שאלה על Star Wars

STING3ER

New member
שאלה על Star Wars

אני יודע שזה לא ממש קשור לכאן אבל לא מצאתי מקום לשאול ואני בטוח שחובבי מדע בדיוני כמוכם יוכלו לענות לי על השאלה ב Star Wars אנקין סקייווקר ודארט' ווידר הם אותו בנאדם ולוק סקייווקר הוא הבן של דארט' וויידר? לא מסתדר לי כל הבלאגן שעשו בסדרה

neboris

New member
הכי פשוט

תיכנס לוויקידיה או ל-Wookieepedia. תוכל למצוא שם כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול על Star Wars, כולל מידע קאנוני (ז"א כזה שאושר על ידי Lucasfilm, החברה של ג'ורג' לוקאס) שלא נכלל בסרטים אלא מופיע בספרים, קומיקסים, סדרות מצויירות, משחקי וידאו וכו' (מה שנקרא Expanded Universe). ספציפית לשאלה שלך תיכנס לעמוד של משפחת סקייווקר ומשם תוכל להגיע לקורות חיים מפורטים של לוק, אנאקין, לאה וכו'.

subatoi

New member
לי קצת הפריע

שבניגוד לוויקי המופלאה של מב"כ, שבה ברור לגמרי מה הופיע בסרטים/סדרות ומה לא (מצוין בבירור מה קאנון ומה לא), ושיש אפילו וויקי עצמאית שמוקדשת ללא-קאנון (שמעולם לא ביקרתי בה, האמת), בוויקי של SW הכל נשפך בערבוביה אחת ענקית, וכשמישהו מנסה לתומו לברר שם פרטים על הסרטים נטו, אין שום מצב בעולם להבין מה שם נאמר בסרטים, ומה נאמר בכל שאר הבלגאן המפלצתי שמרכיב את יקום SW. פשוט לא ידידותי למשתמש.

neboris

New member
אז שזה לא יפריע לך

המצב של Star Wars שונה מהמצב של Star Trek ו-Stargate. באופן כללי LucasFilm שומרים די בקנאות על המשכיות בין יצירות שקשורות למלחמת הכוכבים ולכן רוב המידע הקיים הוא קאנוני. במקום להיכנס להסבר ארוך אני אפנה אותך לשני מאמרים בוויקי על Expanded Universe ועל קאנון של מלחמת הכוכבים. מאמרים אלו מסבירים בפירוט רב על מה כלול ב-Expanded Universe, מהן הרמות השונות של קאנון כפי שנקבעו על ידי LucasFilm, דעתו של ג'ורג' לוקאס בנושאים אלו וכו'. Star Wars Expanded Universe Star Wars canon ב-Stargate, בעלי הזכיון (MGM) לא מתעסקים בהמשכיות בין המדיות השונות אלא פשוט מוכרים את הזכיון לכל המרבה במחיר וקיים חוסר התאמה בין הסרט לסדרה. למרות זאת, עקב הצלחת הסדרה, רוב המדיות האחרות (קומיקס, משחק מחשב לכשיצא וכו') מנסות לישר קו עם הסדרה ולא עם הסרט. אני לא כל כך בקיא ביצירות של Startrek, אבל אני חושב שהמצב שם יותר מסובך כי הסדרה המקורית בעצמה לא הייתה כל כך המשכית ואני מניח שיש לא מעט מידע לא תואם גם בספרים/קומיקסים וכו'.

subatoi

New member
שמעתי כבר על לוקאס

וזה שהוא מאשר חלק ממה שיוצא, אבל עדיין, קצת התייחסות, אפילו בסוגריים בסוף הפסקה, למקור של כל "עובדה" שם, היתה עושה קצת סדר. במצב הנוכחי אם מישהו רוצה לדעת מאיפה נלקחה עובדה מסוימת שמצוינת שם, אין מצב בחיים שהוא יידע, וזה קצת דופק את הפואנטה. העניין זה לא רק לגלות מה ידוע, צריך גם להיות סדר של מאיפה הגיעה כל ידיעה. אבל כנראה שזה עניין של מנטליות, צריך לקבל את זה שסטארוורז זה יקום גדול יותר מהסרטים, וכולו "מוסכם" וכולו קאנון, כל הבלגאן בבת אחת. בניגוד לפאנדומים אחרים. אגב, בקשר למב"כ, רק למען הפרוטוקול, הסדרה המקורית היתה די בסדר עם עצמה, וכמובן שיש קצת (יחסית) אי המשכיות בין הסדרות ובינן לבין עצמן, כמו שאפשר לצפות ממשהו ברוחב יריעה שכזה. מה שכן, כל הספרים והקומיקסים מתפרעים חופשי, בלי חשבון לשומדבר, בלי חשבון לסדרות או לסרטים, וגם בלי חשבון אחד לשני. כולם "מורשים" ע"י פראמונט, אבל אין פיקוח על העלילות, והכל נחשב לא-קאנון.

Y. Welis

New member
חשבתי שדווקא ב-ST זה מסודר יותר

בכל מקרה הם הקדימו את לוקאס בהוצאת ספרי רקע ('מדריך טכני לאנטרפרייז') ולקסיקונים. למעשה ספר-הרקע הראשון של יקום SW היה של חברת 'ווסט אנד גיימז', ונועד לצורך משחק-תפקידים מבוסס סטאר וורז. חלק מהסופרים שכתבו את הספרים שהחלו להופיע אחרי 91', הודו שנעזרו בו לצורך הפיתוחים שלהם. אגב יש ציטוט יפה בלינק לעיל ל-Star Wars canon, שכשלוקאס נשאל מה גרם לצלקת שיש לאנקין בסרט השלישי, ומשיב שצריך לשאול את מי שאחראי על הרישוי... (כי זה קרה בין הסרט ה-2 ל-3). הוא גם הוסיף 'אולי הוא קיבל אותה כשנפל באמבטיה, אבל בטוח שהוא לא יספר על כך לאיש'.

subatoi

New member
טוב, חשוב לציין

שכל מה שרשמתי הוא למיטב ידיעתי. כאמור, הכל מורשה ועם חותמת של פראמונט (כי למה לא להרוויח עוד כמה גרושים, אם אפשר
). כל המדריכים הטכניים למיניהם נכתבים לפעמים ע"י אנשי הפקה מובהקים, אבל לא בהכרח קבעו אח"כ כשנכתבו התסריטים, אני מניח. לגבי הנובלות, ספרי העלילות הרגילים, שם אני די בטוח שאין פיקוח ומעקב אחרי העלילות. יש שם פגישות בין דמויות מסדרות שונות (חלקן מתות), פריקוולים וכמובן סיפורי המשך וכו', בלי חשבון, וזה, יש מי שיגיד, היופי שבספרים.

Y. Welis

New member
בסטאר טרק נעשתה השקעה רבה יותר

כי הכיוון היה תמיד מהעבר (הסידרה הישנה) לעתיד (הדור הבא ואח"כ), והספרים יצאו תחת הזיכיון של פאראמונט. מעבר לכך כמות הפרקים בשתי הסדרות הבטיחו עושר רב יותר של פרטים ויקום בנוי היטב, שניתן להרחיב בצורה בטוחה יותר. ל'סטאר וורז' היו כבר משלב מוקדם הרחבות לא-רשמיות (ברובן) בצורת קומיקס, שלמעשה מילאו את הפרטים לאחור על דעת עצמם, הרבה לפני שלוקאס החליט על הטרילוגיה המוקדמת. עצם ההחלטה על טרילוגיה מוקדמת, יצרה קנון חדש ואת תופעת ה'רטקון', ופתחה פתח לתוספות מהספרים ולבלגן שהוזכר.

GoldenEye2015

New member
באתר הרשמי

של מלחמת הכוכבים יש "בנק מידע" שם אפשר למצוא הכל עם חלוקה ברורה למידע מהסרטים ומידע מה-EU.

subatoi

New member
../images/Emo51.gif, טוב לדעת.

מהבדיקה המדגמית שעשיתי שם, זה באמת נראה מסודר בצורה נורמלית.

Y. Welis

New member
אגב סטאר וורז, כשראיתי בפעם הראשונה

ב'סטארגייט אטלנטיס' את הפרצוף של הקולונל שפארד (פלאניגן), חשבתי מיד על האן סולו הצעיר בסרט מ-77'. אם מישהו ירצה פעם להמשיך את הסידרה, או לתאר דברים שקרו לפני פרק 4, פלאניגן יתאים בדיוק. אגב רודני, נראה שהוא עונד בגאווה יתרה את הדגל הקנדי על כתפו. כנראה גיבור מקומי בארצו, שם הסידרה מצולמת.

זה כבר עניין של מבטא ואיזוריות

תלוי מאיפה הבן אדם בא... זה כמו שבעברית יש כאלו שיגידו "צדי" ויש שיגידו "צדיק"... כאשר בעקרון הנכון הוא "צדי" אבל זה עדיין עניין של חינוך ואיפה גדלת... או לחילופין מאתיים - מאאתיים (כל הארץ - ירושלמים)

את האמת, שגם אני לא...

היתה לי פואנטה כשכתבתי את זה, אבל עד שעשיתי סנד כבר שכחתי אותה, ואחרי שעשיתי סנד... אבוד... אז בכל מקרה נתתי את "שני הסנטים" שלי....

מ א ג ר ט

New member
הו, את מתכוונת

לדברים שרק מורים ללשון יודעים... ודרך אגב- אני מכירה הרבה ירושלמים, ואף אחד מהם לא אומר מאאתיים.

סלמאק

New member
אבל הם בטח אומרים

"מודלק" במקום "דלוק", "אבו יו-יו" במקום "שק-קמח", "פאווֶל" במקום "פאוּל", "משאז" במקום "מסאז' " וכו'
איזה חמוד זה, לא ידעתי שיש להם דבר כזה כאן: המילון השלם...

למעלה