שאלה על תעסוקה בישראל

שאלה על תעסוקה בישראל

חברי הפורום ובן חורין שלום, אני כבר די הרבה זמן מתלבט בין שני תחומים אותם אני רוצה ללמוד... התחומים הם שונים אחד מהשני אבל הם מעניינים אותי במידה שווה... לי אישית זה מאוד חשוב הכדאיות הכלכלית והביקוש בישראל של כל תחום, אז אם אתה יודע נתונים על הביקוש והשכר אז תרשום... אודה לך אם תעזור לי בשאלותיי... 1. התחום הראשון הוא עריכת דין, הבנתי שבישראל יש הצפה של עורכי דין ולא כ"כ כדאי להיות עו"ד בישראל בגלל זה... מה אתה אומר על זה? (שאלה נוספת, האם יש הגיון בללמוד מנע"ס ועריכת דין ביחד? אפשר להשתלב עם תחום זה בחברות או משהו? סליחה אם השאלה אידיוטית אבל עניין אותי אם אפשר לשלב את זה עם מנע"ס) 2.התחום השני הוא לימודי ביולוגיה+ביוטכנולוגיה... במה בדיוק אפשר לעבוד בזה? התחום הוא מעניין מאוד אבל תעשיית הביוטק בישראל היא לא כ"כ מפותחת אז מקומות עבודה אין כמעט... אתה חושב שתחום זה יתפתח ויפרח בעתיד? תודה

כן ולא...

כדאיות כלכלית היא מאוד חשובה מבחינתי, כי אני לא רוצה להגיע למצב בו אני מקבל תואר שני והופ... אני תקוע בלי עבודה תקופה ממושכת או שהשכר לא הולם... אבל לא רק זה חשוב לי... אם זה היה רק זה קרוב לודאי שלא הייתי מסנן מתוך איזה מיליארד תחומים רק שניים... ההנאה ממה שאתה עושה הוא חלק חשוב ביותר....

אישית

אני בוגרת תואר ראשון בביולוגיה, וכרגע לומדת לתואר שני בגנטיקה במקביל אני לומדת עריכת דין..אני מתכוונת ללכת לתחום של הרשלנות רפואית.. כפי שכבר אמרתי, היום לא כדאי כ"כ להסתכל על הכדאיות הכלכלית כי אחרי תואר ראשון ..השכר אינו בשמיים מה עוד, היום הרבה משרדי עו"ד וחברות מעדיפים סטודנטים אשר שילבו מקצוע נוסף עם משפטים..וכך, זה גם פותח פתח לאפשרויות תעסוקה מגוונות

למעלה