שאלה על תמיכה

תולי81

New member
שאלה על תמיכה

אמיצות יקרות,
אני ותיקה בפורום... אבל בעיקר סמויה. לא כותבת כמעט... חרדת כתיבה שכזו שאני מנסה להתגבר עליה...

אשמח להתייעצות. אני שלושה ימים אחרי החזרה. מקבלת שני קרינון+שני אסטרופם+גסטון אחת ליומיים. אני מרגישה נורא... לחץ דם נמוך, חלשה, מסוחררת. עוד סוחבת קצת כאבים מהשאיבה.
ביומיים האחרונים גם קוצר נשימה.
נראה לכן שסתם תפסתי משהו או שיש קשר לתמיכה? מוכר למישהי?

השאיבה הייתה בסבב הנוכחי?

או שמדובר בהחרת מוקפאים והשאיבה הייתה בסבב קודם?
את לוקחת את שני האסטרופם בפעם אחת? או נניח אחד בבוקר ואחד בערב?
אני קיבלתי תמיכה דומה (2 קרינון, 4!!! אסטרופם, דווקא גסטון לא) והיו לי סחרחורות ודפיקות לב מואצות בשעות הערב/לילה
אצלי זה קרה, כנראה, בגלל שנטלתי 2 אסטרופם בבוקר ו2 בלילה (כלומר לא חילקתי ל4 פעמים ביום. הרופא אמר לי שזה לא חשוב). כשאמרתי לרופא (אחר) במחלקה את זה הוא אמר שמדובר כנראה בקפיצה חדה של ההורמונים בבת אחת שמשפיעה עלי רע, כשאני לוקחת אותם בלילה ויעץ לי לחלק את הנטילה ל4 פעמים ביום במרווחים שווים פחות או יותר. זה ממש עזר והתופעות נעלמו!

תולי81

New member
השאיבה היתה בסבב הזה

אני לוקחת אסטרופם אחד בבוקר ואחד בערב.
כך שזה לא זה...
אני ממש לא מצליחה להתאושש.

אז למה את חושדת דווקא בתמיכה? אולי זה בגלל השאיבה?

היה גירוי יתר?
&nbsp
בכל אופן, זה נשמע קצת מלחיץ, במיוחד קוצר הנשימה.
אני מציעה כן ללכת להבדק, בשביל לוודא שהכל תקין ולהיות רגועה

תולי81

New member
אולי תופעות לוואי....?

לא נראה לי שהיה גירוי יתר. קשה לי לקבוע. מה גם שעבר כבר שבוע מהשאיבה.
חשבתי שאולי אלו תופעות לוואי של התמיכה או של השילוב בין כל החומרים...
להבדק אצל רופא משפחה? נשים? אני מטופלת בצבורי אז אין לי כתובת ישירה. אוף. מרגישה אבודה ומודאגת.

גם אני בציבורי

וזה אכן מרגיז, בדיוק הקטעים הקטנים האלה כשצץ משהו לא מתוכנן ואין כתובת ברורה להתייעצות
בעקרון אם זה היה אמצע השבוע הייתי ממליצה להתקשר למחלקה בה את מטופלת ולבקש לדבר עם אחות או אפילו עם רופא (או לגשת לשם ולבקש פגישה עם רופא) אבל יום שישי...
&nbsp
לא יודעת אם להגיד לך לחכות עם זה לראשון או לגשת למוקד של קופ"ח כדי לבדוק את זה
&nbsp
איך את מרגישה היום בהשוואה לימים קודמים? קוצר הנשימה נשמע כמו משהו שיכול להתקשר לגירוי יתר- כפי שטוליתי כתבה. אם משהו מרגיש לא תקין ולא משתפר, או חס וחלילה מחריף- אני הייתי ניגשת למיון/מוקד (לא בטוחה איך זה עובד. אולי שווה להתקשר למוקד של הקופה ולברר מה לעשות)
לטעמי עדיף לבדוק ולהיות רגועים...

טוליתי

New member
כמה ביציות שאבו?

מה היה ערך האסטרדיול האחרון שנמדד?
קוצר נשימה יכול להעיד על גירוי יתר, וכדאי שתיבדקי בהקדם.
תרגישי טוב, ונשמח שתעדכני.

תולי81

New member
תודה יקרות על הדאגה והשאלות.

נשאבו 15. E2 היה 7000 יומיים לפני השאיבה. לא נראה לי שאלו ערכים של גירוי יתר נכון? מבחינת כמות זה בערך פי 2 ממה ששואבים לי בדרך כלל אבל לא יודעת...

אני קצת יותר טוב מבחינת הנשימה והכאבים. יש שיפור. אני עדיין חלשה בטירוף. קצת זזה בבית ועושה דברים ומתחילה להרגיש רע ומסוחררת.
אני מנסה לנוח. מקווה שמחר יהיה עוד שיפור.
קצת בחרדות איך כל זה משפיע אחרי ההחזרה. להועיל זה בטח לא מועיל...

טוליתי

New member
עדיף שתיבדקי, יקירה.

האוביטרל גורם לעלייה של האסטרדיול, ומניסיון, ניתן להגיע לגירוי יתר גם עם אסטרדיול נמוך בהרבה מזה שהגעת אליו. לא אמורות להיות סחרחורות כשמתרחקים מהשאיבה.
במקרה של היקלטות הריון, שזה מה שאנחנו רוצים כעת, גירוי היתר, גם אם פחת (לפי התיאור שלך) עלול להחמיר.
תרגישי טוב ובהצלחה

למעלה