שאלה על eee

שאלה על eee

ראיתי סוף סוף אחד כזה במו עיני ... מחשב עם דיסק חיצוני. הסידור על פניו ניראה לא רע בכלל. עובד יפה. השאלה היא יותר על השימושיות .. המסך ממש ממש קטן. לא ? המחשב שראיתי היה מותקן עם חלונות xp ובמצב רזולוציה הכי נמוכה, 800*600 היה צורך לגלול את המסך למעלה ולמטה. האם אפשרי רזולוציה גבוהה יותר כשעדיין רואים את כל המסך במכה אחת ? אני בכל מקרה אם אקנה אותו. מתכונן להפעיל שם לינוקס. ושאלה שניה, הבנתי שזיכרון פלאש הוא בעייתי בנושא של אורך חיים מוגבל. האם בסופו של דבר ניתן להחליף את הדיסק / זיכרון ולהמשיך להשתמש במחשב, או שכשזה ניגמר .. זורקים את המחשב ? תודה.

יאיר B

New member
eee

הגלילה בחלונות היא בגלל הגדרות הרזולוציה הגבוהה. יש אפשרות לבחור ברזולוציה הנמוכה ואז תראה את כל המסך כיחידה אחת. אני לא חושב שאפשר לגרום לו להראות את כל המסך עם רזולוציה עוד יותר גבוהה (אבל אולי יש איזה טוויק שמאפשר לעשות את זה - בדוק בפורומים של eeeUsers). המסך באמת קטן. וגם המקלדת. לדעתי הוא לא נועד להחליף מחשב נייד רגיל, אלא כמחשב שני, בעיקר לשימושי אינטנרט רגעיים (צריך לבדוק משהו, קצת אימייל, אולי לכתוב מסמך קטן במעבד תמלילים). ניסיון לשימוש בשיעור הראה שזה לא נוח במיוחד. אני מריץ עליו eeebuntu - עובד בסדר גמור. אם אתה רוצה להריץ עליו לינוקס - קנה אותו עם לינוקס מראש (חבל על הכסף לרשיון XP). מגיע עם זנדרוס שמותאם עבורו. לגבי הדיסק - זה דיסק פלאש מסוג SSD עם 4GB. יש לו אורך חיים מוגבל, אבל לא יודע כמה מוגבל. יש גם אפשרות להוסיף כרטיס SD (תומך ב-HC). מניסיון שלי אפשר להתקין עליו מערכת לינוקס ולהריץ מהכרטיס (ניסיתי מנדריבה one שאמורה להיות מותאמת עבורו בדיוק). אני לא יודע אם אפשר להחליף את הדיסק (איפה בכלל קונים דבר כזה?). צריך לפרק את כל המחשב כדי לבדוק את זה (הדלת שיש בתחתית המחשב מכילה רק את זיכרון ה-RAM של המחשב - מגיע עם 512MB, אפשר להחליף עד 2GB, יש רק סלוט אחד!). אם אתה מתקין לינוקס - אל תגיד לו swap! (או שים אותו על הכרטיס אם אפשר, לא ניסיתי).

תודה על המידע

אני עוד לא רץ לקנות ... אני רק במחשבות ( גם ככה אישתי תחסל אותי אם היא תגלה את זה ) אבל אני מעיין בלוחות המשומשים ...
תודה !

יאיר B

New member
רק הושק וכבר נמכר במשומשים?

השאלה היא אם אין בעיה לקנות נייד כזה משומש כאשר אתה לא יודע מה עבר על הדיסק הקשיח שלו (או כמה מחזורים הוא כבר עבר).

ההממ ....

יש במשומשים לא מעט. אנשים קנו וגילו מאוחר מידי שזה בכלל לא מה שהם חשבו שזה. כמו שנאמר, זה מחשב שהוא נהדר לטיסות / אוטובוס / או לאנשים שנותנים שרות ומתניידים בין חברות וצריכים שניה להתחבר לציוד פה ושם לקינפוגים. זה בהחלט לא מחשב לילדים, משחקי ספייס למינהם או הורדות מוזיקה וסרטים. ( איטי מידי ודיסק קטן מידי ). אני מניח שכמה כבר אפשר היה להרוס את הדיסק ? .. תקופה קצרה בכל מקרה. ואתה אומר שאפשר להרים אותו מכרטיס sd ... ככה שלא משנה מה מצב הדיסק שלו, כרטיס בנפחים של 4 גיגה או 8 גיגה זה לא בשמיים כיום. בכל מקרה, המחשב הנייד הנוכחי שלי הוא מק בן 7 וקצת ... ככה שהכל כניראה יהיה שידרוג :)

gili667

Member
כדאי לבדוק את הוינד - הרבה יותר מחשב מהאסוס

מסך 10 אינטש דיסק נורמאלי ואפשר לשדרג ל160 1 גיגה זכרון רק רזולוצית המסך לא צוינה בפרסום של יום שישי נשמח לתגובות

יאיר B

New member
רזולוצית המסך של ה-WIND

1024x600 LED-backlit השאלה היא נושא הלינוקס. ממה שקראתי ברשת, נראה שיש בעיה קלה עם המתאם רשת אלחוטי שלו (צריך לעשות כמה קומבינות). גם תלוי בהפצה שהוא רוצה להתקין עליו. מציע לקרא קצת בנושא לפני (לאסוס יש בוודואת לפחות שני הפצות שרצות פיקס עליו מהקופסא: eeebuntu ומנדריבה, וגם כמובן הזנדרוס שהוא בא איתה + יש פרוייקט של פדורה בנושא eeedora שלא ברור לי כמה הוא עובד).

gili667

Member
המממ

גיגה זכרון עם אפשרות שדרוג ל2 ודיסק קשיח של 80 עם אפשרות ל160 - לא צריכה להיות בעיה להתקין XP שירוץ נפלא רזולוציה 600*800 עדין סבירה ברב האתרים ע"פ הפרסומים המעבד עובד על תדר מהיר - מענין מה איכותו על פניו מתחיל להשמע כמכשיר חביב לאינטרנט ואופיס מענין מה איכות הרמקולים והאם יש תושבת עבור המכשיר

dekelts

New member
הערות

לאסוס יש דגמים עם מסך 7" ודגמים עם מסך 9". למסך 7" יש רזולוציה מרבית של 800x480 (לכן אם עובדים ברזולוציה 800x600 אז לא רואים את כל המסך. כמובן שדרך העבודה הנכונה היא להשתמש ברזולוציה 800x480). למסך 9" יש רזולוציה 1024x600 שהיא יותר שימושית. לא צריך להגזים בבעיית אורך החיים של זכרון פלאש. עד כמה שאני מבין, בשימוש רגיל לא אמורה להיות בעייה. והערה לסיום: מאז שיצא האסוס eee חברות רבות הוציאו\יוציאו מחשבים מתחרים, שלחלקם מפרט יותר אטרקטיבי מהאסוס (למשל Dell Inspiron 910).

בגדול ... זאת דילמה ענקית.

ההורים שלי נוסעים לקנדה. אני חשבתי לתת להם כמה לירות שיביאו לי אייפון בדרך חזרה. אבל אחרי זה התחלתי לחשוב, זה לא בדיוק הטלפון הכי טוב. בהמעטה .... וזה לא בדיוק מחשב נייד למרות שהוא מכוון ממש גבוה. ומיכיוון שאני לקוח של פלאפון, זה די הימור כי עוד לא ממש ברור מה הם מתכוננים לעשות עם המעבר שלהם ל gsm. אז חשבתי לי אולי בעצם עדיף מחשבון כזה. יש לו יתרונות ברורים מאוד. וטלפון .. שהדבר היחיד שטוב בו זאת הפוזה ... ויש פוזה :) אז אני בהתלבטות.

נצאב

New member
לפי התגובות כאן אקנה לי נייד HP ב5000 וזהו

ארד מה EE של אסוס

נצאב

New member
לפי התגובות כאן אקנה לי נייד HP ב5000 וזהו

ארד מה EE של אסוס

למעלה