שאלה על תדרי נתבג

niceperson10

New member
שאלה על תדרי נתבג

השמשתי לאחרונה סקאנר ישן ומאזין לסירוגין לנתבג
120.5 וגם 134.6
מאחר ואני מתגורר בבניין בקומה גבוהה עם מרפסת פתוחה לנוף דרום-מזרח וקצת צפון אני מצליח לראות את המטוסים שחוצים את קו החוץ דרך תלאביב וגם אלו שמגיעים מצפון למסלול 21 ואפילו את הסיבוב שעושים המטוסים כשיש נחיתות ממזרח בכיוון 30 של מסלול 30-12

השאלה שלי היא בעיקר מה ההבדל בין התדרים הנל
מה משרת איזו מטרה ובאיזה שלב של ההמראה -נחיתה

השילוב עם אפליקציתת סקיי סקאנר 24 הוא מושלם למדי
וזה כיף לא נורמלי לשבת לפעמים במרפסת ולראות את תנועת המטוסים ואת השיירות שיוצאות בבוקר או חוזרות לפני שבת

בינתיים
עד שנחזור לנסוע בעצמנו

אם יש עוד תדרים חשובים ומעניינים אשמח להתעדכן
לא להפנות לרשימה כי אני מכיר אלא לתת המלצה פרטנית

LLEM

New member
תשובה

בשדות תעופה בינלאומיים גדולים כמו נתב"ג ישנה חלוקת תפקידים בתחום הפיקוח ובקרת הטיסה על מנת לייעל את התהליך ולשמור על הבטיחות. החלוקה באה לידי ביטוי, כך שפקח מסוים אחראי על רחבות החניה ומתן אישורי טיסה, פקח נוסף אחראי על התנועה הקרקעית, פקח נוסף אחראי על המראות, נחיתות וטיסה בתחום השדה, בקר טיסה אחראי על תהליכי כניסה/יציאה מתחום השדה ועוד. זה ממש בקצרה. לגבי התדרים ששאלת:
134.6 (Tower Control) - פקח טיסה במגדל הפיקוח שתפקידו לתת אישורי המראות, נחיתות, חציית מסלולי המראה/נחיתה ופיקוח על הטסים בתחום השדה ברדיוס של קילומטרים בודדים.
120.5 (Departure/Approach Control) - בקר טיסה בחדר מכ"ם שתפקידו לפקח על מטוסים בשלב העזיבה או הגישה לשדה במרחב האווירי עליו הוא שולט. בשלב העזיבה תפקידו "לחבר" את המטוס לנתיב טיסתו המתוכנן לאחר ההמראה, ובשלב הגישה תפקידו "לחבר" את המטוס מנתיב טיסתו אל תהליך גישה סופי למסלול הנחיתה.
דוגמה: מטוס שרוצה להמריא יקבל אישור המראה מפקח המגדל ולאחר מכן יעבור לבקרת המכ"ם כדי לקבל הוראות עזיבה. מטוס שרוצה לנחות יקבל הוראות גישה מבקרת המכ"ם ולאחר מכן יעבור לפקח המגדל כדי לקבל אישור נחיתה.

LLEM

New member
יש עוד, זה בטוח

אבל אני לא יודע מה יעניין אותך.
יש תדר של פקח, שנותן אישורי טיסה ("מירשים") עוד לפני שהטייס מניע.
יש תדרים של פקחים, שנותנים הוראות הסעה על הקרקע.
יש תדר שבו תשמע הקלטה של נתוני מזג אוויר והוראות לטייסים.
יש תדר של בקרים, שנותנים הוראות למטוסים בפרוזדור האוויר של נתב"ג.
כתבת לא לתת לך רשימה, אז אני מניח שיש לך. רק תבחר.

niceperson10

New member
תודה תודה

הכוונה שלי היתה שיש לי את הרשימה ולכן לא צריך רשימה
אלא יותר הסברים על כל תדר
להבנתי התדרים שרשמתי הם המעניינים אבל אשמח לשמוע ממך אם יש עוד משהו מעניין...

אגב האם תוכל לפרט באיזה מרחק/גובה מהשדה מתנהל השיח מול המטוס ובאיזה תדר

והאם אני יכול למשל לשמוע מטוס בזמן מסוים בתדר ומסויים ואחכ לדעת מתי הוא עובר לתדר הנחיתה -וההפך

תודה
מעריך מאוד

LLEM

New member
תשובות

כשאתה אומר "תדר מעניין", זה לא אומר לי שום דבר. זה כמו שתשאל פה בפורום - "מה המטוס הכי יפה?". אתה תקבל פה מיליון תשובות, כל אחת שונה מהשניה, ובטוח שאפילו תיצור ויכוח.
אני יודע מה מעניין אותי ורק אותי, אבל אין לי מושג מה יעניין אותך. נסח את הבקשה אחרת, ואשמח לעזור.
לגבי מרחקים (וזה נכון לגבי נתב"ג בלבד), ניקח דוגמה של מטוס המגיע לנחיתה ממערב:
Area Control Center - סוג הבקרה הישראלית הראשונה איתה מטוס נוחת ייצור קשר - בקרת מרחב תל אביב (נקראים בקשר "Tel Aviv Control"). קריאה ראשונה כ-90 ק"מ מנתב"ג.
Approach/Departure Control - כ-40 ק"מ מנתב"ג המטוס ייצור קשר עם בקרת הגישה של נתב"ג (נקראים בקשר "Ben Gurion Approach") והגובה יהיה 10000 רגל ומטה.
Tower Control - עם חציית קו החוף בקירוב המטוס ייצור קשר עם מגדל הפיקוח של נתב"ג (נקראים בקשר "Ben Gurion Tower") והגובה יהיה בין 2000 ל-3000 רגל.
בכל פעם שמטוס נדרש לעבור לתדר אחר, הפקח/הבקר ידרוש זאת ממנו רגע לפני כן, ויציין עם איזה פיקוח/בקרה עליו ליצור קשר ומה התדר.

niceperson10

New member
תודה ועוד

האם יש תדרים שונים למטוסים ממריאים ונוחתים
וגם מה התדר של כל המעניינים שרשמת...
הייתי רוצה לשמוע מטוס מיצירת קשר ראשוני ועד לנחיתה ..
איפה מאמין ובאיזה שלב עובר תדר

LLEM

New member
תשובות

ראשית האזן ל-"Tel Aviv Control" בתדר 121.4. מטוס יקרא להם כבר במהלך ההנמכה לנחיתה לאחר מעבר מהמרחב הקפריסאי. לאחר מספר דקות הבקר ינחה את הטייס ליצור קשר עם "Ben Gurion Approach" בתדר 120.5. לאחר מכן הבקר ינחה את הטייס ליצור קשר עם "Ben Gurion Tower" בתדר 134.6. לאחר הנחיתה הפקח ינחה את הטייס ליצור קשר עם "Ben Gurion Ground" בתדר 118.05, וזה הפקח האחרון שידבר איתו לפני הכניסה לחניה.
זה היה כללי. במקרים מסוימים זה יכול להיות מעט שונה, כי זה תלוי מאיפה המטוס מגיע ועל איזה מסלול נוחתים.
בעיקרון בנתב"ג הממריאים והנוחתים מדברים עם אותו פקח באותו תדר. יש יוצא דופן, אבל לא צריך להיכנס לפרטי פרטים.

למעלה