שאלה על תפילין

• פותח הנושא ftpl
  • פורסם בתאריך

ftpl

New member
שאלה על תפילין

אני מקווה שאני בפורום הנכון ...אינני דתי אבל בכל בוקר נהגתי להניח תפילין (מגיל 13) . יש לי את אותו תפילין מגיל 13 והייתי רוצה להחליפו השאלה שלי היא : 1.מה אני עושה אם התפילין הישן? 2.כמה בערך עולה תפילין חדש ? תודה על התשובה .

asaf2000

New member
תפילין

אם התפילין עדיין כשרות אפשר לתרום אותם (לא יודע למי), ואם לא אז בכל מקרה צריך לשים אותם בגניזה. כשאני קניתי את התפילין לפני כ 4 שנים הם עלו 2000 ש"ח, אני מניח שיש גם יותר בזול ויש מהודרות ביותר יקר.

א77

New member
תפילין

יכולות לעלות במחיר מציאה 1250 שקל. כשרות לחלוטין. הייתי רוכש דיי הרבה בכל הזדמנות כשנתבקשתי ע"י מי ממפעל ענקי שם הייתי אחראי תקופה ארוכה. אמנם הייתי קונה את זה אצל סוחר. משווק. הייתי מתעניין מי כתב והיכן נעשו. ואני מאמין שאותן התפילין בחנות הייתי משלם עבורן 500 דולר. אני ממליץ לך בכל מקרה למצוא אדם הנאמן לך, ושמתמצא בזה. אפשר לקנות בחנות ובכל מקום, אבל לעולם לא תוכל לדעת מה בדיוק, ואיך. התפילין הישנות, מומלץ לבודקן, ואז אם הן כשרות, אפשר לשומרן, או לתרום לאדם המעוניין בהם ואין לו כסף לקנות. יש גם גמ"חים לתפילין. אבל שם יעדיפו לקבל חדשים כתרומות. הרי הם משאילים לאנשים הנותנים לבדיקה תפיליהן, ובאותן ימים הם משתמשים בגמ"ח. אותן אנשים מהדרים ומחפשים תפילין ללךא כל פקפוק.

למעלה