שאלה על BMW

ac cobra

New member
שאלה על BMW

כל פעם שאני מחפש דגם של BMW אני מוצא שכותב ליד זה E משהו לדוגמה חיפשתי BMW M5 ומצאתי :BMW M5 E-39 השאלה היא : מה זה הE הזאת ומה פרושה ומי זאת אלפינה(alpina) ואיך היא קשורה לBMW?

teen17

New member
תשובה לשאלתך:

זה יותר נכון להגיד את זה על סדרה 3 של ב.מ.וו אבל זה תקף לשאר אם רשום. E זה הסידרה הישנה של ב.מ.וו והיא הוחלפה ע"י הסידרה החדשה שנקראת Alpina וזאת בעצם הצורה החדשה של הב.מ.וו

twingo

New member
תיקון לTEEN, ותשובה לשאלות:

"E" היא האות שבה משתמשים ב.מ.וו לקוד הדגם. לדוגמא- E46 זה סידרה 3 הנוכחית, E36 זה הקודמת, E39 זה סדרה 5 דור נוכחי וE34 זה ה5 הקודמת. E69 זה ה7 החדשה, אגב. ALPINA היא סדנת שיפורים לב.מ.וו, העושה גרסאות שקולות פחות או יותר לאלו של גרסאות הM. השינוי של אלפינה הוא בכיול השילדה, במנועים ובסמל על ההגה.

razmel

New member
אלפינה

אלפינה היא סדנת שיפורים המאושרת רשמית ע"י BMW . סדנה זו נמצאת בקשר רציף עם החברה ואחראיות בד"כ על מכוניות למירוצים שמחוייבות בייצור סדרתי. בניגוד למשל ל"צדוק חלפים" ששיפורים שלו מבטלים כל אחריות מצד BMW. הרטגה, שניצר ואלפינה. הן מייצרות החל ממנועים מוגדשים (ראה בלינק) ועד מחזיקי כוסות התואמים לאגזוז. רז.

ac cobra

New member
שכחת את ......

לBMW יש עוד סדנאות שמשפרים אותם כמו: האמן(hamann) קוינג (koenig) שני הם עושים גם שיפורים לפרארי חבל שBRABUS לא עובדת עם BMW

ac cobra

New member
מה????????????????????????

רק אל תגיד שלא שמעת על koenig או על hamann ???? אם זאת הפעם הראשונה שלך ? אז אתה צריך להשלים חומר ( כמו שהמורה אומרת ) ואיך אפשר לשפר פרארי ???? אפשר בכול מיני דרכים מהמנוע עם יותר כוח סוס ועד להוספת הסמל של החברה שמשפרת כמעט כמו שBRABUS משפרת את מרצדס

red cars

New member
שיפרו f50 ל880 כוח סוס

ע"י שלושה שלבים של טורבו דרך עוד תוספת שאני לא זוכר נעשה ע"י koenig או koenigg

ac cobra

New member
ועוד שאלה..

לBMW יש "סדרה של קראו ל-B12???? או שה-B זה גראסה מיוחדת בגלל שהיא מופיעה רק בדגמי היוקרה שלהם

מצמץ

New member
B12

זה סידרה 8/7 של אלפינה. כל הדגמים של אלפינה מתחילים באות B. בדרך כלל משווים את אלפינה לAMG של מרצדס (אבל זה היה בעיקר לפני שמרצדס רכשו את AMG).

למעלה