שאלה על Sessions ...

asp123

New member
שאלה על Sessions ... ../images/Emo35.gif

יש לי אפפליקצית web של פורום עכשיו כולה אבל כולה מבוססת על Sessions כלומר המשתנים כמו שם משתמש דרגה וכו עכשיו לפי מיטב הבנתי אם יהיו יותר מידי משתמשים האתר עלול לקרוס יש איזה שהיא דרך במקום להשתמש בsessions
חשבתי על משהו עם array אבל זה יהיה רק לאותו הדף ולא לכל האפליקציה עצמה... מה לעשות יש איזה דרך להפוך את הarray לגלובלי(אני חושב שכן אבל לא בטוח) ואם כן זה לא יפריע לarray של משתמשים אחרים באתר
מה לעשות אני נואש

gilad g

New member
לא הבנתי...

כל הנתונים של כל המשתמשים באתר שלך שמורים ב-sessions?

Zeliran

New member
אההה...

זה באמת לא ממש הגיוני שכל המידע על כל משתמש של כל המשתמשים יהיה ב Sessions... כי בסך הכל ... אם למשל המשתמש מתנתק ואחרי זה מתחבר, אז מאיפה האתר יודע מי הוא ומה הדרגה ועוד ועוד... ובאמת זה יכול לשאוב משאבים רבים בכל מקרה.. לרוב משתמשים בבסיסי נתונים לפעולות כאלו, ואתה יכול להשתמש ב Session כדי לדעת אם המשתמש מחובר למערכת ועל כדי כך לתת לו הרשאות מסויימות...

asp123

New member
או קיי שיט אני והניסוחים שלי ...

בכל מיקרה כאשר משתמש מתחבר לאתר הוא מקבל את חלק מהמידע הדרוש לו בכל זמן הגלישה באתר עד שהוא מתנתק או סוגר את החלון כלומר שמרגע החיבור ועד לרגע היציאה יש לפחות 5 משתני session שפועלים עבור כל משתמש ! **להזכירכם המידע שנמצא בתוך הsessions הוא מתוך בסיס נתונים ולא מוכנס ישירות על ידי כל גולש... (יש לי פשוט ניסוחים ממש ממש דבילים)

gilad g

New member
אם המידע הזה ייחודי פר משתמש,

אני חושב שאין לך מנוס אלא להשתמש ב-Sessions. אם, לעומת זאת, המידע הוא גלובלי ויהיה זהה עבור כל המשתמשים, הייתי שוקל להעביר אותו למשתני Application או cache.

asp123

New member
טוף תודה רבה לצערי אין מנוס מסשנים

אני מקווה שזה לא ישפיע מאוד על האתר

אפשר לשקול להשתמש ב - Cookies

היתרון: הן לא מעמיסות על זיכרון השרת. החסרון: צריך לשאוב אותן ממחשב המשתמש.

adam222

New member
אם יש לך רק 5

אז תגדיר קלאס חדש של משתנים ותיצור עבור כל USER אינסטנס של הקלאס כי ב-dotNet במשתנה SESSION ניתן לאכסן אובייקט.

למעלה