שאלה עניינית אל yr4u

Benedict 1981

New member
שאלה עניינית אל yr4u

אתה נשמע אדם חרדי עם כל הידע התלמודי הזה, אז איך אתה מתמודד בעצמך עם הנטיה? אתה מתנזר ממין? אני מצטער שאני חופר אבל זה פשוט מסקרן אותי איך מוסר וסטיה משתלבים יחד באותו המוח? תודה

mohini

New member
סטיה???...מוסר???

החמצתי משהו האם האחד נוגד את השני ומה אתה מגדיר בתור מוסר

Benedict 1981

New member
הפשטת הדברים

מוסר - מוסר אלוקי שמונחה ע"פ חוקי התורה, שבעצם אוסר קיום יחסים עם גבר. סטיה - הנטיה המינית ה(לא) טבעית לקיום יחסים גבריים.. אינני רואה צורך לבאר את הסתירה שביניהם.

בבון35

New member
איפה כתוב סטיה בכתובים? בכולם?

סטיה או לסתות זה עברית חדשה מלקסיקון האקדמיה ללשון העברית. תקן אם טעיתי.

Benedict 1981

New member
הפשטת הדברים

מוסר - מוסר אלוקי שמונחה ע"פ חוקי התורה, שבעצם אוסר קיום יחסים עם גבר. סטיה - הנטיה המינית ה(לא) טבעית לקיום יחסים גבריים.. אינני רואה צורך לבאר את הסתירה שביניהם.

יודיX3

New member
מוסר

אצל האדם המאמין התורה קובעת עבורך מה מוסרי ומה לא. אם ע"פ התורה אתה חייב לציית לחוקי המדינה נניח, וחוק מדינה הוא שאסור לעבור באור אדום- העובר על חוק זה הוא לא מוסרי.

Benedict 1981

New member
אם אתה מתעקש

אולי, זה לא הנושא. רק רציתי שהוא יענה על זה אבל בנתיים זה לא קורה

dkey

New member
אני לא חושב שהוא צריך לענות

אלה הם חייו הפרטיים. מה שכן, הוא הביא הרבה מאמרים שמראים על אפשרות לחיות כדתי הומוסקסואל. למד והסק מסקנות. כל אדם צריך להתפתח עצמאית בעיני. ובכלל, לא עסקינן במוסר וסטיה. ההומוסקסואליות שלך היא סטיה בדיוק כפי שאתה סטיה אם אתה בלונדיני או ג'ינג'י או עם עיניים כחולות. אין ליחס לה תחושות. אני חושב שלא משנה מה פלוני עושה וכל אחד חייב לעצמו את הבדיקה הבאה: 1. מה היא הומוסקסואליות והאם היא ניתנת לשינוי (לדעתי מדובר בנטיה רגשית ומינית שאינה ברת שינוי). 2. מה מידת ההצלחה של אלה שניסו להשתנות (לדעתי כישלון אחד גדול וחיים קשים ואומללים) אבל זכותך לבחור בזה מתוך אמונה שזה מה שנדרש ממך (בעיני כאמור זאת בחירה נוראית שהרבה סבל בצידה). במצב זה אתה יכול לבחור להיות נזיר (חיים קשים שהיהדות לא תומכת בהם) או להנשא (אך כאן שתי משוכות תצטרך לעבור. לספר ולחיות חיי אישות. חיי אישות לאדם אליו אינך נמשך וכמיהה לדבר אחר לחלוטין אלה חיים בלתי נסבלים ויכולים להוביל במקרים קיצוניים אף לאובדן). 3. האם אפשר להיות דתי והומוסקסואל. אני מאמין שכן. היה יפה לראות ביום שישי במצעד הגאווה הרבה גברים דתיים עם כיפות (ואפילו חלק צעד עם כיפה סרוגה בדגל הגאווה). כך שאתה לא לבד. 4. אם אתה חושב שרק הפירושים הנוקשים חלים (כפי שכמה קיצונים מבטאים כאן) ואין כל מוצא אחר, אז אתה צריך לשקול את המשך היותך אדם דתי. לצערי, זה מענה נכון להתיחסות נוקשה, בלתי מתפשרת ופוגענית.

בבון35

New member
חכם? לא יודע... חכם לא היה מכניס

את עצמו לצרות. פירו מנסה לחיות עם הדילמה-כי זו זכותו המלאה!לא נראה לי שמה שיכתוב ישנה את דעתכם.אני מאחל לפירו את הכי טוב שיוכל!

למעלה