שאלה על POOL

MrListen

New member
שאלה על POOL

קודם כל שלום, אני מהמרכז, ויש לי שולחן בבית בגודל סטנדרטי של POOL, אבל יש לי גם כדורים של סנוקר. יש לי שולחן בבית כבר 6 שנים, אבל התחלתי לשחק עוד לפני במועדונים בתל אביב. כרגע יש בתל אביב מועדון יחסית חדש, ליד המשביר לצרכן באבן גבירול, מקום שנקרא Q'S, בו יש הרבה שולחנות איכותיים בכל מיני מידות וגדלים. בכל מקרה... שאלה בפי... במשחק POOL (זה עם חצויים ומלאים או זברות וחלקים) אני נותן את מכת הפתיחה ונכנסים שניים: אחד זברה והשני חלק. מה עושים? אני בוחר? אני ממשיך? השני ממשיך? יש לו פעמיים? יש מלא גרסות ועוד לא החלטתי מה יהיו חוקי הבית אחרי שש שנים של ויכוחים...

mr snooker12

New member
מצב פשוט מאוד

תראה אחי גם אני שיחקתי עוד ממזמן בגיל 9 על שולחן קטן שהיה לי בבית כיום אני משחק במועדונים ושיחקתי כבר אלפי משחקי ביליארד עד היום המצב שאתה מסביר פשוט מאוד לפחות כך לפי דעתי והחוקים שאני שיחקתי בהם כששיחקתי ביליארד כאשר אתה פותח ונכנסו שני כדורים כל אחד צבע אחר אז פשוט אתה ממישך לשחק ....כרגיל אתה לא בוחר על מה אלא אתה ממשיך לשחק רגיל על מה שבא לך אם החנסת כדור אז אתה ממשיך עליו ואם לא אז יריבך הולך על כל כדור שבא לו עד שאחד ממכם מכניס והא נשאר על אותו הצבע שלו (מלא או חצי)

אומי5

New member
גם לי יש שאלה...

כמה חברים שלי הביאו נוהג חדש לפיו בסוף משחק פול כשהולכים על השחור אז כל אחד צריך להכניס לחור הנגדי לחור שאליו הכניס את הכדור הציבעוני האחרון. לדוגמא ,הכנסתי נגיד את האחרון לפינה ימנית רחוקה (ביחס לנקודת פתיחת משחק)אז את השחור אני חייב להכניס לשמאלית קרובה ,זה יוצר מצב שברגע שמישהו על השחור השני מתרחק ממנו ואז יוצא שהוא מכניס רחוק מהחור שאיליו היריב מכוון ואז משחקים בסוף ביויו הרחקות.... בקיצור השאלה היא אם זה חוק מקובל או מוכר ?

Anin17

New member
לא קיים חוק כזה../images/Emo26.gif

בפול אתה צריך להכריז על הכיס אליו אתה מתכוון להכניס את השחור. אם השחור נכנס לכיס אחר הפסדת...

mr snooker12

New member
החוק מוכר

אני יודע על מה אתה מדבר למרות שלא שיחקתי את זה אף פעם אבל ראיתי המון אנשים שמשחקים ככה וזה חוק מוכר

mr snooker12

New member
ובעצם במחשב שניה למה שאמרתי

אני לא יודע אם זה חוק אמיתי אבל בטוח שאנשים משחקים ככה בכל מקרה אני לא בטוח אם החוק הזה הוא באורגינל או שסתם אנשים המציאו אותו ANIN המשחק הזה הוא אותו דבר אבל אם חוקים קצת שונים בכל מקרה אני חושב שאנשים המציאו את החוק הזה והתחילו לשחק

למעלה