שאלה על Deep Purple

פשוש2K

New member
שאלה על Deep Purple

שאלה קצת מוזרה אבל ניחא: מה מקור השם של השיר smoke on the water? RH9/KDE3.1.2

אז ככה

1. דיברו על זה פה כבר כמה פעמים, צריך רק לחפש. 2. הלהקה הייתה בפסיטבל מונטריי וניצלה את האולפן הנייד של הרולינג סטונס לצורכי עבודת אולפן, כאשר האולם הסמוך בו הופיע פראנק זאפפה עלה באש (צופה ירה זיקוק לגג הבניין שהחל לעלות באש), זאפפה יצא מהעניין עם יד שבורה (אם אני זוכר נכון), ודיפ פרפל, שכנרא הוקסמו מהמראה של עשן על אגם מונטריי, יצאו עם שיר מטופש במיוחד, שהיה אחד הלהיטים הכי גדולים בהיסטוריה של הרוק

פשוש2K

New member
תודה על תשובתך המהירה ../images/Emo103.gif

אני משתמש במערכת ההפעלה "לינוקס" ובדפדפן אינטרנט "מוזילה" והפורומים בתפוז לא מאפשרים חיפוש לבעלי תצורה זו ועל כך הסליחה.

LadyG

New member
במקרה הזה הכל נאמר בשיר

זאפפה שבר את רגלו למיטב זכרוני כמה ימים מאוחר יותר לאחר שמעריץ התנפל עליו. המים המדוברים הם כמובן המים של אגם ז'נבה. ועוד כמה עובדות טריוויאליות חסרות חשיבות לשיר באמת טיפשי: ההקלטה שלשם כך התכנסו הסגולים במונטריי היתה עבור האלבום Machine Head. Funcky Claude הוא Claude Nobbs האיש שחילץ אנשים מהשריפה ועזר לסגולים למצוא מלון חליפי. צד ב' של הסינגל Smoke on The water הוא גירסה נוספת של אותו שיר. ב- 1989 הקליטו ריצ'י בלקמור, איאן גילאן יחד עם רוברט פלאנט ובריאן מאי גרסה נוספת לשיר. ואפילו הומר סימפסון נשמע מזמזם את השיר באחד מפרקי הסידרה.

yon2k

New member
ואולי עוד כמה פרטים לא חשובים

במקרה ויש לי את ההקלטה של ההופעה ההיא. השרפה החלה בשיר King Kong במהלך הסולו של הסינטיסייזר. מאחד המגברים התחיל לעשות רעשים מוזרים, וההנחה שלי היא שכולם חשבו שזה חלק מהסולו כי לקח לזאפה איזה 2 דקות לגשת למיקרופון ולבקש באשדישות מוחלטת:"התפנו אל היציאה בבקשה". אני כמעט סגור על זה שאף אחד מחברי הלהקה לא נפצע. הפציעה של זאפה התרחשה מאוחר יותר כשאיזה מעריץ פסיכי קפץ עליו והפיל אותו על הגב, מה שגרם לו לשבת קרוב לשנה על כיסא גלגלים(שלא לדבר על זה שהשתנה לו הקול לגמרי)

למעלה