שאלה על ADHD

zipiuri

New member
שאלה על ADHD

האם ידוע על הטבות בביטוח לאומי לילדים הסובלים מהפרעות קשב?

נקודות זיכוי במס הכנסה להוריי הADHD

שמחה שהעלת את הנושא! מזה זמן רב רציתי לכתוב הודעהבנושא המיסוי אך....שכחתי. לפי מידע שקיבלתי מרופא הילדים ואושר ע"י הרואה חשבון, מקבלים נקודות זיכוי במס הכנסה עבור כל ילד ADHD לגביי ביטוח לאומי - אין לי מושג.

ריטה ב

New member
נקודות זיכוי - רק במקרים "חמורים"

ניתן לקבל 2 נקודות זיכוי שנתיות עבור ילד עם ADHD שנמצא במסגרת חינוך מיוחד בלבד! לא חינוך רגיל ולא משולב. ראו מידע בנושא מס הכנסה בקישורי הפורום: זכויות הורים ותלמידים מול המוסדות לגבי ביטוח לאומי - למיטב זכרוני - לא מגיע לנו כלום.

zorefs

New member
תגובה לקבלת נקודות זיכוי

אנו הורים לילדה עם קשב וריכוז ולקות למידה בתנו לומדת בביה"ס רגיל בכיתה קטנה של לקויי למידה. אנו מקבלים כיום 2 נקודות זיכוי ממס הכנסה. כל שעליכם להביא זה אשור מעיריה שהילד/ה לומד/ת בכיתה זו. אבחון של השרות הפסכילוגי. אם יש אבחון של קשב וריכוז תלושי שכר ואשור של ועדת ההשמה שהיתה לילד באותה תקופה. ניתן להגיש עד 6 שנים אחורה לילד ואנחנו כמובן קיבלנו זאת וממשיכים לקבל מדי שנה. בהצלחה.

IMadd2

New member
שתי נקודות לזכותך

בתך לומדת בכיתה קטנה של ליקויי למידה. בתך לומדת בכיתה שפיזית נמצאת בסמוך לכיתות רגילות. בפועל היא לומדת בכיתה מיוחדת, יתכן וכאן עובר הגבול הבסיסי שמפריד בין זיכוי בשתי נקודות או לא. (כמובן בתוספת שאר אישורים ובירוקרטיה. אני לא מבין את הקשר שבין תלושי שכר לבין הזיכוי, אלא אם יש פה שיקולים זרים, וזה מהטעם הבא: יש משפחות שהכנסתם נמוכה מאוד וסף המס השולי שלהם כ"כ נמוך, שגם אם יהיו זכאים לשתי נקודות זיכוי, בפועל לא יהיו חייבים במס (גם ללא הזיכוי), כך שלא יהיה ממה לזכות. האם נותנים בקלות נקודות זיכוי למי שסיכוייו לממש אותם קטנים, ומונעים זאת מבעלי הכנסות גבוהות יותר? הזכות לנקודות זיכוי עקב הצרכים המיוחדים הנוספים בטיפול בילד, אסור שיהיה מותנה בהכנסות ההורים. האם נותנים בוטנים למי שאין לו שיניים??

zorefs

New member
תגובה לנקודות זיכוי

תלוש השכר דרוש על להפיק טופס לאותו אדם עובד שכן נקודות הזיכוי ניתנות פיזית בתלוש השכר ועל כן מס הכנסה מבקש לדעת על שם מי להפיק לעקוב טופס לקבלת נקודות זיכוי ואז את הטופס מוסרים בעבודה ופיזית אותו אדם מזוכה 2 נקודות זיכוי. אם יש שכר מינימום ואין הורדה של מס הכנסה אז לפי דעתי כדי לשאול ואז מזוכים בסוף כל שנה מקבלים כספים. לגבי בתי היא לומדת בכיתה קטנה בביה"ס רגיל שהכיתה שייכת לחינוך המיוחד אולם בביה"ס חלים עליה אותם דברים כמו שאר הילדים מלבד המקצועות אותם היא לומדת בכיתה ועם סייעת ומס' ילדים מצומצם.

../images/Emo130.gif נק' זיכוי

אם אינני טועה לכל נק' זיכוי יש ערך כספי. כך שלא משנה כמה מס אתה משלם מתוך משכורתך, תקבל בדיוק את אותו סכום. אם אתה מרוויח חמשת אלפים לחודש או חמישה עשר אלף, תקבל את אותם ארבע מאות שקלים (=2 נק' זיכוי) רק ילדים שעברו ועדת השמה וכיתה קטנה (או כל דבר אחר המעיד על חומרת הלקות) הם קריטריונים לקבלת הנקודות. למשל, הבן שלי הוא PDD NOS ו ADHD לומד בכיתה רגילה. אבל, בתוקף היותו בעל בעיות תקשורת הוא זכאי לסייעת (בשום מקום לא כתוב שהוא זכאי לחנ"מ) העובדה שהוא יושב בכיתה רגילה בלבלה את הביטוח הלאומי. מכאן אנו מקבלים את ההטבה במס. לא כל ADHD זכאי. למרות שהיתה תקופה שהיו פרסומים, אך אינם מדוייקים. שווה להמשיך לברר, לא כל סניף ביטוח לאומי בקיא בכל הפרטים. כן, כן, ממש כך. מנסיון.

ZOREFSH

New member
תגובה לנק' הזיכוי

הברור לא נעשה בבטוח הלאומי אלא במס הכנסה. וההטבה ניתנת אוטומטית למי שיורד לא מס אם לא יורד לך מס מהשכר בכלל אז זה יותר מקשה לקבל ההטבה ואז נדמה לי שמקבלים זאת בסוף השנה סכום כללי. אבל שווה לבדוק זאת למי שמשכרו לא מורידים לו מס בכלל בכל מקרה הנושא לא איך מורידים ועל איזה שכר אלא איך לקבל נק' זיכוי ומה צריך להביא עמך למס הכנסה והאם אתה זכאי.

תיקון קטן

התבלבלתי בסוף בין בטל"א למס הכנסה. הייתי צריכה לכתוב מס הכנסה.

urgi

New member
חייבים להחתים רופא ע"מ לקבל הזיכוי?

שבענו אבחונים רבים פסיכולוגיים/פסיכיאטרים... היום הבן נמצא במסגרת חינוך מיוחד אחרי ועדת השמה והכל. היום אומרת לי מנהלת החשבונות שצריך אישור מרופא (פסיכולוג מן הסתם) כדי לקבל הזיכוי ממס...זה נכון?

נכון

יש טופס שהרופא צריך למלא, בו הוא צריך לתאר את הלקות. אנחנו ביקשנו מהפסיכיאטרית. פסיכולוג אינו רופא.

Crazy Cookie

New member
עוד בקשר לנקודות זיכוי במס ההכנסה

בני מוגדר כadhd כבר 4 שנים ויש לי אישור על כך מנוירולוגית על הטופס המיוחד למס ההכנסה וגם עבר וועדת השמה שהוא זכאי לחינוך מיוחד אך אנו ההורים החלטנו שהוא ילמד בחנוך הרגיל . הגשנו בעזרת רואה חשבון את הטפסים הנדרשים אך קבלנו סרוב מוחלט מכוון שהוא בחינוך הרגיל ולא משנה כמה כסף אנו משלמים למורים פרטיים כדי שיסתדר בכתה רגילה . לא מגיע לנו שום דבר וזה החוק היבש במדינה הנפלאה שלנו. מה שמצחיק הוא שאם היה בחינוך מיוחד המדינה היתה משלמת כפול ומכופל אך אם אנו מוציאים מכסנו אלפי שקלים לחודש אז לא מגיע לנו כלום. אני מתנחמת שהוא מצליח ביותר בכתה א רגילה ושילכו לעזאזל עם הנקודות זיכוי שלהם.

IMadd2

New member
אין ספק ש...

החוקים הם יבשים (אולי כי אין ברירה) כי אם הפקיד פועל לפי שיקול דעת, זו פירצה לפרוטקציות וסטנדרטים כפולים. אין ספק שהמציאות עושה את כולנו Crazy !!! יופי שאפשר לעשות טוב יותר לילדים לנו, והיכולת לוותר על העזרה הכלכלית. כולנו מסכימים שיהיו לנו ילדים בריאים, ובלי טובות מאף אחד
התמיכה הכלכלית של מוסדות המדינה לא מעודדות אותנו להוליד ילדים עם לקויות למיניהם.

נסיכה ג

New member
סליחה אבל אני ממש ממש לא מסכימה

אתך ואת אפילו מקוממת אותי עד מאוד!!! מה הקשר בין הדברים???? התמיכה הכלכלית של מוסדות המדינה לא נועדה כדי שאנחנו "נוליד עוד ילדים לקויים" כדבריך!!!! להיפך הוא הנכון, אם כבר ילדנו ילדים כאלה אז מגיע לנו לטפל בהם הכי נכון שצריך!!! אני כאם חד הורית מתקשה מאוד לתתת לילדי את הנחוץ להם זה בא על חשבון הרבה מאוד דברים בסיסיים אחרים שאני נאלצת לוותר עליהם!!! אם הבחירה שלנו שנתמכת בהמלצת טובי הרופאים בארץ ובעולם , כי ילדנו ילמדו בחינוך הרגיל למרות הקשיים גורמת למדינה להתנער זו בושה, המדינה צריכה לתמוך בנו לגדל ילדים בריאים בגופם ובנפשם ואם זה אומר נקודות זיכוי במס הכנסה, אז צריך לאפשר לנו לקבל אותם בלי שום קשר היכן הילד לומד!!! ואם ילדינו היו לוקים במשהו אחר לא היינו מקבלים (ואני לא רוצה לעשות השוואות)???

I am ADiDi

New member
נסיכה צודקת!

גם לנו אין יכולת לשלם את כל הטיפולים הנדרשים. הבת בכיתה רגילה אבל זקוקה להוראה מתקנת + קלינאית תקשורת וזה מגיע לכאלף ש"ח בחודש שאין לנו!!!! (וזה כבר אחרי שקיצצנו קלינאית תקשורת מפעמיים בשבוע שהומלץ לנו לפעם בשבוע בלבד). אתמול בעלי דרש להפסיק מייד עם כל הטיפולים, רבנו ובכיתי כל הלילה, אבל אין לנו מאיפה לשלם את זה!!!!!!! אז כנראה שהילדה תצטרך להסתדר ללא עזרה. הילדה אינטיליגנטית ומחוננת אבל אני לא יודעת כמה זמן היא תוכל להסתדר בכיתה בלי עזרה.... מה שקורה כאן זה שלילדים לא עשירים עם ליקויי למידה אין יכולת לשרוד במערכת החינוך. הילדים שלנו נועדו לכישלון, אלא אם כן להורים שלהם יש המון כסף. המדינה מייצרת דור חדש של עניים במקום לדאוג לקדם את חינוך הילדים שלנו שיהיו אזרחים עובדים ומועילים. עצוב לי........

IMadd2

New member
בוקר טוב לנסיכה ג ../images/Emo24.gif ולכולללם

דברי לא הובנו כהלכה. סיימתי לכתוב לפני כשעה תגובה ארוכה מאוד ומנומקת והיא נמחקה לי בשלב השידור לפורום
אחזור על עיקרי הדברים........... אם תעיינו שוב, תבחינו במשפט ציני. ברור שאנו לא רוצים ולא בוחרים ללדת ילדים עם לקויות וצרכים מיוחדים!!! זה גורל אכזר לפעמים, שאינו נובע משגיאה ואו אשמה של מי מאתנו ההורים, וחברה בעלת ערכים טובים, חייבת לתמוך בכל חבריה ולהשתדל שלא להשאיר את החלשים מאחור. אחד המסרים הכי חשובים בתגובתי הקודמת נועד לפרגן דווקא!!! אשרי ההורים שיכולים ובעיקר רוצים ועושים, את הכי טוב שאפשר, לטובת הילדים שלהם, וללא תלות בשיעור הסיוע של הממסד. אני לא איש ממסד, אני אחד מכם. גם אני אבא של HDHD וצירופי אותיות נוספות שרובכם/ן אינו מכיר מקרוב, כשם שלא הבנתם את המושג ADHD לפני שנאלצתם להתמודד עמו. כהורה , (אולי כמו כל או רוב ההורים), גם אני מאבק בממסד למיצוי זכויות שמגיעות לי, ואני לא בא לסנגר עליו דווקא, כי יש לי הרבה יותר ביקורת על הממסד מאשר דברי שבח. כחלק ממאבקי בממסד, התחלתי במעורבות ציבורית במספר מישורים, בכדי להזיז כמה טיפות בים הגדול (גם זה ציני למי שלא הבין
ולנסות למזער נזקים של תקנות כאלה ואחרות. בשולי הדברים: יש ילדים שהוכרו ע"י הביטוח הלאומי כמי שהוריהם זכאים לקצבה על נכות. הכרה זו מזכה את ההורים בהנחה בארנונה. החודש פורסמו תיקונים לתקנות בדבר ההנחות והתניות שונות לשידרוג כוחות הבירוקרטיה ובשורה בתחתונה, שיעור ההנחות בממוצע יקטן, ומי ישלם את ההפרש? אנחנו כמובן!!! מי ששייך לקטגוריה זו שמעוניין ביותר פרטים, מוזמן לכתוב לי במסר אישי.

mytom

New member
../images/Emo91.gifמסע לשינוי התקנות

בוקר טוב, כהורה לילד עם אותן בעיות מה דעתכם לפתוח במסע לשינוי התקנות אשר פוגעות בנו ובעיקר בילדינו!!! מה דעתכם? תודה ויום חמים

למעלה