שאלה עקרונית - למה מכשפה?

שאלה עקרונית - למה מכשפה?

נכון, כל מי שנמצאת בפורום הזה מאד מאד רוצה להיכנס להריון, מתכוננת מנסה , מקווה, מייחלת, מתפללת ופתאום בסוף החודש מגיעה הווסת, זאת שקוראים לה כאן ה"מכשפה" זה מאכזב לאללה, לפעמים מייאש, אני בוכה כשאני מקבלת מחזור, ובכל זאת, היא לא "מכשפה". ההתייחסות הזאת לתהליך טבעי שמתרחש בגוף שלנו, כאל איזה אויב שתוקף אותנו היא לא מועילה לדעתי, שלא לומר מזיקה. ובכלל נושבת כאן קצת בפורום, ואני אומרת את זה מאד בזהירות, רוח לחוצה. מי שלקחה גלולות, יודעת שצריך לתת לגוף את הזמן שלו, ואם אין בעיה אחרת, אז תוך כמה חודשים הדברים יסתדרו. סבלנות היא מילת המפתח. אפשר ללמוד להקשיב לגוף שלנו, לתת לו את הכבוד הראוי לו. כל דבר מגיע בזמן שלו. לא סתם, רוב הרופאים (אלא אם כן מדובר בגיל גבוה) לא יסכימו להתחיל תהליך של טיפולי פוריות (ואפילו קלים) לפני שעברה שנה שלמה של נסיונות. אני מאד מאד רוצה ילדים, אבל אני מאמינה שלכל דבר יש את הזמן שלו, ואת המקום שלו. אני עושה כל מה שאני יכולה כדי להיכנס להריון, ויודעת שכשהוא יגיע הוא יגיע. אז אולי כדאי לקבל את התהליך הטבעי הזה של הדימום קצת יותר בהבנה, לא בשנאה. היא חלק מאיתנו, חלק מהגוף שלנו. לא מכשפה. ומה אתן אומרות?

lulyK

New member
מסכימה לגמרי ../images/Emo45.gif

(אני לא נכנסת לנושא הלחץ, בתור חברת פורום שנמצאת בהריון, ולא חיה כרגע את הציפיה מורטת העצבים הספציפית הזו. אל תדאגו, יש ציפיות אחרות...) אבל מסכימה אתך לגמרי בנושא ה"מכשפה". אני יכולה לספר שתמיד קבלתי את הוסת בהתרגשות גדולה על הידיעה שמשהו פה עובד כמו שצריך. אחרי ההפלה שעברתי בהריון הראשון ותחושת הכשלון, לא היה דבר משמח יותר מבואה של הפיה הטובה הזו... ממש התענגות על כל התכווצות

Gill Gallad

New member
הכישוף הוא בעין המתבונן...../images/Emo152.gif

אני חושבת שיש הבדל ניכר בין מי שהפילה ומחכה למחזור הבא שיתן את האות לנסיון חוזר (אנחנו פחות לחוצות כי לנו זה כבר הצליח פעם אחת) לעומת מי שמנסה ומנסה ולא מצליחה להקלט. המחזור עבור המפילות הוא אכן אות חיובי שמסמל אפשרות להתחלה חדשה (אני ממתינה לו בקוצר רוח למרות שאצלי הוא כרוך בכאבים וייסורים) ועבור המנסות שוב ושוב הוא אות שלילי שמסמל סיום מר ונסיונות שנכשלו. ככה לפחות נראה לי, מקווה שלא פגעתי באף אחת.

m i c h a l y

New member
כן טבעי, לא טבעי -

זו ההודעה הרשמית של הגוף שלי שההריון לא נקלט, ואם לא היה נהוג הכינוי הזה מן הסתם הייתי מקללת את התופעה בקללות הרבה יותר עסיסיות... בכל אופן הרוח הלחוצה היא תחושה אישית שלך - איתה אני לא מתווכחת אך מזכירה כי למעשה אחת ממטרות הפורום (כפי שאני רואה זאת) היא "לשחרר לחץ". אין לדעתי מקום טוב יותר לפרוק בו את התחושות הפוקדות אותנו בימים הנכונים של המחזור. במיוחד לאור העובדה שחלקנו שומרות את הנסיונות בגדר סוד, או בכלל - עד שאת לא ממש בהריון אין איזה נורמה חברתית המאפשרת לך להיכנס לכל שיחת סלון עם קיטורי ה"לקראת הריון". בנוסף, אני בתור לחוצה רשמית יכולה להגיד לך בוודאות שהשהות בפורום הפכה אותי לרגועה הרבה יותר בכל הנושא, והמסרים שאני מקבלת כאן הם בעיקר "תני לגוף לעשות את שלו..." בכל אופן, גם אם אני נשמעת קצת מוגזם, דעתך ונוכחותך תמיד רצויה ומבורכת בפורום (גם אם דעותינו חלוקות) ובכלל, הערתך היתה במקום (לכל אלה שכמוני מאופיינות בלחץ...) מיכל.

פוקית27

New member
תשובתי האישית לשאלתך,

מכשפה-לא כי אני חושבת שזה משהו רע לקבל,כמו שאמרת עלפיה אני יודעת שעוד הפעם צדקתי וידעתי בדיוק מתי ביוץ,אבל עדיין למרות שהגוף מתפקד כמו שצריך האכזבה היא כל כך עמוקה ובאותו רגע לפעמים מרגישים כאילו הכל מתמוטט. נראה לי שזה שם שלעצבים כמו שרוצים לקלל מישהו שממש עיצבן אותנו. דרך אגב למרות שאני באמת מאמינה שיש סיבה לכל באותו רגע שבו אני מבינה שכנראה גם הפעם זה לא יגמר בהריון אני כועסת על עצמי,הגוף שלי וכל העולם. בקשר ללחץ,נראה לי שזה לא משהו בשלטתנו ואני מאמינה שכל אחת היום היתה מותרת עליו,טוב זה בטח לא עושה.

פוקית27

New member
התכוונתי שהלחץ זה משהו בילתי נשלט

ואני בטוחה שאם היינו יכולות כבר מזמן היינו מוותרות עליו כי הוא בטח לא עוזר לנו.

נעמושמוש, גנבת לי את המילים מהפה...

כל היום אני יושבת פה בעבודה ורוצה לכתוב את השאלה הזאת. כי באיזה שהוא מקום אני רוצה להיות חלק מהפורום ומצד שני השימוש במילה "מכשפה" קצת מרתיע אותי. זה כאילו נוצרה פה איזו מילת קוד של הפורום ועוד אחת כזאת... אז אני חושבת שאנחנו רוצות היריון ומתאכזבות מאוד כשמגיע שוב המחזור - מה שקורה לי כנראה שוב היום... אשמח אם נמתן את המפלצתיות של המילה הזאת. ויום שקט לכולן.

פּוֹנְג

New member
נו באמת.....

המילה מכשפה היא לא מילת קוד של הפורום הזה היא פשוט מילה שמבטאת הרגשה של חלק מהבנות אף אחד לא חייבת להשתמש בכינוי הזה, אבל אם מישהי משתמשת בו זה ממש לא אמור להרתיע אותך
(כמו אגב הניק ניים שלך, שמתמיה משהו, אבל אני מקווה שלא מרתיע אף אחת)

מכשפה או לא....

מגיל צעיר תמיד היתי בסביבה בה בנות כינו את המחזור בכינויים שונים כמו הדודה, דודה בלה וכאלה. כך ש"מכשפה" זה בעיני עוד אחד מהכינויים ובמקרה של הבנות בפורום מסמל את העובדה שההריון לא נקלט ... לא נראה לי שזה כזה סיפור ולא נראה לי שזה יוצר/מגביר לחץ.... אני משתייכת לבנות הפחות לחוצות בפורום (בשלב זה) וגם אם תסתכלי בהודעתי המאוכזבת מהיום - קיבלתי את העניין בשוויון נפש... לא הצליח! ממשיכים לנסות... רק שתבוא כבר "המכשפה" הזו ותפסיק לתעתע בי ...

פּוֹנְג

New member
גם אני חשבתי על זה שאולי צריך

להתייחס אליה יפה יותר
(כמו שלפעמים אני מדברת את המחשב, כשהוא עושה צרות, "לא חמודי, אל תתקע לי עכשיו, אני באמת אוהבת אותך..." אחר כך מה הפלא שחושבים שאני יורדת מהפסים?
) האמת היא שאני מעולם לא קראתי למחזור "מכשפה" וזה באמת מן שפת פורומים שכזו (לפחות מבחינתי) אבל עבורי המחזור תמיד היה תקופה קשה, לאו דווקא בגלל האי הריון, אלא משום שזה מגעיל אותי, יש לי ימים מאד כואבים, ואני בכללי מרגישה רע. לכן השם מכשפה, התלבש עלי בול
אבל יאללה - כל שם הולם אחר יתקבל בברכה.

אופה3

New member
לי יש פרוש שונה למילה, המכשפה ואני

ממש לא שונאת אותה, אני מקבלת את הווסת בהבנה, אבל לצערי היא בצבע אדום והיא מזכירה את השטן שהוא גם הוא אדוםםםםםם, אז מבחינתי כל פעם שהיא מגיעה השטן מגיע איתה, הכאבים, ההתכוציות, הגב הכואב, הכישלון על הטיפול שנכשל, על ההיריון שהיה למשך שבועיים ונעלם, אז כן היא בטוח הבת של השטן. אז אחרי שהיא מגיעה, אחרי שאני פורקת את הבכי, אני מקבלת את המכשפה בהבנה ומשנסת מותנים לקראת הטיפול הבא, ואומרת שאחרי כל מכשפה מגיעה הפיה הטובה שאיתה תגיע גם ההצלחה אז אולי בגלל צבעה קוראים לה מכשפה שיהיה שבת שלום האופה שכרגע קיבלה הודעה מן המכשפה שהיא בשטח

מעיןבר

New member
למה "מכשפה"?

כי זה כינוי ידוע, מקובל ובעייני גם הומוריסטי - נתנו לווסת דמות של אדם, קריקטורה. זו גם מילת קוד חביבה. זו לא המצאה שלי אלא מושג שנלקח מפורום פוריות. אני מעולם לא ראיתי בווסת משהו שהוא "רע" אבל אין ספק שהיום הראשון מלא אכזבה קשה ולפעמים צריך לפרוק קצת את התסכול. לדעתי - לא צריך לקחת ברצינות רבה מידי. וחוצמזה - מי שמפריע לה מוזמנת להשתמש במילים אחרות, זו ממש לא חובה להשתמש בסלנג של הפוום וזה בטח לא צריך למנוע מכן להשתתף בו. דרך אגב - באנגלית היא נקראת - the old hag או Aunt Flo (בקיצור AF).

למעלה