שאלה על HP 6945

שאלה על HP 6945

. קיבלנו זוג מכשירי HP 6945 (הדור הבא של 6915) מארה"ב.הם הגיעו עם מערכת הפעלה וכו'. עכשיו אני צריכה לרכוש מיפוי ועברית. כאן נתקעתי. יש לפחות שתי גרסאות לעברית כל אחד טוען שהאחרת לא שווה. טווח המחירים שונה ביותר ממאה אחוז במחיר בין החברות השונות (וגם בין המשווקים). גם לעניין הנווט קיבלתי שתי חלופות - אחת הולכת בדיסק שכולל גם את העברית וזולה יותר ובלתי גניבה (התוכנה נותרת על המחשב בבית), והשניה הולכת עם מתקן זכרון, יותר יקרה, גניבה, ובלי עברית. סוכן אחד הציע לי במקום לשבור את הראש ולשלם עוד 2000 ש"ח לקבל ממנו גרסה (אני מניחה שפרוצה - אבל האמת לא אכפת לי כל כך) על זכרון נייד תמורת מחיר הרבה יותר נמוך. כמובן שזו החלופה הטובה ביותר ששמעתי עליה. הוא אגב ממליץ על הגרסה שבאה עם זכרון נייד ולכן אאלץ לרכוש שתיים. עצרתי סוסים. המכשיר על הכיפאק, וממילא אצטרך להוסיף זכרון ואזניית בלוטוס ואולי גם דיבורית ומטען לרכב, ולפני שאני הולכת לעשות רכישה - מישהו יכול להסביר לי מה קיים בשוק מבחינת עברית ומפות, מה היתרונות והחסרונות, ואיפה אפשר לרכוש? איפה כדאי לרכוש מה? אילו מכשירים.תוכנות עדיפות? זכרו שיש לי שני מכשירים כך שיש עדיפות למשהו שאפשר להתקין ממחשב אחד על שניהם. אשמח לקבל גם מסרים אם יש לכם מה לומר שאינו יכול להכתב כאן - המכשירים זללו את מרבית התקציב שלי.....

zetatron

New member
אני לא רוצה לשבור את ההתלהבות או להעליב אבל..

כל מה שרשמת כ"כ לא נכון! קודם כל - 6945 הוא לא דגם משוכלל יותר, הוא בדיוק כמו 6915 רק מהדורת הפצה של ארה"ב. בעניין העברית - יש שלוש חברות: רונלייט, PDAC ואירון. העברית של רונלייט מתאימה רק לדגמים שמיובאים על ידיהם (רק MIO וASUS). העברית של אירון עולה פי3 למכשירי טלפון (בלי שיש באמת הבדל בין המכשירים) והם טוענים שהם מומלצים ע"י מייקרוסופט (דבר שאי אפשר למצוא לו אימות במייקרוסופט) והפך את החברה הזאת בעיניי למאוד לא אמינה. ויש את PDAC שהעברית שלהם מגיעה בנוסף עם מילון עברי-אנגלי ועוד כמה בונוסים. בעניין הניווט - אם את מחפשת תוכנת ניווט כבישים (להבדיל מתוכנת ניווטי שטח) - יש שתי תוכנות זמינות. אחת מהן לא מעודכנת לא מעט זמן ונקראת DESTINATOR והשניה נקראת IGO (שגרסה ישנה שלה נקראה NAV-N-GO) והיא הרבה יותר מעודכנת וגם ויזואלית יותר יפה. IGO מגיעה על כרטיס זכרון.

אתה לא שובר כלום - נהפוך הוא עודדת!

מי שקנה לי אמר שגם 6915 נמכר בארה"ב והפסיקו את מכירתו. ההיפך - זה יותר טוב כי אני כבר חששתי ש- 6915 הופסק בגלל פגם ביצור. זה רק אומר שאם כך יהיה נסיון לטיפול בדגם שלי בארץ, ויהיו עוד אנשים שאפשר להחליף איתם רשמים ואילו בשורות מצויינות! לגבי עברית- אם כך אני מבינה שאתה ממליץ על PDAC. יש לך אולי מושג לעלויות? איך זה מגיע? יש מקומות זולים? האם ניתן להרכיב את התוכנה על שני מכשירים או רק על אחד? לגבי נווט - מה ההבדל בין נווט כבישים לנווט שטח? אני דווקא חיפשתי משהו שיוכל לעקוב אחרי במהלך נווט רגלי ספורטיבי כדי שאוכל לנתח את המסלול שעשיתי להשוות למפה ולהסיק מסקנות..... חשבתי שהכל בא ביחד. לגבי העדכונים - איך התוכנות הללו מתעדכנות? אמרו לי שהתוכנה הראשונה הדסטינייטור מתעדכנת על המחשב האישי דרך האינטרנט ומשם ל- PDA. האם ניתן להתקין את הדסטינייטור על שני מכשירים בו זמנית?איך ה- IGO מתעדכנת? האם אפשר לבחור את כרטיס הזכרון? אחרת זה תופס את הסלוט ואי אפשר להרחיב יותר, לא? או שאולי אפשר להעביר מכרטיס לכרטיס או להזמין מראש כרטיס גדול שיספיק לעוד דברים?

shuky1

New member
ושכחת להוסיף שתוכנה פרוצה היא בעצם--->

תוכנה גנובה. את לא היית רוצה שמישהו יגנוב לך את המכונית ויעבור כל יום פעמיים ליד ביתך. נכון?? לא אתפלא באם גם המכשיר החדש קיבלת הוא "פרוץ".

קיבלתי.

ואם אתה רוצה גם, אז תתחתן עם מישהי שהדוד שלה עובד ב- HP, ותדאג להיות נשוי לה 20 שנה כדי שתהיה ראוי למתנה זוגית......./images/Emo9.gif

אהבתי.

כבר גנבו לי רכב אחד ופרצו לי לבית 3 פעמים. האם הייתי רוצה? בוודאי שלא! האם זה משנה מה שאני רוצה? בוודאי שלא! מדובר בהצעה רשמית של סוכן על נייר רשמי מחנות ידועה, עם אחריות. הסוכן אמר לי בפירוש שהתוכנה מתעדכנת מהאינטרנט. אם תהיה איזושהיא בעיה יש לי כתובת. זה לא מעכר מהרחוב ואין לי שום הוכחה חוץ מחשד לגבי המחיר: אז נכון שמחיר נמוך זה מסריח. מצד שני איך יש עדכון אם זה לא עותק חוקי? חוץ מזה, אולי נורא רוצים אותי כלקוחה ומוכנים לספוג חלק מהעלות? אולי המחיר בשוק כל כך מופקע (כמו שהיה בשוק האופטיקה למשל) שמי שרוצה לחדור יכול להרשות לעצמו להוריד מתח רווחים? חשד חשד, אבל לא נראה לי שיש לי "בשר" לפסול את זה על הסף, ואם אכן התוכנה פרוצה, וזו הסיבה למחיר הנמוך אז עם כל הכבוד לא אני פרצתי, וכמו שציינתי לא רוצה להתעסק עם זה בכלל - לא רוצה לדעת. לגבי המכשיר שלי - הוא נקנה מחברת HP ע"י עובד שלה שהוא במקרה קרוב משפחה שלי. אני בטוחה במליון אחוז שהוא מקורי. מה שלא מצדיק אגב את העובדה שאילו אני (בלי הנחת עובד) הייתי קונה אותו בארה"ב ומשנעת לארץ כולל אחריות בינלאומית עדיין היה יוצא לי זול בכ- 1000 ש"ח מהמחיר הנמוך ביותר בזאפ - בדקתי. האם לדעתך יש לכך הצדקה? מה שקורה כאן בשוק הזה מסריח כמו מה שקרה באופטיקה, וזה אומר דרשני. ואם החנות הזו היא כמו הלפרין אז פרייר מי שלא קונה דרכם!

למעלה