שאלה על IPs

אגו מן

New member
שאלה על IPs

היי. האם מישהו יוכל בבקשה לעזור לי או להפנות אותי לפורום מומחה בנושאים הבאים: 1. בואו נניח שיש לנו שתי משתמשים, אחד X והשני Y ה אייפי של Y הוא 22.55.67.43 והאייפי של X הוא 22.55.64.43 מהי הסבירות שY ו X לא משתמשים באותו חשבון? האם יתכן כי מדובר בצירוף מקרים??? 2. האם יש אתר עם רשימה של אתרים בעולם שבה ניתן לאתר מאיזה עיר מגיע אייפי מסויים? אני יודע על מדינה אבל מה על עיר? למשל אם אני רוצה לברר אייפי מסויים שאני יודע שמקורו בגרמניה אבל לא בטוח באיזו עיר, האם זה אפשרי? תודה רבה!

M3L3CH

New member
תשובה לשאלה 2../images/Emo111.gif

יש תוכנה מעולה שנותנת לך את העיר הטלפון ומלא פרטים נוספים לפי האיי פי קוראים לה WhereIsIP

uzi2

Active member
תשובה

לשאלה 1: סביר להניח שהם לא משתמשים באותו חשבון, אבל (אני מבין שהמספרים רק הומצאו לצורך השאלה ולכן אין טעם שאבדוק ספציפית) סביר להניח שהאנשים השתמשו בשרותים של אותה ספקית שרותי אינטרנט, ויתכן שגם דרך אותו RAS (כלומר חייגו לאותו מספר טלפון להתחברות לספקית שרותי האינטרנט). לשאלה 2: מספרי ה- IP מוקצים בסופו של דבר לספקיות שרותי האינטרנט. קל לאתר את הפרטים של ספקית שרותי האינטרנט דרך שרותים כמו Whois, וזה כולל כתובת מדוייקת לצורך התקשרות. כל אחת מספקיות שרותי האינטרנט מחלקת ללקוחותיה את מספרי ה- IP בצורה אחרת, יש כאלה שאצלן יש חלוקה לאזורים או לשרתי RAS (שמעידים לפעמים על אזורים שכן לא סביר שמישהו שגר בת"א יתחבר לספקית שרותי האינטרנט שלו דרך מספר טלפון שאזור החיוג שלו הוא 04), ספקיות אחרות מחלקות באופן שונה. ממש את הכתובת שבה נמצא המחשב שמחובר לאינטרנט דרך המספר הזה, אי אפשר לדעת, ללא מתן אינפורמציה חסוייה מספקית שרותי האינטרנט. יש ספקיות שרותי אינטרנט שנותנות שרותים בכל העולם (למשל AT&T), והן לא מפרסמות איך הן מחלקות את מספרי ה- IP לאזורים.

למעלה