שאלה - עצי פרי בעציץ

avikal

New member
שאלה - עצי פרי בעציץ

בוקר טוב וגשום לכולם . איזה עץ אתם ממליצים לשתול בעציץ המיועד למרפסת (חצי צל) - עדיפות לעץ פרי עם מינימום נשירה (ולא הדר)? אגסים? , רימון? , שזיפים? , תפוחים????? תודה

תפוז סיני. עץ קטן מאוד, שניתן לשלוט

על גודלו ע"י גיזום. יש לי שניים כאלה בעציצים, בחצי צל. מחזיקים מעמד כבר הרבה שנים ונותנים פרי. הפרי גם לאכילה וגם לנוי. אפשר להשאיר אותם על העץ כל השנה, עד הופעת הפרי החדש. העץ ירוק כל השנה. בגלל העציץ צריך להשקות אותו בצורה סדירה, במיוחד בימים חמים, לדשן אותו ולטפל מפעם לפעם בעש המנהרות שתוקף אותו.

avikal

New member
ראשית - תודה !!../images/Emo85.gif

יש לי כבר 2 תפוזים סיניים בגינה (וגם לימון ננסי). וחשקתי בעץ פרי קטן שונה , שאינו ממשפחת ההדרים וגם שייתן פרי אכיל - ראיתי רימון כזה אצל שכן , אבל הרימון הוא בעדיפות נמוכה יחסית עבורי . מאוד אוהב אגסים , שזיפים , שקדים???(אבל צריך 2 כדי לקבל פרי) - אולי זית??

פיג'ויה. עץ קטן, כמעט שיח,

לא נשיר. פרחים חמודים ופרי אכיל. היה לי במיכל והתפתח יפה.

Lizards Master

New member
פיג'ויה היא ממש לא שיח...

אני מכיר עצים גדולים מאוד(ממש מבוגרים). אצלי בחצר יש שני עצי פיג'ויה שכבר עברו מזמן את ה-6 מטר גובה. (בני 15 בערך). ייתכן מאוד שהפיג'ויה שלך נשאר קטן בגלל המיכל, ולא בגלל שהוא אמור להיות קטן. בכל אופן, לא רק הפירות אכילים בפיג'ויה, אלא גם עלי הכותרת של הפרחים (אפשר ללעוס אותם ויש להם טעם של מסטיק).

hagiqq

New member
לי יש עץ פיגויה בחזית הבית.מומלץ

קניתי אותו לפני כ-4 שנים בוונדי. העץ כבן 20 - מאוד חזק. כמעט ולא נשיר. נותן המון פירות בעונה. פרחים מקסימים. עץ בעל נוכחות. מזכיר עץ זית. מומלץ בכל פה

עולמיה

New member
פג'ויה היא שיח, לפי הגדרה בוטנית

וגם, דרך אגב, הרימון הוא שיח ולא עץ. וגם אין לפרחיו ריח כדי שהפסוק: "עץ הרימון נתן ריחו" יהיה נכון, צריך להחליף את ה"ר" ב "ל": עץ הלימון נתן ריחו"

avikal

New member
../images/Emo47.gifוהזוכה - פיג'ויה

או קרמבולה - מה שיראה לי יותר במשתלה. תודה על העזרה המהירה

למעלה