרור. המנהיג שלך ברכה הופיע בביר זית וקרא לערביי ישראל להצטרף לאינתיפאדה. המזכ"ל של המפלגה המתועבת שלך, מק"י, עיסאם מחול, הצדיע בכנסת במועל יד נאצי וצרח 'הייל שרון!'.

אגב, האם ידוע לך על איזו תקופה

מסַפֵּר הספר? האם ידוע לך היכן הוא יצא לאור לראשונה?

מטרניך

New member
תקרא גם את 'במדור הראשון' ו'אגף

הסרטן'. את שני הספרים האלה הוא כתב בבריה"מ אך הם נאסרו בתור 'תעמולה אנטי סובייטית' והסופר נאלץ לצאת לגלות. אח"כ כדאי כמובן לקרוא את 'ארכיפלג גולאג'. ספרים אלה מלמדים הרבה על שלטון האימים הקומוניסטי ברוסיה ועל סבלו של העם הרוסי. כדאי לקרוא גם את 'לנין בציריך' שמתאר את המקורות לדיקטטורה הקומוניסטית ששיאה היה הסטאליניזם.

מכיוון שהצטרפת לשרשור זה, הרשה לי

מספר שאלות. א. האם בשרשור זה, בו לי פרידמן העלתה שאלה ואני עניתי עליה, אתה מרגיש הזדהות עם הצד של מטרניך? ב. אני מודה, ששאלה א' אילצה אותי לקרוא את הודעתו של מטרניך, מה שכרגיל אינני עושה, פשוט כדי להבין את תגובתך. אבל לא מצאתי בה את התשובה. ג. את מי שאלתָ אם מוכר לו "יום בחיי איבן דניסוביץ'"? את מטרניך? איך זה יכול להיות לא מוכר לו, כאשר הוא כתב בפירוש שהוא מכיר את יצירתו של סולז'ניצין? ד. מה הקשר שלי ל"איבן דניסוביץ'"? אתה מצטרף לזיהוי שלי (
) עם אלה ששלחו את סולזניצין לסיביר, זיהוי שהמוקיון שלכם כופה עליכם כל הזמן? ה. האם אתה מזדהה עם "הניתוח" של המוקיון שלכם של מה שקורה באמת בצ'צ'ניה? יש לכם מידע על הריסת הבתים שם? על עקירת עצים? משהו? ו. מה הקשר של שתי הודעותיכם-הצמודות, של מטרניך ושלך, לתשובתי לשאֵלתה של לי פרידמן? אני מקווה שלא הקשיתי עליך יותר מדי בקושיותי.

Azazel

New member
טלמון, אני תומך בצבא הרוסי

אבל אתה לא קונסיסטנטי ביחסך אל פעולות רוסיה ופעולות ישראל. (אבל אני כן.
)

לידיעתך,

כתבתי עשרות מאמרים בשני הנושאים, וכמה שזה לא ישמע לך בנאלי - אני בוחן כל מקרה לגופו. האם לך אישית יש מושג מה קורה בשטחים הכבושים כאן? האם לך אישית יש מושג מה קורה בצ'צ'ניה? ובכן, מהדיווחים הרבים שאני קורה ושומע גם על זה וגם זה, מצדדים שונים וממקורות שונים, אני מרשה לעצמי להחזיק בדעות משלי בכל נושא - לגופו של עניין. אין כאן שום מקום ל"קונסיסטנטיות". יותר מזה, אני בעצמי פתחתי לא אחת בשרשורים בפורומים שונים, מיוזמתי שלי, בהם אני היצעתי השוואה בין צ'צ'ניה לבין השטחים הכבושים כאן, לכן כל כך הצחיק אותי המוקיון שלכם שניסה כל כך בחוזקה להתפרץ לדלת הפתוחה הזאת
יותר מזה, אם שמתָ לב, שלהבדיל מרבים אחרים אני אינני מסתיר את דעותי בכל נושא ואומר אותן בגלוי, לעומת המוקיונים שלכם, שמתחזים ל"מתונים" אך תומכים במתנחלים של חברון הידועים בקיצוניותם ובבריונותם. מספר פרטים קטנטנים על צ'צ'ניה. הצ'צ'נים הם אזרחים שווי-זכויות ברוסיה, פשוטו כמשמעו. הם יכולים ככל אזרח של רוסיה לגור חופשי בכל מקום ברחבי רוסיה (להבדיל מאזרחי ישראל מסויימים שאינם יכולים לגור בבתיהם-הם בבירעים ואיקרית). בבחירות האחרונות לנשיאות רוסיה היה אחד המועמדים איש עסקים צ'צ'ני, ואף אחד ברוסיה לא התרגש מעובדה זו. מועמד זה גם זכה לאחוזי תמיכה גבוהים יותר באזורי ריכוזי אוכלוסיה צ'צ'נית. והפרט השני שהמוקיון שלכם "שוכח" הוא מעורבותה הישירה והמוכחת של "אל-קעידה" בניהול המלחמה נגד השלטון הפדרלי, המאלצת את המערב לצמצם את תמיכתו ב"מורדים הצ'צ'נים".

מטרניך

New member
אל קעידה מעורבת בראש המטורף שלך

ושל ורדה היושבת עכשו שבעה על בניו של האליל שלה שקיומם עלי אדמות הגיע לקיצו. טוב שאתה לא מסתיר את דעותיך - אין צורך ביצפאן, כי אתה מחקה את עצמך הכי טוב. 'עשרות מאמרים' כתבת? כדאי שתציג אותם כדי לשעשע את הקוראים. אחד מהם אני יכול להציג מייד, ה-OPUS MAGNUM שלך שהתפרסם בעיתון הדבילי של מפלגתך מק"י והיה מזכה אותך בפרס סטאלין לטמטום ולחוצפה: http://www.maki.org.il/hebrew/zoohaderech/Archives/5-1-2000/body_5-1-2000.html >>דאגה מזוייפת לזכויות האדם בתגובה לרשימה "ברובים אין מנצחים ויכוח" ("זו הדרך", 15.12.99), ברצוני להזכיר, כי לפי הסכם בין ממשלת רוסיה לבין נציגי הצ'צ'נים, שנחתם ב-1966, פונו מהרפובליקה כל הכוחות המזויינים הפדרליים ונערכו בחירות, בהן נבחר אסלאן מסחדוב לנשיא. לפי ההסכם, היו אמורות להתקיים תוך כמה שנים שיחות על מעמדה העתידי של הרפובליקה. בכל מקרה, רשמית נשארה צ'צ'ניה חלק מרוסיה והשלטונות הפדרליים המשיכו להעביר לה כספים מהתקציב. לא אפרט לגבי אופי המשטר שהוקם בצ'צ'ניה - ההוצאות להורג ושאר הזוועות. אך בכל מקרה, ארה"ב וגרורותיה, שלא הכירו רשמית בעצמאות צ'צ'ניה, מעוניינות לנצל את חולשת רוסיה ולדחוק את רגליה מהקווקז, המהווה עורק אסטרטגי להעברת נפט. לכן המערב החליט פתאום לדאוג לריבונותן של עשרות הרפובליקות והאזורים האוטונומיים, אשר הוקמו בתוך הארצות הסוציאליסטיות לשעבר. הדבר שרוב הצ'צ'נים חוששים ממנו ביותר הוא, שהצבא הפדרלי שוב ינטוש אותם לחסדי הכנופיות, כפי שעשה ב-1996. ככל שהצבא הרוסי ממשיך להתקדם, ככל שחוזרים לאזורים המשוחררים הפליטים שברחו מהקרבות, החשמל והגאז והמים, הפנסיות והמשכורות למורים - כן גוברת במערב האכזבה נוכח כשלון תוכנית ההשתלטות על האזור. מכאן הדאגה המזוייפת מצד ארה"ב וגרורותיה לזכויות האדם. לדעת רוב הגורמים הפוליטיים ברוסיה, כולל המפלגה הקומוניסטית, הצבא הרוסי, המשתדל להימנע מפגיעה באזרחים, חייב להמשיך בחיסול הכנופיות, בהן שכירי חרב מארצות שונות, וזאת מתוך אחריות לשלומם של כל אזרחי רוסיה, לרבות בצ'צ'ניה. טלמון סילבר<< אתה סטאליניסט מתועב עד כדי כך שאפילו עמדות המפלגה הקומוניסטית המצחיקה שלך לא מספיק קיצוניות בשבילך. חבל שלא הגעת בזמן עם ורדה שלך לווילה במוסול. היית יכול לשמש מגן אנושי לשני אהוביך.

אם אתה פותח את הודעותיו של הכסיל

הזה (אני כמובן אינני עושה זאת) אז אוכל להזכיר לך, אם זה בכלל מעניין אותך, מה תפקידה של אל-קעידה בצ'צ'ניה - לרבות המימון, האימון, החימוש והפיקוד הישיר על "המורדים", וגם אזכיר לך מי זה חוטאב - רעשן פורים שלכם לא שמע עליו בכלל

Azazel

New member
לשני השאלות שלך: כן וכן.

"בבחירות האחרונות לנשיאות רוסיה היה אחד המועמדים איש עסקים צ'צ'ני, ואף אחד ברוסיה לא התרגש מעובדה זו". גם כשעזמי בשארה רצה להציע את מועמדתו לראשות הממשלה אף אחד לא התרגש, כי כולם ידעו שהוא לא ינצח. אותו דבר כאן. ואל תפחיד אותי עם אל-קאידה. אם אל-קאידה היו משתפים פעולה עם החמאס, האם זה היה משנה את דעתך על הסכסוך?

אתה רוצה לדון בנושא ברצינות?

א. כשעזמי דיבר על מועמדותו התרגשו ועוד איך. ב. מה שייך בשארה לנושא? הוא תושב השטחים הכבושים? הוא אשר אמרתי: תושבי צ'צניה הם אזרחי רוסיה, להבדיל מתושבי השטחים הכבושים כאן, שאינם אזרחי ישראל. ג. אתה יודע מצויין שלוּ היו מתגלים קשרים של ארגונים פלסטיניים עם אל-קעידה, איזה רעש היה קם, ש"חבל על הזמן" - שלושה סימני קריאה. ד. בצ'צ'ניה לא מדובר על "שיתוף פעולה" סתם. אלא על סניף של אל-קעידה, על השפעה מוחלטת, כולל חלוקת התקציבים והפיקוד העליון. פרט "קטן": אנשי אל-קעידה השליטו בצ'צ'ניה (בתקופת "העצמאות" דה-פקטו, כאשר לא היה בצ'צ'ניה אף חייל רוסי אחד) את הדת הווהאבית - זרם מוסלמי סוני קיצוני, שמקורו בסעודיה, בזמן שהצ'צ'נים במקור הם בכלל שיעים. לכן אפילו המופתי הראשי של הצ'צ'נים אחמד קדירוב, שהיה בתחילה בעד העצמאות, התאכזב מעצמאות זו, שדיכאה את הדת של הצ'צ'נים, ועבר לצד השלטון הפדראלי. הסברתי זאת כבר פעמים רבות לרעשן-פורים שלכם, אבל הוא מן הסתם קולט רק את "דברי" עצמו
וחוזר כמו תוכי מקולקל: אין קשר! אין קשר! האמריקאים שולחים לגרוזיה מדריכים להקמת יחידות גרוזיניות שיוכלו להתמודד עם כנופיות אל-קעידה בבקעת פנקיס, והרעשן פורים שלכם "לא מבין" וממשיך לחזור כמו תוכי מקולקל על שטויותיו.

למעלה