שאלה על תפילה

אסף כאן

New member
שאלה על תפילה

אני לא מתפלל באופן קבוע, לצערי רק מידי פעם, אבל מאד מקפיד להגיע מידי פעם לבית הכנסת למרות שאינני אדם דתי. הרבה פעמים אני רוצה לבוא ולהגיד פשוט תודה לבורא עולם על משהו טוב שקרה לי, למשל על הצלחה בפרנסה. הבעיה שהתפילה היא מאד "סגורה" וכתובה מראש, ושאלתי היא היכן בדיוק במהלך התפילה נהוג או מומלץ להוסיף כמה מילות תודה "משל עצמי" ? חשבתי למשל על החלק של ה"חכמה, בינה ודעת", שהרי כל הצלחתי בפרנסה היא כתוצאה מהחכמה שקיבלתי משמים, האם זהו מקום מתאים והאם זה בכלל מותר ? תודה מראש לעונים...

בתפילת "שמע קולינו"...

לפני "כי אתה שומע"... ניתן להוסיף כל מה שרוצים בכל שפה ובכל לשון. ורק שם מותר.

danielhope

New member
שאלה האסור להוסיף בכל אחת

מברכות אמצעיות בעניין הברכה?

jewish7

New member
ל-"אסף כאן"

בס"ד יש מה שנקרא - "התבודדות"... עצה נפלא של ר' נחמן מברסלב. לקבוע לך זמן, ולשבת ולדבר עם בורא עולם בשפה שלך, לדבר איתו על מה שאתה רוצה, לבקש מה שאתה רוצה, לכן גם לא חייבים להוסיף באמצע תפילת שמונה עשרה...אפשר בכל מקרה. *קפוץ לפורום ברסלב קצת... *אם אתה רוצה קצת הרחבה בעניין אני מוזמן לפנות אליי בפרטי אשריך!:)

אני מבית חילוני ומסביבה חילונית

והשכלה דתית כלשהי - אין לי. לבטח זה יזעזע קצת את החברים בפורום אבל אני נוהג להתפלל באילתור. לדוגמא ביום שבת אני נוהג לנטול ידיים לפניי הארוחה ולבצע איזו תפילה קטנה קבועה, ואת התפילה הזו אני מעטר בתפילה דיי מאולתרת אבל אני מתייחס אליה במלוא הרצינות ומעלה אותה מעמקי נפשי. אולי לא תמיד היא מנוסחאת ברהיטות אבל אני מרגיש שמי שצריך להבין אותה - מבין.

danielhope

New member
לא מזעזע אותי ../images/Emo13.gif

כל דבר בזמנו.. התחלת את דרכך.. עלה והצלח ולך במהירות הנוחה לך.. ותגיע אל הנחלה :)

danielhope

New member
אחי אל תהיי קשה כל כך../images/Emo70.gif

כל דבר בעיתו
לא צריך לשפוט כל דבר בעיניים צרות אלא להסתכל על התמונה הרחבה...

אסף כאן

New member
../images/Emo51.gif

אני כמובן עושה את זה המון, לא בצורה של ה"התבודדות" שהזכרת, יתכן שבאמת כדאי לחשוב גם על הכיוון הזה... הענין שבמעט הפעמים (באופן יחסי) שאני מגיע לבית הכנסת, אני כבר רוצה להגיד ולהביע תודה והערכה, ולכן שאלתי איפה בתפילה כדאי לשלב את זה... תודה !

צמבלולה

New member
מותר לפני כל סוף ברכה..

הכוונה לפני החתימה..(בא"י וכו')להוסיף מה שרוצים ,כגון לפני חונן הדעת ,אז מתחילים רגיל : "אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה חוננו מאיתך חכמה בינה ודעת" ועכשיו אפשר להוסיף מה שרוצים ,אבל שיהיה קשור לברכה ,ולא יבלבל אותך באיזה ברכה אתה נמצא.ולפני יהיו לרצון ..וגם לפני שומע תפילה אפשר להתפלל על מה שרוצים , כגון גם כחמה וכו'

למעלה