שאלה על AD&D

ב ז ר נ ו

New member
שאלה על AD&D

סתם מתוך עניין - יש משהו שעדיין משחק AD&D פשוט - הגרסה שיצאה אחרי D&D ולפני 2nd Edition וכול הדברים החדשים?

Gilgam69

New member
נראה לי שאתה מתבלבל קצת

המהדורה האחרונה היא מהדורה שלישית ולא שנייה. ב-AD&D הישן (וחלק מהאנשים טוענים גם) הטוב הוא למעשה מהדורה שנייה. כמעט ואף אחד לא שיחק בארץ את AD&D מהדורה ראשונה... אני לא חושב שהיא שווקה בכלל בארץ. ולא, אני לא מתכוון ל-D&D בקופסאות. יש הבדל בינו לבין AD&D מהדורה ראשונה.

גורבש

New member
אכן היה משהוא בין ה- DND בקופסה

לבין ה- ADND מהדורה שניה. אני לא זכיתי להכיר אותו, ולפי מה שהבנתי, המהדורה השניה מכילה את כל מה שהיה בראשונה.

Guy24Gold

New member
אני שיחקתי במהדורה הראשונה !!!!!!

היה לנו איזה ספר עתיק משנת 70 ומשהו. עדיין יש לחבר של חבר שלי אותו

TalBroder

New member
חברה חברה ...

אז קודם כל יש כאמור שלוש וחצי מהדורות המהדורה הראשונה יוצרה בשנת 1974 על יד גרי גיגס שהמציא את הפורמט. המהדורה השנייה שיצאה אחרי הראשונה לקחה את הראשונה ולמעשה השלימה אותה הייתה יכול לשלב בין דמויות מהראשונה ולשחק אותם בחוקים של השנייה לדוגמה לקחת RANGER של המהדורה הראשונה ( ששונה מהשנייה בכמה הבדלים ) ולתת לו THACO דבר שלא היה בראשונה ( בראשונה היו כמה טבלאות מסובכות) בכלל במהדורה הראשונה היו דברים נפלאים שלא חזרו במהדורות הבאות אחרי כמו הארקנה וכו אבל זו הייתה מהדורה מבולגנת לחלוטין , והמהדורה השנייה עשתה סדר בבלגאן. עד כאן.

Guy24Gold

New member
במהדורה הראשונה

לא היו אפילו גזעים

היו גזעים

במוד"מ מהדורה ראשונה הייתה כל החבורה העליזה שאנחנו מכירים מספר השחקן המודרני - עם הגבלות דרגה קטלניות. חלק מהגזעים היו נתקעים בדרגה 5 בכמה מהמקצועות!(כוהן בעיקר). בכלל, גם המפלצות לא היו עשירות בקב"פ: לדרקונים ושדים שהיום יש להם מאות נקפ"ים, היו אז "רק" 8-10 קב"פ, ולאשמדאי עצמו היו בסך הכל 199 נק"פ (וקסמים וכוחות מכאן ועד הודעה חדשה). במו"ד המקורי, היו חוץ מבני אדם רק אלפים, גמדים וזוטונים (בחלק מהמקומות עוד העזו לקרוא להם הוביטים), ולא היה את הקטע של גזע שהוא סוג דמות (זה הופיע במו"ד שאנחנו מכירים, הרבה יותר מאוחר, כדי "לעשות את הכללים פשוטים"), אבל קשה לומר שזה היה ממש שונה - הגמד והזוטון יכלו להיות רק לוחמים, ונתקעו בדרגות די נמוכות (לא זוכר בדיוק, אבל פחות מ10) ואלף יכל לקבל דרגות גם בתור קוסם (עד דרגה 8) וגם בתור לוחם (עד דרגה 12) וכל הרפתקה הוא היה צריך לבחור מה הוא הולך להיות הפעם - לוחם או קוסם. בכלל, בתור מקצועות היו רק לוחמים, קוסמים (עם די מעט לחשים ורק עד עוצמה 7) וכוהנים (עם לחשים עד עוצמה 5) כשרק בני אדם ואלפים יכלו להיות קוסמים, ורק בני אדם יכלו להיות כוהנים. יותר מאוחר הוסיפו את הגנב (שכולם יכלו להיות גנבים בלי הגבלת דרגה - וזה נשאר גם במוד"מ מהדורה ראשונה) ואחר כך עוד כמה סוגי דמויות, שפורסמו בעיקר ב"דרגון".

ב ז ר נ ו

New member
מתאים לשחקני D&D

נו - זה הסיבה שאני אוהב את המשחק הזה - במקום להתמקד בעיקר כל אחד מטייל לעולם שלו
בכול מקרה, התכוונתי למהדורה שלפני ה-2ND EDITION, בסדר? זהיה לה כבר PHB, DMG, MM1, MM2 וכדומה. אז יש מישהו או לא?

אתה מתכוון

לספר שחקן שיש לו על העטיפה ציור של הרפתקנים מטפסים על פסל מקורנן גדול ומנסים להוציא את עיני היהלום שלו? יש לי את הספר, אבל אני לא משתמש בו. אני לא חושב שמישהו עדיין משתמש בו כמו שהוא - את כל המידע שהיה בו הכניסו בצורה מורחבת ומאורגנת יותר למהדורה השנייה. בספר השה"מ של המהדורה הראשונה היו כצה דברים נחמדים שהועלמו, וחבל - כמו כללים למשחקי הימורים בקוביות, רשימת סגולות שיש לצמחים וחומרים שונים, וטבלה משעשעת להרכבת "שד אינסטנט". באופן כללי, במהדורה השנייה צינזרו מלא דברים שהיו בראשונה - בעיקר כל מה שנחשד ב"שטניות" וזיעזע הורים רבים (זימוני שדים, האפשרות לפגוש את אשמדאי ובעל זבוב, וכו'). יכול להיות שיש אנשים שמחזיקים את ספר השה"מ של מהדורה ראשונה בשביל להוציא רעיונות, אבל לא נראה לי שמישהו ממש משתמש בחוקים עצמם. מהדורה שלישית? זה כבר משחק שונה לחלוטין, שבקושי תואם למהדורות הקודמות.

volvavin

New member
מזמן עברתי ל2ND ו3RD

אבל פעם היינו משחקים את ה Advanced Dungeons & Dragons הראשון שיצא. פעם פעם, היו שני משחקים - D&D - שהיה פשוט, ללא גזעים, ורק עם 6-7 אפשרויות לדמות (elves, dwarves ו halfling היו classes בפני עצמם). היו לו חוקים מאוד פשוטים, והוא בא בכמה סטים - basic, expert, companion ו-master. בכל אחד הייתה חוברת לשחקן וחוברת לDM. כל סט כיסה מספק רמות. השני היה AD&D, (כשהA מציין ADVANCED). הוא כביכול היה יותר מתוחכם וריאליסטי. שם היו גזעים, CLASSES לרוב, וטבלאות כמעט לכל דבר. שם היו גזעים כמו gnome, half-elf, half-orc שלא היו במשחק הבסיסי, וCLASSES כמו monk, assasin, illusionist, bard, barbarian, paladin, cavalier וכו'. שם הוצג לראשונה הקונספט של psionics, ועוד שלל מעדנים. למשחק היו phb, dmg, mm1 ובעקבותם mm2 ואח"כ fiends & foes, unearthed arcana, ועוד שלל ספרים והרחבות. חלק מהסירבול של המערכת הזו הוביל ליציאת ה 2ND המבורך. אני אישית שיחקתי monk תחת הAD&D הבסיסי כל הדרך מאפס לרמה שמינית.

איך למדו לשחק?

קראתי את מהדורה 1, והתרשמתי שזה די יוצא מנקודת הנחה שאתה כבר יודע מה אתה עושה כאן ומה זה משחק תפקידים, והנה לך כללים. מה עשו אנשים ללא ידע מוקדם?

volvavin

New member
כמו שאמרתי, היחס היה כזה שהD&D

היה למתחילים, והAD&D היה למתקדמים, שכבר יודעים איך לשחק.

למעלה