שאלה על תחתולים

שאלה על תחתולים

כתבתי גם למטה, כתגובה לדסי והנה זה שוב.. אנחנו התחלנו די מזמן את הגמילה.. אבל אז הודיה הראתה סימנים של לא בשלה לזה, למשל היא ישבה על הישבנון שניה וחצי ולא רצתה לשבת עוד.. כל פעם שהיא צעקה פיפי כשבאתי לשים אותה על הישבנון זה היה כבר אחרי תמיד כשאני שמה לה תחתונים ממגבת היא מפספסת כמעט בלי להרגיש או לדווח לנו (ואם אני שואלת אותה היא תמיד עונה לי שהיא ללא צריכה ללכת לשירותים או להחליף לה..) ופעם אחת היא אפילו עשתה בהם קקי.. מצד שני בגן (מדיווחים) היא תמיד רוצה לשבת בשירותים (כמו גדולים ) והגננת מושיבה אותה לפעמים עם הטיטול על האסלה (בעיני זה בסדר, וזה דווקא שלב די טוב להודיה..) מה שאני רוצה לשאול, האם שווה לנו לקנות לה תחתולים לגן (ואפילו לבית) בעיקר כדי שהיא תוכל לגשת לישבנון/אסלה ולהוריד (גם בעזרתנו..) את המכנס והתחתול ולהרגיש כמו גדולה ?? או שכדאי לחכות ??

נעה גל

New member
אם זה רק ענין של להוריד - אז יותר

קל להוריד טיטול מתחתול. התחתולים מסובכים להורדה רגילה יותר מטיטולים גם בשביל אדם מבוגר (בגלל שהם צמודים). בדיוק בשביל זה יש להם בצד שני תפרים שאפשר לקרוע וכך להוריד אותם מהגוף. לכן, אם זה רק זה... השארו עם טיטולים ותלמדו אותה להוריד אותם (למרות שבטח היא כבר יודעת). אם זה להרגיש גדולה - אפשר לשים תחתונים רגילים ע"ג טיטול. אבל גם אז, כל ההורדה הופכת את העסק למסובך יותר. כאן נגמרו לי העיצות... מן הסתם בקהילת ההורים יהיו יותר אינפורמטיביים ופורים.

כרמית מ.

New member
לדעתי, תחתולים הם פתרון רק למצב

שבו ילד שכבר הורידו לו חיתול, מסתבר כלא בשל, אבל כבר אי אפשר להחזיר אותו לחיתול (למשל, כי עבר זמן רב וזה "תינוקי"). אחרת, זהו פתרון יקר בהרבה מטיטול רגיל (שגם לא ממש זול, אבל הרי הכל יחסי) וללא עדיפות ממשית. למיתר גם היה שלב דומה - הכל נראה מוכן, היא שיתפה פעולה, אבל לא עשתה בסיר/שרותים כלום, ונראה היה שחוששת. אני אמרתי לה שהיא תקבל תחתונים כשתעשה קקי בסיר/שירותים. הרעיון לא היה פרס (וגם לא פעל ככזה - היא עשתה רק כשהיתה מוכנה, ולא בגלל ההצעה) למרות שיש גם אלמנט של חגיגת ההצלחה בענין (כשנתנו לה תחתונים, עטפנו אותם כמתנה), אלא הפרדה - מי שעושה את צרכיו בשירותים/סיר משתמש בתחתונים, מי שלא - לובש טיטול (ללא התניה שלילית). כמו שכבר כתבתי - אנחנו עזבנו את הנושא לחלוטין (דיברנו עליו, בהקשרים שונים, בדרך כלל ביוזמתה, אבל ברמת עובדות, ללא לחץ לפעילות), ויום אחד זה פשוט בא ממנה. היא הלכה לגן ללא טיטול (מכנסיים בלבד), וכיוון שהיו הצלחות באותו יום - קיבלה תחתונים - ומאז, היא גמולה (2-3 פספוסים נשמע לי עונה על ההגדרה).

למעלה