שאלה על

דןודנה

New member
שאלה על ../images/Emo48.gif

יש לי חצי בקבוק יין אדום במקרר שפתוח כמעט שבוע. נראה לכן שעדיין אפשר לבשל איתו במקום לזרוק?

Hila 06 11 2006

New member
תריחי אותו, אבל בד"כ אפשר

וגם אפשר לשתות (אם הטעם עדיין טוב) - יהרגו אותי חובב היין על המשפט הזה... טוב, אולי לשתות הוא מאבד את כל הארומה שלו - אבל לבישול בטוח אפשר - רק תטעמי לראות שהוא לא חמוץ.

Hila 06 11 2006

New member
אני בהחלט לא הכתובת למתכונים - בעיקר לא בשרי

פשוט אני צימחונית. מתכונים בד"כ אני לוקחת מספרים, מהאינטרנט ושעכשיו יש לי גם מתכונים מהפורום !!!

ניקי ב

New member
צלי בשר רך וטעים

צלי בשר רך וטעים - ניקי ב מצרכים: ק"ג בשר לצלי חתוך לחתיכות 3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות קופסת רוטב עגבניות tomato max חצי כוס יין אדום חצי כוס מים סוכר לפי הטעם כפית פפריקה חצי כפית קינמון מל"פ א. מרק. אופן ההכנה: לחמם תנור לחום בינוני לטגן את פרוסות הבצלים עד שקיפות. להעביר את הבצל לתוך קערת החרס. לטגן את חתיכות הבשר ולסגור אותן טוב. לערבב את רוטב העגבניות עם היין האדום , מים , סוכר ותבלינים. להניח את חתיכות הבשר בתוך הקדרה מעל הבצל. ליצוק מלמעלה את התערובת שהכנו. לכסות את הקדרה. שעתיים בתנור, אחרי שעתים הוספתי תפוחי אדמה חתוכים. ועוד שעה וחצי נוספת בתנור. הבשר יוצא רך מאוד ניקי

דןודנה

New member
../images/Emo51.gif ניקי, ככה הבשר נקרא

בשר לצלי? זה מה שאני צריכה לבקש מהקצב? ולגבי הכתף טלה: אנחנו רק זוג בבית אז נראה לי כמות גדולה. אפשר להקפיא את הבשר אחרי ההכנה?

ניקי ב

New member
תבקשי בשר לצלי מספר 5

אפשר להקפיא, אין בעיה. הכתף טלה היא מעדן. לא להקפיא תפוחי אדמה ניקי.

ניקי ב

New member
דרך אגב , אם את רוצה לעשות את הטלה

תורידי בכמויות הבשר, גם קילו יהיה בסדר. ניקי.

קדרה

כשאת אומרת קדרה את מתכוונת לכלי חרס עם מכסה? לכלי ברזל יצוק כבד? סתם סיר? איפה זה יוצא הכי טוב התבשילים האלה?

ניקי ב

New member
יש לי קדרת חרס שאני אוהבת לבשל

את הבשרים בה, היא נותנת איזה טעם נוסף לטעמי. אבל כל סיר שמתאים לתנור יתאים, או תבנית, רק להקפיד לכסות. ניקי.

ניקי ב

New member
עוף ממולא

עוף ממולא - ניקי ב מצרכים: עוף שלם 1/4 כוס מייפל 14 כוס קטשופ כף סויה 1 בטטה מגורדת חצי כוס אורז 3/4 כוס מים 1 כוס מים נוספת 100 ג' צימוקים כף סוכר 1/3 כוס יין אדום א. מרק קנמון אגוז מוסקט מל"פ 2 בצלים קצוצים שמן זית פפריקה א. מרק הכנה: ליצוק לקערה את המייפל, סויה, קטשופ והשום לערבב, "לסבן" את העוף מכל הכיוונים, להשרות שעה להשרות את הצימוקים ביין ובסוכר כשעה. לגרד בטטה ולטגן כ 2 דקות להוסיף את האורז לערבב עד שכל האורז מכוסה בשמן. להוסיף את המים ואת הא. מרק . לבשל כ 18 דקות מכוסה, לסגור את האש ולהשאיר עוד 10 דקות להוסיף לאורז את הצימוקים שהשרנו בלי הנוזלים. מלח, פלפל, קנמון, אגוז מוסקט לערבב . לבדוק טעמים. למלא את העוף ולהניח בתבנית גדולה. לחמם תנור לחום של 200 מעלות להכין תערובת מבצל קצוץ, פפריקה מתוקה, א. מרק מל"פ, שמן זית, מים . ליצוק את התערובת בתוך התבנית שהנחנו את העוף שעה בתנור, או עד שהעוף מקבל צבע. מעדן אמיתי. ניקי

ניקי ב

New member
כתף טלה

כתף טלה - ניקי ב מצרכים: 1.5 קילו כתף טלה שיני שום 4 כפות שמ"ז כף פפריקה חצי כף דבש מל"פ 5 תפוח אדמה ירושלמי חתוכים 2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות 2 שומר חתוכים לחצי 3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות בצל גדול חצוי ופרוס כף פפריקה 1/4 כוס יין אדום כוס מים הכנה: 1.בעזרת סכין חדה, לחתוך חתכים קטנים בכתף בתוך כל חתך לטמון שן שום. לעבור על פני כל הכתף. 2.לערבב שמ"ז, פפריקה , דבש, מל"פ "לסבן" את הכתף מכל הכיוונים. להשרות לילה שלם במקרר. 3.להכניס לתבנית את הירקות. להניח למעלה את הכתף טלה. 4.לחמם תנור בחום בינוני להכניס את התבנית ולכסות. בסביבות 3 וחצי שעות. ** עד השלב הזה אפשר להכין מראש.** 5.את הירקות והרוטב שנוצר בתבנית להעביר לסיר רחב, להוסיף כף פפריקה , 1/4 כוס יין אדום כוס מים, לבשל כמה דקות ולהסמיך את הרוטב. לבדוק טעמים, לתבל אם צריך בא. מרק, מל"פ. 6.לחתוך את הכתף לפרוסות, להכניס לרוטב. לנער את הסיר בעדינות, שהפרוסות ישקעו ברוטב. 10 - 15 דקות על האש. להגיש. מ ע ד ן ניקי

דןודנה

New member
למה קטנה../images/Emo35.gif ../images/Emo51.gif גדולה

אני בינתיים מעיינת במתכונים שלך וד"א, ספר המתכונים שלך שמור אצלי במחשב בתיקיה של pirge

pirge

New member
בשמחה ובאהבה../images/Emo140.gifותהני מהספר../images/Emo24.gif

למעלה