שאלה על שמן מנטה

panda1girl

New member
שאלה על שמן מנטה

לפני כמה ימים קניתי שמן מנטה, ברוח שטות (או שמשהו בזיכרון זוכר המלצה של מישהו על טיפה בפה וטיפה למרוח על המצח נגד כאב ראש) ניסיתי לקחת טיפה לפה בדיוק כאב לי הבטן (יש לי נטיה לסבול מבעיות עיכול - בעבר הייתי מטופלת בדיקור סיני על העיניין הזה) באותו זמן היה לי במקרה כאב בטן והוא פשוט עבר. ניסיתי עוד כמה פעמים זה באמת מעביר כאבי בטן בעיקר אם אני לוקחת טיפה אחרי הארוחה, השאלה היא, אני יודעת שאסור לבלוע לכן האם מישהו יודע אם השמן הזה יכול לגרום לנזק בבליעה? או שאם זה עוזר לי זה פשוט בסדר וזהו? האם יש סכנות שאני צריכה לקחת בחשבון? ואני לא מכירה אותן? דבר שני עירבבתי אותו עם שמן בסיס ולפעמים אני מורחת את זה על הגוף אחרי המקלחת (זה נעים מאוד מאוד במיוחד ביום חם....) אבל לפעמים אני אוהבת לשים על המצח טיפה על המצח ישר מהבקבוק זה שלא עורבב עם שמן בסיס, פשוט אוהבת את התחושה החזקה של המנטה שזה עושה, השאלה היא שוב אני יודעת שהשמנים היחידים שמותר לשים ישר על הגוף ללא עירבוב עם שמן בסיסף זה שמן עץ התה ולבנדר, השאלה היא האם זה גורם לנזק כלשהו שאני צריכה לקחת בחשבון שאני לא יודעת, אם יש כזה? והשאלה החרונה היא מה שמן מנטה עושה שאני כל כך אוהבת לקחת אותו בכל הצורות? אני גם שמה אותו במבער, ואני רוצה לנסות לטפטף אותו באמבטיה (נראה לי נורא נעים....) אני רוצה גם לקנות שמן תפוז ולנסות אותם ביחד, על מה תעבוד תערובת של שניהם?

שלום לך ויום-טוב

לגבי שמנים , את כותבת שאת יודעת מה מותר לשים על העור ישירות ללא בסיס לבנדר ועץ התה אז ברור שכל שמן אחר צריך למהול בשמן בסיס או קרם, ואם את מאוד אוהבת שמנים מיוחדים, אז מה הבעיה לשים טיפה בקרם גוף או ג'ל אלוורה ואז תוכלי למרוח בכל מקום בגוף- בתקווה שאת לא מדברת על שמני מבער
אריאלה באהבה

hagitg5

New member
שמן מנטה זה לא טוב לכאבי בטן

תקחי שמן נענע המורה שלי (לומדת עיסוי) אמרה לי ששמן נענע הוא מרגיע את הבטן אז אפשר למרוח את השמן על הבטן בתנועה מעגלית לכיוון השעון. מנטה נראה לי יעשה עוד יותר גרוע כי הוא מכווץ גם נדמה לי. מנטה זה עוזר יותר להצטטנויות והתקררות זה טוב , או שגם קשה לך לנשום. אבל זה רק בבוקר כי אם תשימי את המנטה בלילה את יכולה להיות מצוננת בבוקר,(מניסיון אני מדברת).

../images/Emo31.gifלא בדיוק

שמן נענע הוא עם אותן תכונות של המנטה - רק יותר עדין , אין מצב שיהיו לו תכונות הפוכות מנענע
לידיעתך , ושמן מכווץ הכוונה למכווץ כלי דם ולא בטן, אולי תתני למורה שלמדה ארומתרפיה לענות , קחי בחשבון שמי שצריך עזרה מעוניין לקבל תשובה מקצועית, נכון שעיסוי עם כוון השעון עוזר למערכת העיכול אל לא לכל הפתולוגיות, לכן כדי לפתור בעיות כדאי לפנות לארומתרפיסט מוסמך, רפואה שלמה אריאלה באהבה

אין לשתות שמנים ארומתיים לא הדרכה

של ארומתרפיסט מוסמך קראתי לפתע על שאת שותה , בשום אופן , את רוצה לקבל הרעלה? מ ס ו כ ן
אריאלה באהבה

כמה הבהרות:

בואי אני אספר לך מה נטילה של תמציות אתריות יכולות לגרום בבליעה: יכולות לגרום לניוון , הרעלה ולתופעות אלרגיה שונות. המינון בבליעה חייב להיות מדוייק ונמוך. פרקי הזמן בין נטילה לנטילה חייבים להיות מדוייקים . ומינון גבוה מידי יכול לגרום לפעולה הפוכה מהתוצאה הרצויה. אסור בתכלית האיסור להשתמש בשמנים אתרים נוספים בזמן בליעה. למזלך לקחת תמצית מנטה. למרות שאני לא יודעת מאיפה קנית אותה, ואם היא באמת תמצית אמיתית ולא מזוייפת, למרות שאני לא יודעת כמה טיפות כאלה נטלת למזלך, לא נגרם לך נזק, ואין לי מושג אם השתמשת במוצרים שיש בהם תמציות אתריות. עכשיו, את חייבת את חייבת להפסיק ליטול את התמצית דרך הפה או שיגרם לך נזק וכשאני אומרת נזק אני לא מתכוונת למשהו קטן אלא למשהו רציני. לעולם אבל לעולם אל תטלי יותר תמצית אתרית בלי פיקוח!!!! זהו חוסר אחריות ! שנית, אני ממליצה לך להפסיק להשתמש עם התמצית הזו לפרק זמן של שבועיים לפחות, לתת לגוף להתנקות ולשתות הרבה מאד מים כדי שהתמצית תצא דרך מערכת השתן וההזעה. ורק אחרי זה תבואי להתייעץ . בהצלחה.

hagitg5

New member
אני מוסמכת לשמנים

אני למדתי עיסוי (יש לי תעודה של מעשה משולב בשמנים ארומתיים) ואת אומרת לי שמנתה זה טוב לבטן זה לא טוב כל כך. למי שיש לו כאבי בטן הוא צריך נענע כי זה גם מרגיע ומקל על כאבי בטן. ואני בדקתי את זה.

מנטה אכן טובה לבטן.

אבל תלוי לאיזה כאבים ,במקרים מסויימים נענע עדיפה על המנטה כי היא עדינה יותר ופחות אלרגנית.

Negyot

New member
צודקת!

שמן מנטה אכן מעולה לבטן למקרים מסויימים. הוא מזרז את מערכת העיכול, מרגיע גזים וכאבים. אבל יש לו התוויות נגד - אסור להשתמש בהריון, בילדים, בחולי לב ואפילפסיה ובמס' מקרים נוספים. נענע עושה את אותה העבודה רק בעדינות יותר, ואפשר להשתמש בו גם בילדים ואוכלוסיות אחרות שאסור להן מנטה. גם תה נענע או מנטה מצויינים לאותה המטרה, והרבה פחות חזקים. עיסוי עם שמן מנטה / נענע מהול בשמן נושא יכול לעשות פלאים. אין למרוח את השמן הארומטי (הלא מהול) ישירות על הגוף! בשום אופן אין לבלוע שמן מנטה, אין לך מושג מהי איכותו ומה הנזק שזה עושה, בעיקר לכבד שלך. בהצלחה.

למעלה