שאלה על RAID

guruB

New member
שאלה על RAID

יש לי שרת VSS שטוחן את הדיסקים שלו עד למאה אחוז במשך הבוקר כשהיוזרים נכנסים ובשעות הערב כשהם מחזירים את הקבצים לשרת. כל שאר המערכת (CPU, RAM) לא מושפעת כמעט. אם אני אכניס RAID5 האם זה ישפר ביצועים?. האם נכון להגיד ש RAID5 מהיר יותר בקריאה אבל איטי בכתיבה? האם נכון להגיד שככל שיש יותר חברים בRAID הקריאה יותר מהירה והכתיבה איטית יותר? תודה

פשוש

New member
מה יש כעת?

אם האחסנה כעת מבוססת על IDE אזי מעבר ל- SCSI יביא איתו שיפור מאוד משמעותי ויתכן שיספק את הצרכים שלך. מעבר ל-RAID5 ישפר את הביצועים של הקריאה והכתיבה בתנאי שתשתמש בחומרה מתאימה. ישנם בקרי RAID שרק יאטו את פעולת המערכת שלך ומאוד מומלץ לא להשתמש בהם [תזהה אותם לפי המחיר התלת ספרתי שלהם, בש"ח] כל דיסק או מערך דיסקים יהיה מהיר יותר בקריאה ואיטי יותר בכתיבה. האם אתה מנסה להשוות בין דיסק יחיד לבין מערך RAID? אזי התשובה היא לא. מערך RAID5 לא יהיה איטי יותר בכתיבה מאשר דיסק יחיד. ולשאלתך האחרונה, לדעתי ככל שיש יותר חברים ב- RAID5 כך הקריאה והכתיבה מהירים יותר. זה מסתמך על ההיגיון שלי ולא על מבחן ביצועים כלשהו. אני מניח שניתן למצוא כאלו ברחבי האינטרנט.

Motel

New member
לא מדויק

"כל דיסק או מערך דיסקים יהיה מהיר יותר בקריאה ואיטי יותר בכתיבה. " RAID 1 מהיר בכתיבה ובקריאה. RAID 2-4 מהירים עוד יותר, אבל חסרי יתירות RAID 5 איטי בכתיבה (בגלל חישוב ה-checksum), אבל מהיר בקריאה וגם יתיר. RAID 10 הנקרא בלשון העם RAID 5 עם הרבה חברים, הוא בסה"כ Mirror בתצורת spanned, הווה אומר יתירות והביצועים הכי טובים (אבל יש לזה תג מחיר רציני).

xroeeh

New member
ל Raid3-4 יש יתירות

אומנם מעפנה ובעלת צאוור בקבוק אבל יש יתירות. גם ההבדל במימוש בין Raid3 לבין Raid4 הוא די קטן (ובגללו ל raid3 יש ביצועים טובים יותר). ל raid2 אין יתירות. רועי

ezaton

New member
דווקא ל-4 יש ביצועים מעט טובים יותר

שכן הוא מחלק את ה- checksum בין כמה דיסקים ב- spanning

ezaton

New member
לא מדוייק

רייד5 מבצע יותר פעולות בכתיבה, היינו שתי פעולות קריאה נוספות, אבל הוא לא איטי יותר. הוא מהיר יותר, מכיוון שמעורב כאן cache של הבקר, כח העיבוד שלו, וכתיבה spanned. לא יודע מה זה רייד2. לא מכיר. רייד3 פחות מהיר מרייד5, עקב כך שיש לך spanning בכתיבה לדיסקים, אבל יש לך צוואר בקבוק - דיסק ה- checksum, שהוא הדיסק העמוס ביותר במערכת, בזמן שרייד5 מנסה לחלק את עומס הכתיבות על כל הדיסקים במקביל.

Motel

New member
תגובה

אתה בוודאי מתכוון לעוד שתי פעולות כתיבה, וכמובן חישוב parity. ואם זה לא גרוע מספיק, כל שינוי במידע מחייב שינוי בכל הדיסקים בו-זמנית. RAIDS עם Striping ובלי parity יהיו מהירים יותר. קונטרולר חכם, cache עם בטריה ועוד יכולים לקזז את ההבדל היחסי, אבל המחיר בהתאם.

ezaton

New member
בוודאי, אבל מלבד רייד0,1

ורייד 10, שהוא 1+0 בכל מקרה, אין לך פתרונות רייד אחרים נטולי parity. אזי בכל מקרה תשלם את המחיר הזה. וכמובן שאלו שכוללים פאריטי דורשים בקר חכם יותר, וכו'. אבל אני לא חושב שאתה יכול למצוא בקר רייד5 סביר מינוס שלא כולל איזו כמות כלשהי של cache. מינימום 32MB.

נופפפ ...

השיפור יהיה מאוד זניח, raid 5 קטסטרופלי מבחינת כתיבת מידע בגלל כתיבת ה parity , קריאה יותר מהירה. בכל מקרה השאלה היא איזה דיסקים יש לך כרגע ובאיזה תצורה הדיסקים מוגדרים. מעבר ל scsi אם עדיין אין או מעבר ל sata ,יתנו שיפור ביצועים כאשר התצורה המועדפת צריכה להיות strip בעצם raid 0 ואם חשובה גם השרידות אז raid 10 . scsi עדיין יקר יחסית למרות שבשרת רצחני היתי כן שוקל להכניס מערך scsi עם דיסקים מהירים. sata קצת יותר זול יש בקרים טובים מאוד ויש גם דיסקים של 10K RPM .

למעלה