שאלה על תזונה

Nut420

New member
אפשר לזרוק את הצהוב של הביצה

ואז אפשר לאכול ביצים אפילו כל יום בלי חשש לכולסטרול, אבל השאלה הנשאלת היא למה לאכול דווקא ביצים ? זה לא ממש טעים, ואין בזה כל כך הרבה חלבון כמו בבשר

girman

New member
הסיבה לאכול ביצים

הסיבה שבגללה ממליצים לאכול ביצים היא לא בגלל הכמות, אלא בגלל האיכות. חלבון הביצה הוא האיכותי ביותר מכל החלבונים, והמכות המועטה שלו החרכית לגוף, במיוחד אצל צמחוניים. למה הצהוב חשוב? הצהוב מכיל המון המון ויטמנים חיוניים בגוף, ויכול לשמש מאין ´מולטי-ויטמין´ למי שיש לו תזונה בריאה- זאת אומרת כדי להשלים כל מיני ויטמנים ומינלרים כמו ברזל, מגנזים, ויטמין די, בי -12 וכו´.

שאלה על תזונה

אני מרגישה שאני אוכלת המון ורציתי לדעת מה להוריד מהתפריט היומיומי שלי ואשמח אם תעיין ותאמר לי: אני בדרך כלל אוכלת 3 ארוחות ביום אבל לרוב אני מדלגת על בוקר או ערב: בוקר - 09:00-10:00 נס קפה + 2 פרוסות לחם ולעיתים ירק או שניים צהריים - 12:30 - 13:30 מרק (לרוב) ,עוף (או כל בשר אחר) ,ופחמימות(פסטה פירה וכו) עם סלט ירקות ומים ערב - 19:00 קערית קורנפלקס עם חלב , או ארוחה חמה כשאני רעבה ממש (ובמקרה של 2 ארוחות חמות אני מרגישה ממש שמנה), או חביתה עם פרוסת לחם (ואז יוצר לי 3 פרוסות לחם ליום זה הרבה ?) שעות האכילה קבועות פחות או יותר, ואני מוסיפה ליטר וחצי מים ליום- משתדלת מאוד, אני יושבת במשרד רוב היום וכמעט לא עושה פעילות ( בינתיים..) אני שוקלת 56 קילו וגובהי 165 ס"מ מבנה בינוני (אני שנתיים אחרי לידה) אני לא אוכלת אם אני לא רעבה ממש !! מה להוריד מהתפריט ? מותר לאכול ארוחה חמה בנוסף לצהריים ? אני רק רוצה לאכול נכון ולא להשמין יותר מדיי... אודה לתשובתך . השתדלתי לקצר..לא הלך לי.. מירב

Nut420

New member
הצהוב אמנם טעים יחסית ללבן אבל,

יש בו הרבה כולסטרול, 2 ליום כל יום זה קצת מוגזם..

CDO

New member
מרב.....

לדעתי את לא אוכלת בכלל הרבה ואין כל סיבה להוריד מהמעט... מה עם ארוחות ביניים? גם מבחינת מישקל אין לך מה לרדת- אם לא לעלות... אני לא חושבת שמכמות האוכל שכתבת תשמיני (אולי תרזי אפילו...) ואין לך סיבה להיות מודאגת מהמישקל...

אהה, נכון שכחתי

לכתוב שאני בת 25 , וכמעט לא אוכלת ביניים כלל אבל אם אני מפספסת ארוחת בוקר אני בהחלט אוכל עוגיות האם כדאי להפסיק ? האמת שאני לא עולה ולא יורדת במשקל אבל ההרגשה הרעה שמלווה אותי - מעצבנת!!!! מירב מירב

אממ אני קיבלתי תפריט

ואם מורידים את כל הדברים בגלל שאני ספורטאי זה יוצא משו כזה. ככה שאת אוכלת בסדר ואפילו מסודר. אין לך מה לדאוג :) הגמד

למעלה