שאלה על CLASS

patael

New member
שאלה על CLASS

היי אני עומד להתחיל לבנות מערכת גדולה שתנהל מעקב תקלות בהרבה מקומות עבודה. אני צריך לבנות מערכת הרשאות, ליצור WIZARDS להוספת משתמשים וכל מיני חלקים, קטלוגים, עלויות ובסוף מחולל דוחות. והכי חשוב ניהול ההיסטוריה עם לוג שינויים מלא. אני אתחזק אותה ואבנה אותה לבד כך שאין צורך בנעילת משתנים. עד היום עבדתי בתכנות פרוצדוראלי, והיה לי לא רע. עכשיו, אני מחפש את הטוב ואני רוצה לדעת איך אני יכול להשתמש ב OOP לצורך בניית המערכת. אני לא רואה מקום שבו אני צריך הורשה, כלומר מודולים זהים שאוכל לתת להם לרשת תכונות האחד מהשני. האם במצבי יש טעם להתמש ב CLASS , אם כן איך? אם לא, באיזה מצב דומה כן אוכל להתשמש. תודה רבה, אבי

patael

New member
אולי בכל זאת

זה ממש חשוב לי, אני לקראת התחלת הכתיבה. תודה.

אמיר ט

New member
על קצה המזלג

כמה שאני מעודד פיתוח ב OOP, אני חושב שזה יהיה לא חכם ולא יעיל להתחיל לפתח מע' חדשה בסדר גודל כזה ב OOP אם אין לך ניסיון תכנות קודם רציני ב OOP, זה לא משהו שיום בהיר אחד מתחילים להשתמש בו, צריך גם לעלות צורך מסוים. נגיד את שכבת ה DB ואת ההשראות אפשר ליישם ב OOP. אבל בתור פרויקט ראשון ב OOP לא הייתי עושה משהו שאני נותן ללקוח, אלה משהו בשבילי, שאני אבין את שיטת העבודה, ודברים כאלה. סה"כ המטרה היא לחלק בעיה גדולה לתת בעיות קטנות שלכל בעיה יש מודול (class) שיטפל בכל בעיה, כבר נתתי דוגמאות מקודם. יום טוב, צבא here i come :)

patael

New member
תראה, זו מערכת

שאני בונה במקום העבודה שלי, ויש לי זמן לשחק עם זה, יש פה אנשים שיכתבו סקריפטים ב JS ו HTML, מעצבים וכו', אני צריך לדאוג לתפירה של הכל, כמובן האפליקציה עצמה וה DB, זה המון קוד, ורציתי לדעת אם יש מקום להכניס לעבור ל OOP. בוא ננסה להתעלם מגורמים חיצוניים כמו זמן וכו', יש מקום במערכת שכזו לעבור ל OOP? תודה על התייחסותך. אבי

למעלה