שאלה על שמן בישול

שאלה על שמן בישול

שלום

1. עם איזה שמן אתם מטגנים/אופים/מחממים? הרי שמן זית מסוכן לחמם לטמפ' גבוהות. אם כן - איזה שמן מומלץ? איזה שמן עמיד בטמפ' של בישול?

2. איזה שמן חוץ משמן זית, שמן אבוקודו, שמן פשתן, נחשב לבריא? או פחות מזיק? (אני מדברת על השמנים הרגלים - סויה קנולה וכו)

3. האם שמן טיגון שנקנה 3 שנים - אפשר להשתמש בו עדיין? ברור שתאריך התפוגה פג מזמן, אבל כבר הבנתי שתאריך התפוגה לא בהכרח אומר שהמוצר מתקלקל אחרי התאריך הנקוב

תודה

satr

New member
תשובה מידע אישי בלבד

1. שמן קנולה - ממומלץ
מצפיה בתוכניות בישול רבות - רבים משתמשים בשמן זית לבישול וטיגון

IliAsh

New member
הכי בריא נחשב שמן בכבישה קרה

כיום אפשר גם להשיג את הקנולה בצורה זו.

ברוב המאכלים המטוגנים/מבושלים אני משתמשת בקנולה וזית בדרך כלל לתיבול סלטים. רק אם במתכון מצוין מפורשות לטגן בשמן זית (להזהיב בצל למשל) אני עושה זאת.

3 שנים נראה לי מוגזם לכל מוצר שאמור להיכנס לבטן! אני לא הייתי משתמשת.

נירהמ1

New member
אני משתמשת לבישול בשמן קנולה או אורז

אם אני מוצאת (שמן האורז אפילו טוב יותר מקנולה). לסלטים אני משתמשת בשמן זית.

sv4ever

New member
אמת ויציב, אם שמן קנולה אז רק מכבישה קרה

שמן זית איכותי כידוע לכולם הוא שמן מכבישה קרה בלבד. כלומר, מוחצים את הזיתים ומה שיוצא מהם זהו השמן האיכותי. ללא חימום וללא תהליכים כימקליים כאלה ואחרים. כנ"ל לגבי שמן קנולה. שמן קנולה בניגוד לשמנים אחרים איננו מתחמצן בשעת טיגון. לפיכך הוא לא מאבד מהתכונות שלו. עשיר בוויטמינים במיוחד בוויטמין E. שמנים מזוכים שיוצרו בתהליכים כאלה ואחרים הם פסולים. שמן קנולה איכותי הוא שמן מכבישה קרה. אני מאוד מתפלא שהיום ניתן להשיג אותם במחיר שווה לכל נפש. ברשת שופרסל ניתן להשיג שמן קנולה כבישה קרה תוצרת חוץ בעבור 13 שקלים שזה מחיר מעולה בהתחשב בכך ששמנים מתוצרת הארץ שאינם כבישה קרה עולים אותו הדבר.
בגדול, שמן זית הוא הטופ שבטופ. הבעיה היחידה שלו זהו הטעם המר האופייני לשמן זה. אני אישית לא אוהב את הטעם בסלט כל הזמן.
שיהיה לכולנו רק בריאות.

למעלה