שאלה על asp.net בסביבת #C

adventureboy

New member
שאלה על asp.net בסביבת #C

יש לי טופס אבל זה טופס שיצרתי בעצמי. זהו טופס שמספר השדות בו משתנים בהתאם לנתונים שנקראים מ cookie. אני יכול ליצור פשוט טוס רגיל בדרך הישנה והטובה. העניין הוא שיש את כל עניין הגדרות הטפסים החדשה של .NET השאלה שלי איך אני מגדיר את זה כך שאחר כך גם אוכל לבצע מניפולציות על הנתונים בקוד של .net מקווה שהייתי ברור...

adventureboy

New member
חשבתי אולי להרחיב טיפה

כדי להיות יותר ברור. אני מנסה בעצם לעשות טופס דינאמי. כלומר יש תיבת טקסט ואחרי שממלאים אותה מופיעה עוד טבלת טקסט עד שהמשתמש לוחץ על לחצן כדי להפסיק.

Justin Angel

New member
תשובה שאלתית

תראה, המצב הפשוט הוא שכל פקדי השדות מוכרזים מראש ואתה חושף אותם לפי הצורך. אם יש לך מצב שדורש ייצור דינמי של שדות בצד לקוח (מה שלפי דעתי טעות בדוט נט) לפי דעתי יוגדר להם פקד שתוכל לעבר עליו. משמע, אם תעבור את כל הפקדים בתוך פקד הטופס שלך לאחר שלחצו על כפתור ההגשה, לפי דעתי אמור להיות בפנים כל שדה דינמי שיוצר בצד לקוח. מישהו יכול לאשר או לסתור?

adventureboy

New member
אמממממ

קודם כל, למה לפי דעתך זו טעות? אני יכול לעשות את זה בשיטה הישנה והטובה ואז זה כאילו אני בונה את זה ב ASP רגיל רק שהתחביר קצת שונה. לפי הבנתי במקרה כזה אני מאבד קצת מהכוח של .NET באיזו שיטה עדיף לעבוד? השיטה הישנה של טפסים או ליצור טפסים בצורה של .NET?

Justin Angel

New member
למה מה טעות?

לעבוד עם טכנולוגיה ישנה בתוך סביבת עבודה דנדשית? זה שאפשר, לא אומר שצריך. תמיד אפשר וקל להיצמד לטכנולוגיות ישנות ומוכרות, אבל אם כבר לומדים ומשתמשים בטכנולוגיה חדשה אז עדיף לא לעשות ב"כאילו" ולעבוד כמו שצריך. התפיסה שלי בנושא היא לעבוד עם ASP.NET לחלוטין, ובטח לא לשלב ASP.

adventureboy

New member
אני לא אומר לשלב ASP...

אני פשוט אומר להשתמש בטפסים כמו שאני רגיל ולא עם הטפסים החדשים שכותבים <ASP: ...> בקוד.

Justin Angel

New member
מה זה טפסים חדשים?

זאת תפיסה חדשה לחלוטין שבה אתה עובד עם פקדי צד שרת במקום עם אובייקטים צד לקוח. אגב, גבר, ברצינות, תעבוד עם Visual studio. גם אני הייתי בעבר תיאלנדי כמוך שיושב כמו כושי וכותב בכמויות של הודים, אבל זה לא מביא שום דבר. תזנח את ה-Notepad ותפסיק לעבוד כמו פלשתינאי. התפיסה הערבית שההבדל היחידי בעבודה מול דוט נט לעומת ASP קלאסי הוא הקוד זאת באמת תפיסה מצרית. *שום קוף לא נפגע בכתיבת הודעה זו* ועכשיו ברצינות, מה שאני מנסה להגיד הוא ככה, שאתה נשמע קצת ירוק בתחום ואולי כדי שתתאפס על התפיסה של דוט נט, לעומת הקוד של ASP קלאסי. בברכה,

adventureboy

New member
כנראה אני לא מסביר את עצמי נכון

יש את הטפסים הרגילים: <input type="text" name="name" value="value"> יש את הטפסים של צד שת של ASP.NET: <asp:TextBox id="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox> שיוצרים עבורך את הטפסים בקוד ואפשר להשתמש בהם בקוד ה ASP.NET בצורה מדהימה. העניין הוא שבניתי טופס (בצורה הישנה) שכשלוחצים על לחצן זה מוסיף עוד ועוד שדות טקסט כנדרש. בעיקרון עשיתי את זה בעזרת javascript שמוסיף שדות טקסט "ישנים" לתאג <span id="myHTML"></span> השאלה בעצם אם אני צריך להישאר ולעבוד בצורה הזו, או שאני יכול לבצע איכשהו את זה בצורה החדשה של ASP.NET

מצ"ל (מצטרף לשאלה)

זה קצת בעייתי לעשות לולאה של פקדי ASP.net, כי הרי לכל פקד יש ארוע משלו . אז מה עושים ?

סומבודי

New member
רושמים את אותה מתודה

לכל הארועים. מה הבעיה?
foreach(MyControl in someControlCollection) { MyControl.OnSomeEvent += new EventHandler (this.foo); }​

Justin Angel

New member
כנאמר, טעות לדעתי.

לדעתי, אין שום מצב בעולם שהמשתמש שלך צריך לפתוח 1,245 שדות חדשים. אם לפי דעתך קיים כזה צורך - אז אולי באמת רק במצב נדיר במערכות Legacy יהיה כזה צורך. לפי דעתי, case by case basis אתה לא צריך כזה דבר. נקודות להתייחסות: 1. כל משתמש יפתח מקסימום 20 שדות, היות ומשתמשים הם עצלנים. 2. כל משתמש יפתח מספר קבוע של שדות, בהתאם להרגלי העבודה והצרכים שלו. 3. ניתן לעבור על כל הפקדים בלולאה בצד שרת, לפי דעתי גם אם הם נוצרו בזמן ריצה. מסקנות בהתאמה: 1. אין צורך בפתיחה דינמית וייצור של שדות פיקטיביים בצד לקוח. 2. ניתן ליצור סט\סטים קבוע של מספר פקדים בהתאם לצרכי התוכנה שמשחקים עם תכונת ה-Visiable שלהם 3.1. תוכל ליצור אירוע שמייצר פקדים בצד שרת ולעבור עליםה. 3.2. תוכל ליצור אירוע בצד לקוח שמייצר שדות וייתכן כי תוכל לעבור עליו בתוך קוד דוט נט. תבדוק את ההצעות שנתתי בהודעה הראשונה. אגב, אתה חושב בצורה מאוד מוגבלת טכנולוגית. זה לא טוב שהבן-אדם שחושב על הקונספט של המערכת יוגבל באילוצים טכנולוגיים. בברכה,

adventureboy

New member
אני יודע שאני קצת ירוק בנושא אבל...

אני רגיל ל ASP ויקח קצת זמן להתרגל לדברים החדשים. אז השאלה הבאהשלי קצת מטומטמת אולי לפי דעתך, ואני מבין מה שאתה מנסה לומר אני פשוט חייב לדעת אם זה אפשרי. כרגע לדעת בשביל להכיר יותר לעומק ולא בשביל לבצע את התוכנית. איך אני יוצר לולאה שתיצור שדות ASP.NET ?

Justin Angel

New member
תחפש בגוגל

על יצירת פקדים בזמן-ריצה, זה פשוט מאוד. אני למדתי את זה מספר, וזה בעיה לדחוף אותו לתוך המקלדת.

DakaBoaz

New member
למלה לא אחד?

ב .NET, אחד היתרונות הבולטים הינו היכולת המופלאה לשמר ערכים של משתנים (static) ושדות (input) שוב ושוב. למה לא לבנות שדה Input אחד בלבד, ולשמור את רשימת הקלדת הנתונים ברשימה. כאשר אין יותר רשימה להקלדה, עוברים לנושא הבא (מאכסנים ב-DB, או מה שזה לא יהיה). כלומר כפתור בו ה- OnClick יוצר (נניח) List.AddItem(Control.Text); // Ahh ניתן כמובן להוסיף השוואה עם רשימה קודמת ולבחון את מספר האייטמים ברשימה אל מול מספר השדות שרצית. עמודי אינטרנט הם דבר פשוט... חבל לסבך אותם. בועז.

למעלה