שאלה על תבלינים

Anat Anati

New member
שאלה על תבלינים

רציתי לשאול שאלה לגבי תוקף של תבלינים. אם אני מאחסנת תבלינים במקרר, האם אפשר להשתמש בהם גם לאחר שפג תוקפם? אם כן, אז כמה זמן אחרי שפג התוקף ניתן להשתמש בהם? במידה ועבר תוקף של תבלין שלא היה במקרר, אך הוא נראה מצויין, מריח טוב וחסר גושים, האם ניתן להכניסו למקרר ולהמשיך להשתמש בו? ליפני שיקפצו עליי שאני קמצנית (
), אני רוצה לומר שפשוט חבל לי לזרוק תבלינים סתם כך לפח, כשנשארת לי כמות גדולה. הרבה פעמים קונים תבלין כדי לבשל מאכל מסויים ואז לא משתמשים בו לעיתים קרובות. וחבל, פשוט חבל לי לזרוק, לקנות שוב, בקושי להשתמש ואז שוב לזרוק. ככה זה כשיש אידיאולוגיה. אשמח לתשובות.

kdr

New member
תשובה של צרכן תבלינים

אני קונה תבלינים לפי קצב השימוש. פפריקה - בשקית של קילו, משמשת בעיקר למטבוחה ושאר בישולים. כמון - 250 גרם, משמש בעיקר לחומוס, טחינה ובשרים. קארי - 250 גרם, לעופות ומוקפצים. מונוסודיום - 250 גרם, כמעט לכל תבשיל. כל היתר, 50 גרם, מפאת הקמצנות ובעיקר האוטנטיות, לא מתקרב לתערובות הנסורת וקליפות השקדים בסופרים ולתבלינים הארוזים בצלופן או במיכלים. לא שומר לאורך זמן, הטענה אומרת שעשוי להתפתח עובש או פטריה ואז התבלין פסול ומסוכן למאכל. אין כמו טרי.

kdr

New member
חשבתי שהיה מובן

תבלינים קונים טרי. כשמוציאים תבלין מקרור או הקפאה, יש תופעה של עיבוי. עיבוי מוסיף לחות, בעיקר אם מנערים את הצנצנת מעל לתבשיל המהביל. לחות עוזרת ביצירת עובש ופטריות. אם עדיין לא מובן, ההמלצה המוחלטת שלי היא להימנע מאגירת תבלינים.

Anat Anati

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני רואה שפתחת שירשור על תבלינים - very nice

למעלה