שאלה על תזונה

volkaria

New member
שאלה על תזונה

בהנחה שאני לא נותנת לגילי (כן קוראים לחמוס שלי גילי :) ) שום פירות\ירקות, כמה נורא זה זה יהיה אם במזון שלו יהיו 4 אחוזי תאית? אחוזי השומן והחלבון גבוהים,ורק ה4 אחוז תאית הזה מפריע לי. אה,ואחוזי העפר. מדובר במזון חתולים כמובן. המזון שקניתי לו בהתחלה היה מזון חמוסים מחו"ל אבל הוא יקר לי נורא ואני חייבת למצוא חלופה מתאימה. בנוסף, אני יודעת שבמזון חתולים יש כל מיני תוספים של מינירלים כמו זרחן ומגנזיום, וזה תספים שיש בכל סוג מזון חתולים כי זה טוב בשבילם, השאלה היא האם זה מזיק לחמוס?

Sweet Fantasy

New member
אל תתעסקי בזה יותר מדיי

לא צריך להגזים, לפי דעות של וטרינרים מומחים, אוכל איכותי של גורי חתולים (ואפשר גם של חתולים בוגרים לחמוס מעל גיל שנה) הוא מזין ולא עושה נזק לחמוס. אני בטוחה שנלקחו בחשבון כל התוספות מלבד אחוזי חלבון ושומן.

volkaria

New member
קשה לי שלא

כי כשאני קוראת על החמוסים שמתו מכשלים בכליות,זיהומים וכו' אני נהיית פרנואידית. הוא ממש התינוק שלי, אני עוקבת אחריו ב8 עיניים (גם כי לאחרונה הוא פיתח אובססיה מוזרה לזוג נעלי עקב ממש יקרות שלי וכרסם אותן לחלוטין) מצד אחד אני ממש רוצה שיהיו לו את הדברים הטובים ביותר אבל מצד שני אני ממש לא יכולה להרשות את זה לעצמי, ולדעתי חמוס זה ממש לא רק לטחונים שיש להם 27 שעות ביממה להקדיש לחמוס. אפשר גם להיות יצירתיים (כמו למשל להפוך חולצה של אקס לערסל נהדר!) או להפוך תיק חוף מרופד לתיק נשיאה לא רע בכלל (הוא מת על נסיעות באוטובוס) אבל רק לגבי האוכל אני ממש נהיית פרנואידית. בנתיים הוא נראה בריא,קופצני ומקסים. הוא גדל לי מול העיניים ממש,ולפי המראה של ה"שאריות" שהוא עדיין משאיר בכל מקום התזונה שלו דווקא בסדר גמור.

dreshard

New member
יותר מהמזון הייתי מודאג בקשר לנעליים

לא כדאי לתת לו לכרסם דברים כך משום שגם הפירורים הקטנים של פלסטיק או גומי עלולים להתקע לו במעיים. בקשר לאוכל - אם במזון יש חלבון מן החי קרוב ל 40% ושומן קרוב ל 20% אז פחות הייתי מודאג בקשר לשאר. מזון גורי חתולים איכותי הו לפעמים באמת יותר טוב מכמה ממזונות החמוסים. מזון איכותי הוא כמובן כזה שכולם יודעים כך ולא מה שרק היצרן או המוכר בחנות אומר. ובאופן כללי, חבל לבזבז שמונה שנות חמוס בפרנויה:) רק בריאות

volkaria

New member
זה נעלי עור

ככה שהוא הצליח להרוס אותן אבל לא לפורר, הוא פשוט נשך להן את הצורה,נאבק בהן כאילו היו טרף גדול. אבל הרגעתם אותי תודה :)

למעלה