שאלה על תמרור 108

שאלה על תמרור 108

ובכלל על כל תמרורי ההורייה על הכביש... השאלות שנותנים הן לא ברורות מכיוון שכיוון הנסיעה אינו מתואר בלוח התמרורים. לדג' : כאשר מופיע תמרור 108 על פני הדרך למי מותר לעבור עליו? א. לכל כלי רכב הנע על הכביש ב. לרכב הנוסע משמאל לקו הקטעים. ג. לרכב הנוסע מימין לקו הקטעים ד. כל התשובות נכונות התשובה היא ב'. אך איך אני אמור לדעת מהו כיוון הנסיעה של המכוניות על פי הציור בלוח התמרורים? כי אם כיוון התנועה הוא שמאלה אז תשובה ב' לא נכונה כי אז הדבר יהיה כמו עקיפה מימין... כלומר הם כנראה מניחים בשאלות שכיוון התנועה הוא ימינה ולא שמאלה? והשאלה לגבי כיוון תנועת המכוניות היא לגבי כל הסימונים על פני הכביש שיש בלוח התמרורים... אם לא סומנו חצים אז התנועה תהיה תמיד ימינה? תודה לכל מי שעונה.

*תיקון טעות.. התשובה היא ג'

ועדיין השאלה שנשארת איך אני יודע מהו כיוון התנועה (שמאלה או ימינה) שעל פיו אני אוכל לקבוע את התשובה לשאלה? ומה קורה אם התנועה היא דו סיטרית על פני כביש עם סימון כמו זה? כי אם היא ככה אז מתאפשר לשני הצדדים להתעלם מהקו הלבן/להתעלם מהקו המקווקו ולהתייחס רק ללבן (תלוי בכיווני הנסיעה של המכוניות..) בקיצור הסתבכתי עם השאלה.. בבקשה עזרה

תשובה..

לפי תמרור 108 בכלל לא משנה מה הוא כיוון התנועה.. אומרים לך שמותר לעבור עליו למי שמימין קו הקטעים- אנסה לפשט לך את זה.. תמרור 108 הוא בעצם שני קווים- אחד רציף, ואחד מקוקו..נכון? מה שהסימון הזה בעצם אומר זה שמי שנוסע באותו כביש (לא משנה באיזה כיוון נסיעה..) אז לשמאלו יהיו את אותם סימונים, נכון? אז מה הכוונה בעצם כשאומרים "לרכב הנוסע מימין לקו הקטעים"? התשובה היא- שהקו קטעים קרוב אליו יותר מאשר קו ההפרדה.. מקווה שהבנת.

אממ שנייה

אם נניח יש מצב כזה: _______________ ---> כיוון התנועה הוא שמאלה בכביש העליון ----> --------------- אז הרכב נמצא מימין לקו הקטעים אך הקו הקרוב אליו הוא הקו הרצוף.. נכון?

דו סיטרי.

ההיגיון מאחורי הסימון הזה הוא שלכיוון אחד יש מספיק שדה ראייה בשביל לעקוף אבל לצד השני אין ולכן אסור להם לעקוף ושמו להם קו הפרדה רצוף.. (למשל בסיבובים- צד אחד תמיד יהיה אחרי הסיבוב- ושדה הראייה נפתח לפניהם בעוד שהצד השני עודו לפני הסיבוב ולכן אסור להם לעקוף כי אין להם די שדה ראייה.

למעלה